ian ziering in sharknado op netflix

Blood Red Sky kan je nu kijken op Netflix en is een film over een vampier die een vliegtuigkaping verijdelt. Wij doken de menu’s van de streamingdiensten in om te zien welke prettig gestoorde horrorfilms stiekem nog meer de moeite waard zijn!

Seed of Chucky (2004)

In dit vierde vervolg op Child’s Play staat er gezinsuitbreiding op stapel voor Chucky en Tiffany. Maar of het killer koppel het eens kan worden over de opvoeding? Seed of Chucky is meer satire dan slasher, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de zelfspot van hoofdrolspeelster Jennifer Tilly (wiens decolleté trouwens meer screentime krijgt dan de titelheld). Dit najaar keert de psychopop terug in zijn bloedeigen televisieserie Chucky!

Te zien op Netflix


Sharknado (2013)

Als je het over even verguisde als vermakelijke B-films hebt, kun je natuurlijk niet om Sharknado heen. Hierin worden de inwoners van Los Angeles geteisterd door een allesvernietigende tornado… met vet veul haaien erin! Aan Ian Ziering uit Beverly Hills 90210 de taak om deze weinig overtuigende CGI-schepsels terug de zee in te schoppen. De meeste vervolgen op deze instant-cultklassieker, waaronder Sharknado 3: Oh Hell No! en Sharknado: The 4th Awakens, zijn ook te zien bij Amazon Prime’s horrorkanaal Fear. Dat de titels vaak grappiger zijn dan de films is in dit geval geen schande.

Article continues after the ad

Te zien op Fear


Jersey Shore Shark Attack (2012)

We blijven nog even in haaienterritorium met Jersey Shore Shark Attack. Hierin wordt het bootfeestje van Nooki (heb je hem?) verstierd door een stel bloeddorstige haaien. Yep, deze horrorfilm durfde als eerste de vraag te stellen: ‘wat als de realitysterren van Jersey Shore de hoofdrol zouden spelen in Jaws?’. Dat de studio alleen Vinny Guadagnino uit de MTV-serie kon betalen, was blijkbaar geen bezwaar. Verontrustender is dat de halve cast van The Sopranos opduikt in deze krankzinnige kruisbestuiving, waaronder Tony Sirico en Paul Sorvino.

Te zien op Netflix


Abominable (2020)

Er zijn maar weinig horrorfilms gemaakt waarin een hoofdrol is weggelegd voor de verschrikkelijke sneeuwman. En afgaande op Abominable, is dat misschien maar beter ook. De plot draait om een reddingsteam dat in het Himalayagebergte op zoek gaat naar een groep vermiste wetenschappers. Drie keer raden wat daarmee is gebeurd. Abominable kent een aantal kledderige kills, waarbij het dieprode kunstbloed fraai afsteekt tegen het sneeuwwitte decor. Helaas hadden de makers meer ambitie dan budget: het harige monsterkostuum lijkt voor het weekend te zijn gehuurd van de lokale feestwinkel.

Te zien op Pathé Thuis


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Jurassic Attack (2012)

Deze eeuw zijn er tientallen B-films in elkaar geflanst die munt proberen te slaan uit de populariteit van Jurrasic Park. Denk daarbij aan titels als Jurassic Galaxy, Jurassic Shark en het eerder besproken Jurassic Games. In Jurassic Attack begint de ellende wanneer een helikopter vol commando’s neerstort in de jungle. Maar zoals de titel al weggeeft, is dat nog maar het begin van hun problemen. Wat volgt is een combinatie van Predator en Jurassic Park… maar dan met het budget waar je hooguit Jeff Goldblums kapper van kunt betalen. Bij Jurassic Attack is dat echter eerder een aanbeveling dan een afknapper.

Te zien op Pathé Thuis


Demoni (1985)

In deze vuige videotheekklassieker worden de bezoekers van een nachtelijke filmpremière belaagd door de onfrisse creaturen uit de titel. Toegegeven, geen enkele zichzelf respecterende horrorfan zou het in zijn hoofd halen om Demoni een slechte film te noemen. Tot de hoogtepunten van deze Italiaanse splatterfilm behoren demonen die pus lekken uit diverse lichaamsholtes, grofgebekte pooiers en genoeg kunstbloed om drie seizoen van The Walking Dead mee te vullen. Mocht je na afloop nog niet boven de pot hangen: het vervolg staat ook op Netflix!

Te zien op Netflix


Jiu Jitsu (2020)

Een lijstje van beroerde B-films zonder Nicolas Cage is als een frikandel speciaal zonder uitjes. Natuurlijk, de cultacteur heeft amusantere uitstapjes gemaakt in het genre, maar die zijn niet of niet meer te vinden in de Nederlandse on demand-menu’s. Deze keer neemt Cage (lees: zijn amper lijkende stuntman) het op tegen een buitenaardse invasiemacht die gespecialiseerd is in de vechtsport uit de titel. Dat klinkt op papier leuker dan het in werkelijkheid is, maar op een fout filmavondje met je vrienden doet Jiu Jitsu precies wat het moet doen.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis


Gelukkig zijn er ook goede griezelfilms in de on-demand menu's te vinden. Check daarom ook ons overzicht van de 10 beste horrorfilms op Netflix!