Captain America, Marvel

Marvel Fase drie mag dan afgesloten zijn, maar Marvel is nog niet klaar! Er blijven een hoop onbeantwoorde vragen waar wij antwoorden op willen. Dit zijn de 7 grootste vraagtekens in het MCU.

Let op: Het artikel kan spoilers bevatten als je Endgame (of alle Marvel-films daarvoor) nog niet gezien hebt! Waaronder wie er dood gaan in de laatste Avengers-film.

1. Waar is Gamora?

Het liefje van Star-Lord overlijdt in Infinity War dankzij haar niet zo lieve adoptievader. Avengers: Endgame komt met een nieuwe Gamora, eentje uit 2014. Helaas heeft deze groene Guardian Peter Quill (Star-Lord) nog nooit ontmoet. Een beetje fan mist haar dan ook in het gevecht met Thanos.

We weten nu dat er na het gevecht een verwijderde scène is met Gamora. Daaruit blijkt dat ze Tony's snap heeft overleefd. In dit fragment loopt ze weg, maar waar naartoe? Hopelijk geeft Guardians of the Galaxy Vol. 3. daar een antwoord op. Deze Gamora kan misschien wel de nieuwe bad-guy worden, net als haar vader. Of valt ze toch weer voor Peter?

 

2. Hoe bracht Captain America het schild terug?

Steve Rogers, a.k.a. Captain America reist in Avengers: Endgame eindelijk terug in de tijd naar zijn grote liefde: Peggy Carter. “Als Cap leeft in het verleden dan ontstaat er een alternatieve realiteit. De vraag is dan: hoe keert hij terug om het schild terug te geven?”, zegt regisseur Joe Russo in een interview met Entertainment Weekly. Hij onthult een tipje van de sluier: “Misschien zit daar een verhaal.” Pfff… Dat maakt dingen nog niet echt duidelijk! Welke volgende Marvel-film gaat het antwoord geven op deze vraag?

 

3. Wat gebeurde er in Wakanda?

T’Challa is een van de slachtoffers van Thanos’ snap in Infinity War. Gelukkig keert hij terug met Shuri na de snap in Avengers: Endgame. Maar tussen zijn dood en de vechtscène zit een goede vijf jaar. Wat gebeurt er al die tijd in Wakanda? Wie zit er op de troon? Okoye misschien?

Black Panther 2 vertelt hier hopelijk meer over. Waar de rest van het vervolg op ingaat is ook bij ons nog niet bekend. Wel weten we dat het nog even gaat duren voordat de film in productie gaat. Marvel gaat Black Panther-acteur Chadwick Boseman niet recasten. Dat maakten ze deze maand bekend.

Article continues after the ad
 

4. Wat speelt er tussen Bucky & Black Widow?

Tijdens een gevecht in Captain America: Civil War roept Natasha Romanoff, a.k.a. Black Widow, naar Bucky ‘Je zou me tenminste kunnen herkennen!’ Marvel Comics-fan weten ietsje meer: in de strips is onthuld dat Bucky en Romanoff niet alleen samenwerken vóór de val van de Sovjet-Unie, maar ook liefjes waren. Oké, ze vochten daarvoor in Winter Soldier tegen elkaar, maar waarom zou Black Widow teleurgesteld zijn dat Bucky haar niet herkende?

Gaat de solofilm van Black Widow ons meer antwoorden geven? We zullen het in 2021 zien!

 

5. Voor wie werkt Sonny Burch?

In Ant-Man & The Wasp wordt een van de grootste onbeantwoorde vragen van het MCU gepresenteerd. Wasp en Ghost ontmoeten Sonny Burch (Walton Goggins), een man die een mysterieuze werkgever heeft. Maar wie dan? Hij geeft Wasp de naam van de man/vrouw en we horen hem aan de telefoon met de persoon praten. Alleen de kijkers krijgen niks te horen! Gaat dit de nieuwe hoofdschurk worden van het MCU, nu Thanos verslagen is?

Het kan ook zijn dat regisseur Peyton Reed gewoon een slechterik aan het opzetten is voor de derde Ant-Man-film. Het nieuwe project is al aangekondigd, dus we wachten nu op een officiële releasedate.

 

6. Waar was Captain Marvel?

Captain Marvel, Carol Danvers, wordt niet voor niets een van de sterkste superhelden van het MCU genoemd.  Ze redt Tony Stark, vernietigt Thanos schip en blijkt een waardige tegenstander voor de Mad Titan te zijn. Toch zie je haar in een groot deel van Avengers: Endgame niet. Captain Marvel is namelijk druk, maar waarmee?

Terwijl we zien hoe de Snap de aarde beïnvloedt, moeten we nog zien hoe de rest van de melkweg reageert op het verdwijnen van de helft van zijn bevolking. Krijgen we ooit meer te weten over Captain Marvels afwezigheid?

 

7. Waar is Mjolnir gebleven?

Captain America heeft de hamer Mjolnir bij zich als Hulk hem terug in de tijd stuurt, maar niet meer wanneer hij als een oud mannetje met zijn vrienden herenigt. Heeft hij een tussenstop gemaakt in Asgard of is hij Thors wapen simpelweg ergens kwijtgeraakt?

Wij zijn heel hyped voor de aankomende Thor-film. De blockbuster staat in het lijstje met de 8 grootste Marvel-projecten waar wij niet op kunnen wachten. Je moet nog even geduld hebben voor de volgende MCU-release, daar staan alle ‘oude’ Marvel-films in chronologische volgorde hier voor je klaar. Dus bingen maar!