Pas op: niet voor alle leeftijden geschikt

Actrice Natalie Wood kwam in 1981 op mysterieuze wijze door verdrinking om het leven. Haar verhaal zie je vanavond om 22:00 uur op ID. Dit soort gruwelijkheden komen vaker voor in het (toch niet zo) idyllische Hollywood. Denk bijvoorbeeld aan de brute moord op Nicole Brown Simpson. Hier 7 beruchte zaken waarvan je het bestaan misschien nog niet wist.

Elizabeth Short

Op 15 januari 1947 werd het zwaar verminkte lichaam van ambiërend actrice Elizabeth Short gevonden. Haar lijk was in tweeën gezaagd en haar mond was tot aan de oren opengesneden. Er werd geen bloed aangetroffen op de plek van de moord: haar moordenaar had het lichaam leeg laten lopen, alvorens het te dumpen. De moord is nooit opgelost. Short staat sindsdien bekend als The Black Dahlia.

Dominique Dunne

Poltergeist-actrice Dominique Dunne werd op 22-jarige leeftijd vermoord door haar ex-vriend John Thomas Sweeney. Na jarenlange mishandelingen besloot Dunne haar relatie met Sweeney te verbreken. Die was daar niet van gediend. Toen Dunne met collega-acteur David Packer scripts zat door te nemen, klopte Sweeney aan en begon hij ruzie met haar te maken. Toen Packer de achterdeur uitliep was Sweeney Dunne aan het wurgen. Hij instrueerde Packer om de politie te bellen en biechtte de moord ter plekke op. Dunne overleefde het voorval niet.

Rebecca Schaeffer

Actrice Rebecca Schaeffer werd al enige tijd lastig gevallen door Robert John Bardo, een geobsedeerde fan. Toen de actrice voor een scène het bed moest delen met een man, flipte Bardo. Schaeffer moest het volgens hem ontgelden omdat ze een ‘Hollywood hoertje’ was geworden. Met behulp van een privé detective spoorde Bardo haar op. Hij belde bij haar aan en ze vertelde hem dat ‘ie weg moest blijven. Bardo droop af, ging eten bij een lokale diner, ging terug naar haar huis en toen Schaeffer de deur opende schoot ‘ie haar in haar borst. 30 minuten na haar aankomst in het ziekenhuis werd ze dood verklaard.

Lana Clarkson

Deze aspirant-actrice ging in 2003 mee met platenproducer Phil Spector naar huis. Terwijl het duo naar binnen ging, wachtte Spectors chauffeur buiten op ze. Na een uur hoorde hij een geweerschot en even later strompelde Phil naar buiten: ‘Ik denk dat ik haar net heb neergeschoten’, beweerde hij. Later veranderde hij zijn statement: het ging om een ongeluk. In 2008 werd-ie veroordeeld.

Bob Crane

Bob Crane had het gemaakt: hij was een succesvol acteur, drummer en radio dj. In juni 1978 werd zijn levenloze lichaam ontdekt door collega Victoria Ann Berry. De ster was doodgeknuppeld met een camera-standaard. Er was een elektriciteitsdraad om zijn nek geknoopt. Hoofdverdachte was John Carpenter, maar die werd in 1994 vrijgesproken. Tot dusver is de dader dus nog niet gepakt.

Phil Hartman

Saturday Night Live-acteur Hartman boekte succes na succes in Hollywood en dat kon zijn vrouw Brynn Omdahl moeilijk verteren. Na een fikse ruzie ging Omdahl haar mans kamer binnen waar ze hem op 28 mei 1998 doodschoot. De kogels raakten Hartman twee keer in zijn hoofd en eenmaal in zijn zij. Na de moord reed ze naar een vriend van haar. Die geloofde het verhaal niet en besloot met haar terug te rijden naar de crimescene. Bij aankomst belde Douglas de politie. Omdahl sloot zich op in haar kamer en suicideerde zich.

