Ranking the Stars, Paul de Leeuw, Martien Meiland

Het is al 14 jaar een van de grappigste shows van Nederland: Ranking the Stars! Wij doken eens in het archief en zochten de leukste fragmenten uit. Bereid je voor op gescheld, gezuip en Paul de Leeuw.

7. De zelfspot van Imanuelle Grives

Ranking the Stars kan een carrière van iemand maken of breken, maar Imanuelle Grives had na haar avontuurtje in de Belgische gevangenis weinig meer te verliezen. Respect dat ze er toch gewoon zit dit huidige seizoen én hoe! Kijkers lagen in de eerste aflevering al dubbel om haar zelfspot. Ze kreeg de vraag gesteld of ze weleens met een vrouw had gezoend. Haar antwoordt: “Ja, maar dat was voor een rolvoorbereiding" Dat is nog eens zelfkennis!


6. De gênante situatie tussen Viola en Catherine

Als blikken konden doden, waren er heel wat BN'er begrafenissen bij Ranking the Stars. Neem Viola Holt en Catherine Keyl. We wisten natuurlijk al langer dat de voormalige 5 Uur Show-presentatrices niet door één deur kunnen, maar de blikken en sneren die ze elkaar in het onderstaande fragment geven, zijn gewoon hilarisch. Catherine rolt nog net niet met haar ogen wanneer Viola het heeft over al haar ‘showbizzvriendinnetjes’. Andersom kan Viola niet laten om uitgebreid te vertellen waarom zij en haar oud-collega niet matchen.

Article continues after the ad


5. Over slimme BN’ers gesproken

Waar voorheen A-sterren als Jette van der Meij, Isa Hoes en Caroline Tensen nog plaats namen achter een bevreesde desk, moeten we het nu vooral doen met mensen als Richard Groenendijk, Patty Brard en Ferry Doedens. En zij hebben het nu niet bepaald van hun IQ. “Welke diploma’s heb je dan, Ferry?” vraagt Patty Brard zich in het onderstaande fragment af. “Nou gewoon mavo. Jij bent anders niet verder gekomen dan je zwemdiploma, volgens mij”, sneert de onlangs ontslagen GTST-acteur. Als Paul de Leeuw vervolgens nog inkopt dat we dat allemaal hebben gezien bij Sterren springen, ligt de zaal plat. Ouch!

 

4. De sneer van Kim Feenstra

Kim Feenstra lijkt misschien lief, maar die plaknagels zitten er bij het model niet voor niets op. Als oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo haar vermoedens uitspreekt dat de kortstondige relatie van Kim weleens kan mislopen nu ze naar het buitenland vertrekt, gaat Kim in de aanval: "voor jou werkte dat niet, want jij ging vreemd." Fatima staat met haar mond vol tanden! "Ik durf niet meer", roept ze vervolgens uit, oeps! 


3. 'Bridget is een geile poes'

Je kunt van alles over Ferry Doedens zeggen, hilarisch was hij wel in Ranking the Stars. Als de acteur wordt gevraagd met wie van de andere kandidaten hij weleens een beschuitje zou willen eten, kiest hij verrassend genoeg niet voor een van de mannen. "Met Bridget of met Isa. Ik vind Bridget namelijk wel een geile poes." Dus dat heeft Ferry gemeen met André Hazes.

Als bonus hier de bekende bumper die Ferry Doedens maakte. Hij noemt het zelf zijn 'hoogtepunt' uit zijn carrière, maar of hij daar nu zo trots op mag zijn...


2. Bijzondere onthulling

Geef die BN'ers wat drank en er komen de leukste onthullingen hun mond uit. Zo kwamen we een aantal jaar terug te weten dat Patty Brard een geschiedenis heeft met - niemand minder dan - Tygo Gernandt. "Heeft die weleens naast jou gelegen?" vraagt Bridget aan Patty. "Ja, zeker." "Maar ook in jou?" En dat antwoord is zo klaar als een klontje: "Ja zeker." Tygo denkt daar - zo te zien aan zijn ondeugende grijns in het onderstaande fragment - nog graag aan terug.


1. Martien Meiland

Maakt het uit welk fragment we van Martien Meiland laten zien? Die man maakt een scheet nog grappig en stiekem hopen we op een grootse comeback bij Ranking the Stars! Het begon al bij zijn intro waar hij tot 'de meest mannelijke man' van de aflevering wordt bestempeld en vervolgens zeikt hij alles en iedereen af. Van sporten, vakanties, de politiek, diepzeeduiken tot masturberen: Martien Meiland heeft overal een hekel aan. "Wat erg." Of wacht, dat zei onze flamboyante TV-maker niet over het gebit van Steven Brunswijk. "Die is alleen maar zo wit door zijn donkere huidskleur." Met die uitspraak zou de gemiddelde BN'er niet wegkomen, maar Martien is ook niet de gemiddelde BN'er. 

Ranking the Stars zie je iedere woensdagavond om 20:30 uur op RTL 5.