Een onuitstaanbaar personage kan net zo’n goede reden zijn om je vast te bijten in een serie. Dit zijn de zeven ultieme figuren we love to hate!

7. Bev Keane uit Midnight Mass

Midnight Mass staat nog maar een paar weken op Netflix, maar een van z’n personages heeft zich nu al deze lijst in gelogen en bedrogen. In de serie zien we hoe de komst van een nieuwe priester een geïsoleerde, religieuze gemeenschap in beroering brengt. Eén van de dorpelingen is Bev Keane, een doortrapte vrouw die als geen ander de makke schapen van de congregatie kan mennen. De hoeveelheid haat en venijn die ze verstopt achter haar godsvruchtige voorkomen is ontstellend: een enger reli-type is bijna niet voor te stellen.

 

Article continues after the ad

6. Marnie Michaels uit Girls

Als je begint met kijken naar Girls is Marnie het minst opmerkelijke lid van de vriendinnenclub rondom hoofdfiguur Hannah. Ze lijkt alles perfect voor elkaar te hebben: gaap! Maar niet veel later, na wat tegenslag, openbaart zich haar ware ik. Ze is een zeikerig, passief agressief figuur zonder een greintje zelfkritiek. Over iedereen heeft ze haar mening klaar, maar verhult die achter een façade van sympathie en zachtaardigheid. En als ze dan ook nog die gruwelijke liedjes begint te schrijven en zingen, brrr!

 

5. Kimmy Gibbler uit Full House

Het is niet sjiek om een hekel te hebben aan een kind, maar Kimmy Gibbler uit Full House maakt het er gewoon naar. Ze is opzettelijk neergezet in de serie als een storende verschijning, maar vast eentje die ook grappig bedoeld was. In plaats daarvan slaak je een diepe zucht van ergernis op elk moment dat het buurmeisje van de familie Tanner met dat bord voor haar kop het huis binnen banjert. Ze kwam terug in de opvolg-serie Fuller House en je raadt het: daarin was ze nog steeds irritant.

 

4. Kim Bauer uit 24

Het is vast niet makkelijk om deel uit te maken van het gezin van Jack Bauer uit 24. Deze onverwoestbare held uit de thrillerserie werd seizoen na seizoen bestookt met de ergste ellende, dus daar hoort bedreigde en gekidnapte familie ook bij. Maar zijn dochter Kim maakt het de schurken wel erg makkelijk met haar oerdomme gedrag. Ze kreeg het voor elkaar bijna opgevreten te worden door een poema, terwijl haar vader de wereld van de ondergang probeerde te redden. Ook rende ze meer dan eens letterlijk in de armen van de types die haar wilden ontvoeren.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

3. Ross Geller uit Friends

Het geheim van het succes van Friends is dat ze samen een clubje vormen waar je zelf ook mee zou willen hangen elke dag. Maar wees eerlijk: die Ross kun je toch missen als kiespijn? Hij is een zeurderige zenuwpees; een achtjarige gevangen in het lichaam van een volwassen slungel. De rode draad van de serie is zijn liefde voor Rachel, maar tijdens al zijn relaties gedraagt hij zich als een jaloerse, onzekere manipulator. Niet echt boyfriend material, zouden wij denken.

 

2. Joffrey Baratheon uit Game of Thrones

Het helpt niet dat hij een hoofd heeft dat je wilt slaan zodra je het ziet, maar zelfs al zou koning Joffrey eruit zien als Webster, dan nog wil je hem zo snel mogelijk dood. Hij is het schoolvoorbeeld van het omhoog gevallen, verwende, arrogante rotjochie: een laffe, wrede pestkop met absolute macht en daardoor levensgevaarlijk. Gelukkig beloont Game of Thrones zijn kijkers, die dit onuitstaanbare pisjong zo lang hebben moeten verduren, door hem een gruwelijke dood te geven. 

 

1. Janice Soprano uit The Sopranos

Er is veel mis met de familie Soprano, maar de ergste van het stel is met afstand Janice, de oudere zus van maffiabaas Tony. Ze mag dan misschien niet met regelmaat mensen afschieten, aftuigen en afpersen, maar dankzij haar achterbakse gedrag is ze geen haar beter dan de wreedste maffiosi van het stel. Ze is een hebberige parasiet, een schijnheilige bedrieger en een onbeschofte narcist, die iedereen voor haar karretje probeert te spannen. Echt haar moeders dochter. Zelfs het feit dat ze Richie Aprile neerknalde, heeft dat allemaal niet kunnen goedmaken.

 

Check ook onze ranking van alle personages uit Friends, geschreven door iemand die nog nooit een aflevering heeft gezien!