Sharon Tate

Sharon Tate was een succesvolle Hollywoodactrice die in 1969 op brute wijze werd vermoord door leden van de zogeheten Manson Family. Ze drongen het huis van de hoogzwangere Tate binnen en brachten haar met 16 messteken om het leven. Een viertal van haar vrienden werden ook omgebracht. De actrice werd uiteindelijk met haar ongeboren kind in haar armen door leden van de Manson Family begraven.

Stuntvrouw Olivia Jackson heeft de makers van Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 aangeklaagd naar aanleiding van een ingrijpend ongeluk op de set. Hierbij raakte Jackson een arm kwijt. Daarnaast heeft ze ook sinds het ongeval last van chronische rugklachten. Bovendien heeft ze een flink litteken op haar gezicht, en ook nog eens een gigantisch litteken op de linkerkant van haar sleutelbeen.

Ongeval waarbij motor op mobiele camera inreed

Het ongeluk gebeurde tijdens de opnames van deze laatste Resident Evil-film in Zuid-Afrika in 2015. Jackson zat als stunt-double voor Milla Jovovich op een motor waarmee ze tegen een mobiele filmcamera aanknalde. Het gaat dan vermoedelijk om de opnames van de onderstaande scène:

 

2.45 miljoen aan schadevergoedingen

Al geruime tijd doet Jackson op Instagram verslag van haar langzame genezingsproces. Nu heeft ze ook besloten om de nodige betrokken partijen voor de rechter te slepen: zo heef ze niet alleen de productiemaatschappij en het stuntbedrijf aangeklaagd, maar ook de man die de camera bestuurde, en ook regisseur Paul WS Anderson. In totaal wil Jackson 2.45 miljoen aan schadevergoedingen. Volgens de man die de camera bestuurde reed Olivia op hoge snelheid ten tijde van de botsing en zou het ongeval niet gebeurd zijn als ze geremd had. De zaak zal in de loop van 2019 voorkomen.

 

 

De bittere ironie wil dat Jackson eerder ook al als stuntvrouw meedeed aan Mad Max: Fury Road, waar ze de stunt-double was voor Charlize Theron’s Imperator Furiosa, een personage dat ook maar één arm heeft.

In september barstte de paniek los onder DC-fans toen geruchten opdoken dat Henry Cavill het gehad zou hebben met zijn rol als Superman. Ook hier op de redactie zorgde dit nieuws natuurlijk voor hysterische drama's, want wij maken er geen geheim van groot fan te zijn van de stalen acteertalenten van de Brit met de brede kin. Volgens zijn Justice League-teamgenoot Jason Momoa klopt er echter geen bal van deze boze verhalen. Gelukkig maar.

 

“Absoluut niet waar”

Het Amerikaanse Entertainment Tonight vroeg de Aquaman-ster hoe het zat met deze geruchten, en Khal Drogo liet er geen misverstand over bestaan: “Hij stopt absoluut niet. Hij is dol op dat personage, en hij stopt niet, 100% zeker”. De geruchten zijn volgens Jason dus “Absoluut niet waar”. Nu zou het kunnen dat de wens hier een beetje de vader is van de gedachte, en dat Momoa gewoon heel hard hoopt dat zijn co-ster er niet de brui aan geeft. Want dan zou de toekomst van de Justice League-franchise ook meteen op losse schroeven komen te staan. Maar we hopen gewoon heel hard met hem mee dat hij gelijk heeft.

In 2019 duidelijkheid over Ben Affleck als Batman?

Over afvallige Justice League-acteurs gesproken: ook over Ben Affleck gaan al lange tijd geruchten dat hij nul zin heet om nog Batman te spelen. Zoals bekend gaat het al een paar jaar ontzettend stroef met de nieuwe solo-film rond de Vleermuisman, maar daar valt nu toch weer iets positiefs over te melden: de nieuwste versie van het script zou voor het eind van dit jaar af zijn. Begin 2019 verwachten we dus duidelijkheid over wat er met deze film gaat gebeuren. Met Aquaman gaat het gelukkig wel goed: de film wordt goed ontvangen en trekt sinds gisteren stampvolle zalen, en Momoa voelt zich als een vis in het water met deze rol, dus die zal nog wel in zin voor een paar “sea-quels”.