Fotograaf
BrunoPress
Suits met Rick Hoffman, Gabriel Macht, Gina Torres, Meghan Markle en Patrick J. Adams

De serie over een zooitje snelle advocaten met een royal randje is al 8 seizoenen een Netflix-hit. Op de drempel naar seizoen 9 daarom: een terugblik op de heftigste scènes uit 134 afleveringen Suits.

Het wel en wee van Harvey, Donna, Mike en de rest van de cast van de hitserie Suits houdt de gemoederen bij veel fans flink bezig. En toen Rachel-vertolkster Meghan Markle ook nog eens een koninklijke bruid werd, won de serie nóg meer kijkers. Deel negen gaat 17 juli van start op Netflix en dat seizoen belooft precies het type vuurwerk waar Suits om bekend is komen te staan. De zeven grootste shocks en tranentrekkers nog eens op een rij.

 

1. De leugen waar het allemaal mee begon

Seizoen 1, aflevering 1

Harvey Specter en Mike Ross ontmoeten elkaar bij groot toeval als Mike na een verkeerd afgelopen drugsdeal precies de hotelkamer in vlucht waar Harvey sollicitatiegesprekken aan het voeren is. Met een knap staaltje blufpoker krijgt Mike de baan bij advocatenkantoor Pearson Hardman: hij is namelijk weliswaar woest intelligent, maar hij is geen afgestudeerd advocaat. De twee besluiten dat lekker voor zich te houden en beginnen de centrale bromance van de show. Maar het is natuurlijk wachten op problemen en daarmee is de toon direct gezet: boefjes zijn het! Je zou het nooit achter advocaten gezocht hebben.

Article continues after the ad

 

2. De liefde voor Louis

Seizoen 3, aflevering 14

In de kern is hij seizoenenlang een beetje de schurk van Suits, maar in werkelijkheid duurde het voor de meeste kijkers minder dan een aflevering om Louis Litt in hun hart te sluiten. Dat hoofd alleen al, en dan zit hij ook nog vol vileine streken, kattenharen (in het echt is acteur Rick Hoffman trouwens zó allergisch dat er altijd iemand stand-by moet staan met een EpiPen) en oneliners. Als zijn collega’s én de kijkers in seizoen drie ineens oog in oog staan met het verlies van Louis, komt het besef pas echt: Suits zonder Litt is geen Suits. Of het met een sisser afloopt verklappen we niet direct, maar…

 

3. Mike’s grote geheim ontmaskerd

Seizoen 4, aflevering 10

…het is diezelfde Louis Litt die in seizoen vier achter het grote geheim van Mike en Harvey (en inmiddels ook Harveys rechterhand Donna) komt. Yay voor Litt die al een tijdje liep te speurneuzen, minder voor Mike die zich na vier jaar hard werken wel héél eenvoudig liet uitspelen tijdens een onschuldig gesprekje over Harvard. Hoe moet het nu verder? Mike kan toch zeker geen advocaatje meer uithangen zonder bul? Of zou de Suits-doofpot nóg dieper worden?

 

4. Het einde van ‘Darvey’

Seizoen 5, aflevering 1

Er zijn allerlei overtuigende redenen om dol te zijn op Suits (Harveys haar heeft een heel eigen fanbase, om er maar eentje te noemen), maar de vriendschap tussen Harvey en Donna is toch wel echt het summum. Een vriendschap waarvan we al vier seizoenen vurig hopen dat het op meer uitdraait, als Donna ineens besluit ontslag te nemen. Is dit het dan, het einde van Darvey, het einde van al onze hoop op een werkelijk bloedmooi televisiekoppel? Spoilertje: nee, natuurlijk niet. In de finale van seizoen acht zagen we eindelijk een dampende Darvey-affaire voorbij komen.

 

5. Koninklijk naakt

Seizoen 5

Het was midden in seizoen vijf dat Meghan Markle een household name werd. Voor Suits-fanatiekelingen was ze dat als Rachel Zane natuurlijk al járen, maar in najaar 2016 kreeg ze er een paar miljard trouwe fans bij, want toen bleek ze de vriendin van prins Harry te zijn. De serie trok dat jaar de hoogste kijkcijfers ooit, iedereen wilde de misschien-wel-toekomstige-prinses bewonderen. Dat kan in Suits volop, want dankzij haar romance met Mike was er zelfs sprake van een paar seksscènes die nu dus ineens een royal randje hadden. Geinig: hun meest dampende scène (uit seizoen twee) werd een ware YouTube-hit, met miljoenen views. Of koningin Elizabeth het ook met rode koontjes heeft aanschouwd, is helaas niet bekend.

 

6. You have the right to remain silent…

Seizoen 5, aflevering 11

De aflevering die je wist dat zou komen was natúúrlijk die waarin Mike zou moeten boeten voor zijn daden (te weten: de advocaat uithangen zonder diploma). Diep in seizoen vijf werd hij op schokkende wijze in zijn nekvel gegrepen en gearresteerd, waarna zijn collega’s alles op alles zetten om een not guilty voor hem te verzekeren. Dat lukte uiteindelijk niet, waarna Mike dus gewoon de bak in draaide. Sneu voor zijn love interest Rachel (al had Meghan gelukkig een andere prins om bij uit te huilen), maar wel een van de meer spraakmakende momenten uit de hele show.

 

7. Bye, bye, bye (of toch niet?)

Seizoen 7, aflevering 11

Seizoen zeven bleek het einde van een tijdperk. Eerst vertrok Jessica Pearson, en aan het einde van het seizoen zagen we ook de inmiddels weer vrijgelaten (Hoe? Kijken maar!) Mike met zijn kersverse bruid Meghan (een Suits-bruiloft een maand voor de échte royal wedding, heel goed voor de kijkcijfers) vertrekken. Drie keer bye dus, al was het er in één geval eentje met een asterisk: Jessica Pearson vertrok naar Chicago, waar ze aan de slag ging in haar eigen spin-offserie Pearson. Die helaas geen lang leven beschoren was.

Suits seizoen 9 (met een dikke knipoog naar Rachel) verschijnt 17 juli op Netflix.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.