Dudley Dursly Harry Potter

Wil je liever geen verwende, luidruchtige of agressieve kinderen in je films (omdat je ze in het echt al moet opvoeden)? Dan doe je er goed aan deze films te vermijden! We zetten de 7 irritantste kinderen in films voor je op een rijtje.

7. Junior – Problem Child

We trappen dit lijstje af met een open deur. Zoals de naam van deze film al doet vermoeden is Junior een behoorlijk probleemkind. Het zevenjarige weesje in Problem Child is gemeen en onverbeterlijk! Ook bij zijn kersverse adoptieouders weet Junior zijn leven niet te beteren… Hij laat ook bij hen een spoor van vernieling achter. Toch kan het - zoals we hieronder zullen bewijzen - nog veel en veel erger!

Junior – Problem Child

 

Article continues after the ad

6. Dudley Dursely – Harry Potter-films

Dudley Dursely (Dirk Duffeling in de Nederlandse versie) is de neef van Harry Potter. We hoeven waarschijnlijk amper uit te leggen waarom we zo’n hekel hebben aan dit kind… Het is een sadistische pestkop, die thuis enorm verwend en geprezen wordt door zijn ouders. Het is echter te gemakkelijk om zijn (eveneens vreselijke) vader en moeder de schuld te geven. Dirk is simpelweg gulzig, lui én irritant!

Dudley Dursely – Harry Potter-films

 

5. Veruca Salt – Charlie And The Chocolate Factory

Voor dit toplijstje met de irritantste kinderen in films kiezen we voor Veruca Salt. Maar eigenlijk verdient elk kind in Charlie and the Chocolate Factory een ereplaatsje! Augustus is een veelvraat, Veruca is verwend, Violet is competitief en Mike is agressief. Ze zijn allemaal zo vreselijk onbeleefd dat je automatisch een zwak voor Charlie ontwikkelt. We zijn benieuwd naar de interpretatie van regisseur Taika Waititi, die twee Charlie And The Chocolate Factory-series voor Netflix maakt!

Veruca Salt – Charlie And The Chocolate Factory

 

4. Damien – The Omen

Verrassend genoeg is de antichrist een behoorlijk irritant kind. Het is in The Omen Damiens missie om het kwaad te laten heersen op aarde. Hij gebruikt zijn bovennatuurlijke krachten om iedereen die hem in de weg staat te doden… Net als een paar mensen die toevallig in de buurt waren. Damien is zelfs zo slinks dat het hem lukt geadopteerd te worden door de president van de Verenigde Staten. Uiteraard vind je dit kind uit The Omen ook terug in dit toplijstje met de meest creepy kids uit de horrorgeschiedenis

Damien – The Omen

3. Short Round – Indiana Jones And The Temple Of Doom

Ook dit irritante filmkind behoeft waarschijnlijk weinig uitleg. Jonathan Ke Quan is zelf echter enorm schattig – kijk The Goonies maar eens! Maar als Short Round in Indiana Jones And The Temple Of Doom is ie simpelweg onuitstaanbaar. Zijn personage is een wandelend stereotype: van zijn uitspraak tot zijn voorliefde voor martial arts… Het is niet voor niets dat Indiana Jones And The Temple Of Doom wordt gezien als de zwakste film uit de originele Indy-trilogie.

Short Round – Indiana Jones And The Temple Of Doom

 

2. Sam – The Babadook

Je dacht toch niet dat we een toplijstje over irritante kinderen in films zouden maken zonder Sam uit The Babadook een plekje te geven! The Babadook werd geheel onverwacht een grote hit onder horrorfans! De film draait om een chronisch depressieve moeder, die in haar uppie een enorm moeilijk kind moet opvoeden… En 'moeilijk' is eigenlijk nog maar zacht uitgedrukt: Sam is zoooooooo verschrikkelijk luid en irritant! Het probleem in deze horrorfilm is natuurlijk ook nog eens dat Sams handelen ernstige gevolgen kan hebben…

Sam – The Babadook

 

1. Rachel – War Of The Worlds

Wij zijn best wel dol op het scifi-spektakel van Steven Spielberg… Dat heeft echter niets te maken met Rachel, gespeeld door Dakota Fanning. Zij behaalt met gemak de hoogste notering in ons toplijstje met irritante filmkinderen. Wederom komt dat niet door de actrice zelf. Dakota Fanning heeft zich inmiddels dubbel en dwars bewezen. Maar van haar optreden in War of the Worlds herinneren we ons alleen haar hysterie. Rachel schreeuwt en schreeuwt en schreeuwt en schreeuwt en schreeuwt en schreeuwt en dat de hele film lang... Wij hadden haar allang achtergelaten!

 Rachel – War Of The Worlds