We deden het al met trailer nummer één en ook deze nemen we onder handen. Speciaal voor jullie, Potterheads: de 7 opmerkelijkste momenten uit de nieuwe trailer van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Trailer nog niet gezien? Bekijk 'm hierboven!

More content below the advertising

Dumbledore’s got a crush

De rode draad door het verhaal, naast Newt en z’n gekke beesies, is de relatie tussen Dumbledore en Grindelwald. Zit je in de Harry Potter-lore, dan weet je dat de twee ooit lovers waren. Het feit dat Dumbledore Gellert ziet als ‘ie in de Mirror of the Enrised kijkt, zegt een hoop. De spiegel, die we kennen uit Harry Potter and the Philosopher's Stone, laat zien wat je het meest begeert.

Dit verklaart ook waarom Newt en niet Dumbledore zelf, de aangewezen persoon is om tegen Grindelwald te vechten. Misschien zijn Dumbledore’s gevoelens voor de kwaadaardige tovenaar nog te vers.

Nicolas Flamel… in the flesh!

Tot dusver hebben we enkel over ‘m gehoord, maar daar is ‘ie dan eindelijk: Nicolas Flamel, de maker van de Philosopher's Stone (Steen der Wijzen). De alchimist is onsterfelijk, maar betaalt daarvoor een niet-zo-zacht prijsje. Zijn botten zijn van het kaliber knackebröd: een stevig handdruk en ze liggen aan gruzelementen. 

Kattig

Fantastic Beats zou Fantastic Beasts niet zijn zonder een paar kakelverse fantastische beestjes. Meest opvallend zijn deze blauwogige naaktkatten. Ook publieksfavoriet The Niffler is terug. Leg je juwelen maar alvast achter slot en grendel.

Elder Wand

De meest herkenbare toverstok in de Harry Potter-saga. En Grindelwald heeft ‘m! Uit de boeken weten we dat Dumbledore het magische steeltje na een duel in 1945 overneemt van de kwaadaardige tovenaar. Fantastic Beasts vindt plaats in de jaren 20. Dus dat betekent dat onze helden tenminste twee hele ongezellige decennia tegemoet gaan. 

Leta wordt stranger

Zoë Kravitz speelt Leta Lestrange, familie van heksengekkie Bellatrix Lestrange. Waar Leta valt in het goed-kwaad spectrum is nog even de vraag. Wij gokken op het midden. Hoewel ze een tijd lang verloofd is geweest met Newts broer Theseus, zal haar achtergrond ongetwijfeld een vruchtbare bodem zijn geweest voor niet-zo-oké gedrag. Ze waarschuwt Newt in ieder geval wel. ‘Je hebt nog nooit een monster ontmoet die je niet lief kon hebben.’ Lees: je moet oppassen wie je vertrouwt. 

Gellerts visioen

‘Grindewald had a vision’, klinkt het in trailer. De kwaadaardige tovenaar gaat over de toverwereld heersen en de sleutel is Credence Barebone. Althans, een beeld uit de trailer wekt die suggestie. We zien namelijk hoe Grindelwald Credence' gezicht voor zich ziet zweven. An sich geen gekke theorie: de Obscurial bezit onmetelijke krachten. Ongetwijfeld een interessant wapen voor Grindelwald.

Newt is allergisch voor bureau’s

Eén van de eerste beelden uit de trailer! Dumbledore gaat op de professor Lupin-tour in Fantastic Beasts 2 en schotelt een jonge Newt een Boggart voor: een beest dat verandert in je grootste nachtmerrie. In Newts geval is dat een bureaubaantje. 

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.