Woehoe! Het 4e seizoen van Riverdale komt eraan. Om even op een rijtje te zetten wat je nog moet weten én waarom je ook dit seizoen niet wil missen, hebben we hier de 7 redenen waarom Riverdale de perfecte guilty pleasure is. 

1. Love couples

Iedereen heeft wel een paar koppels waar je enthousiast over bent. Neem Cheryl en Toni, Jughead en Betty: de leukste stelletjes! In Riverdale zijn er ook wel een aantal stelletjes waar wij onze vragen bij hebben. Zoals Veronica en Archie, bij wie alles alleen om seks draait. Of Alice en Edgar. Uhm? Gaat alles wel goed Alice? Hij heeft al een vrouw! Na de finale van seizoen 3 weten we nu niet of ze echt verliefd op hem is, of dat ze het speelt voor haar undercover-werk. Daar zullen we in seizoen 4, dat vanaf 10 oktober op Netflix staat, achterkomen!

2. Highschooldrama

De verhaallijn van Riverdale lijkt dan af en toe wat losgeslagen, er is 1 ding dat altijd terugkomt: highschooldrama. Betty heeft moeten vechten voor een plek in het cheerleaderteam en Cheryl heeft gestreden om koningin te worden op 'prom'. Wel met een moordlustige Gargoyle King, maar goed: cheesy schooldrama never gets old!

3. Family drama 

Om even te ontsnappen aan onze eigen drama, kijken we graag naar die van een ander! Het aanbod van familiedrama is groot in Riverdale: Veronica die altijd in gevecht is met haar ouders en vooral bij Betty is het heftig: haar broer Chick is een bedrieger (of toch niet?), haar vader is een seriemoordenaar en haar moeder werd verliefd op een gekke cult-leider. Tsja, dan valt onze drama toch meestal weer mee.

Article continues after the ad

4. Edgar

Chad Micheal Murray stal onze harten al toen hij speelde in A Cinderella Story en One Tree Hill. In Riverdale speelt hij misschien niet het meest lieve personage, het blijft een leuke acteur.

Aan het einde van seizoen 3 vertelt Kevin aan de rest dat ze nooit meer iemand van de Farm terug zullen zien. Maar het is Riverdale, dus we gaan er natuurlijk vanuit dat ze toch terugkomen. Kunnen we alsnog even van Chad genieten! Wat maakt het ons nou uit dat hij een enge gast is die organen steelt van mensen? 

5. Detective vibes

Riverdale is spannend en er staat altijd wel wat te gebeuren. Misschien is dat wel een beetje geëscaleerd na seizoen 1, waar alleen de moordenaar van Jason werd opgezocht. Inmiddels zijn moordenaars in Riverdale heel normaal: The Black Hood, The Gargoyle King, The Farm. De killcount van de serie staat zelfs al op 57... En na het kijken van de trailer van Riverdale seizoen 4 zou Jughead heel goed nummer 58 kunnen zijn. Maar goed, de moorden zijn natuurlijk geen guilty pleasure. Uitvogelen wie de moordenaar is daarentegen wel!

6. Nostalgie

De serie is niet alleen voor de jongere generatie onder ons: in Riverdale zitten een aantal acteurs en actrices die in de 80's al bekend waren. Tot en met seizoen 3 speelde Luke Perry, die laatst is overleden na een beroerte, de rol van Archie's vader. Ook Molly Ringwald en Robin Givens hebben een rol als ouder in de serie. 

7. Archie's abs

Een aflevering waarin Archie zijn shirt niet uitdoet, wij kunnen het ons niet herinneren. Bokswedstrijd? Shirt uit. Autorijden? Shirt uit. Chillen? Shirt uit. Gitaar spelen? That's right, shirt uit! Niet dat je ons hoort klagen hoor, maar hé, het is niet altijd echt nodig om je sixpack te laten zien... Archie is trouwens niet de enige die in de serie graag zijn shirt uitdoet.

Riverdale seizoen 4 staat vanaf 10 oktober op Netflix.