Met oliebollen, champagne en een flinke dosis slaapgebrek in het vooruitzicht is de kans groot dat je je nu een stuk beter voelt dan morgen rond deze tijd. Met deze films is het op nieuwjaarsdag prima uitbrakken en jaag je zelfs de gemeenste kater nog de deur uit!

8. The Karate Kid

In deze 80s klassieker doet de onervaren tiener Daniel (Ralph Macchio) mee aan een karatetoernooi om zijn kwelgeest te verslaan. Gelukkig krijgt hij hulp van de wijze Mister Miyagi. Zelfs als je The Karate Kid niet al honderd keer hebt gezien, is deze film voorspelbaarder dan een hangover na een fles tequila. En met nieuwjaarsdag zouden we niet anders willen!

7. John Wick

Waar Martin Gaus eindigt, begint John Wick! Deze voormalige huurmoordenaar neemt het eigenhandig op tegen de maffia wanneer een stel doorgesnoven criminelen zijn puppy hebben gedood. Wat volgt is een snoeiharde wraakfilm, met een te gekke titelrol van Keanu Reeves. Wel even opletten dat het volume op fluisterstand staat om ergere hoofdpijn te voorkomen.

Article continues after the ad

 

6. Pee-Wee’s Big Holiday

In deze prettig gestoorde Netflix-komedie reist cultheld Pee-Wee Herman af naar New York om het verjaardagsfeestje van zijn nieuwe beste vriend bij te wonen (de boomlange Joe Manganiello uit Magic Mike). Onderweg krijgt de titelheld te maken met mormonen, een slangenmonster en een drietal sexy bankovervallers. Al met al een even grappige als bizarre roadtrip, die op de beste momenten doet denken aan Dumb and Dumber.

5. Independence Day

Zelfs als je de nacht hebt doorgehaald, zul je geen enkele moeite hebben om het verhaal van Independence Day te kunnen volgen. Buitenaardse wezens vallen de aarde aan en het is aan Will Smith om de invasie te stoppen. Zijn er nog vragen? Dankzij het hoge tempo, de prima speciale effecten en een overdaad aan actie, aliens en explosies is dit de ultieme verstand-op-nul-film!

 

4. Dazed and Confused

In deze onweerstaanbare high-schoolfilm volgen we een aantal tieners op de laatste dag van het schooljaar. Om het verhaal hoef je je niet druk te maken: de zonnige sfeer, de herkenbare personages en de lekkere 70s soundtrack doen al het werk voor je. Als kers op de taart is de film tot de nok toe gevuld met Hollywood-sterren als Ben Affleck en Matthew McCounaughey voor hun grote doorbraak.

3. Borat

Met paracetamol kom je een heel eind, maar lachen blijft het beste medicijn. En veel grappiger dan Borat wordt het niet! Sacha Baron Cohen kruipt voor deze goed foute komedie opnieuw in de mankini van de roemruchte reporter uit Kazachstan. Gewapend met de vreselijkste vooroordelen doorkruist hij Amerika… en daaruit blijkt dat Borat meer gemeen heeft met de yanks dan je zou denken!

 

2. The Big Lebowski

Geen zin in gezeur aan je hoofd? Breng dan wat tijd door met The Dude (een onvergetelijke rol van Oscarwinnaar Jeff Bridges), het meest relaxte filmpersonage aller tijden. Maar daar komt een eind aan wanneer twee criminelen besluiten zijn tapijt als urinoir te gebruiken. Wat volgt is een gortdroge misdaadkomedie, die ieder jaar alleen maar populairder wordt. Geen wonder, met The Big Lebowski verdwijnt alle stress als sneeuw voor de zon!

1. The Hangover

De film heet letterlijk The Hangover, welke titel had je anders verwacht op deze plek? In deze briljante komedie proberen drie vrienden te achterhalen waar de aanstaande bruidegom is gebleven na een uit de hand gelopen vrijgezellenfeestje. En met de prosecco van gisteravond nog in je systeem, hoef je weinig inlevingsvermogen te hebben om je te kunnen verplaatsen in dit katerige drietal!