De meeste Marvel-films en series worden nu gepland voor Disney+, maar dat betekent niet dat het comicmerk volledig verwijderd is van Netflix. Deze 7 Marvel-films en series kan je nu nog kijken met de streamingdienst!

Jessica Jones

Jessica Jones is meer een antiheld dan een klassieke Marvel superheldin. Haar superspierkracht maakt haar een van de beste privédetectives van New York, maar ze heeft daardoor ook machtige tegenstanders. Jessica wordt fantastisch gespeeld door Krysten Ritter en met een cast bestaande uit Rachael Taylor, David Tennant en Carrie-Anne Moss, is het een van de beste superheldenseries van Netflix.

 

Article continues after the ad

Spider-Man: Homecoming

De nieuwste Spider-Man kan je nu zien op Netflix! Tom Holland z’n eerste Spider-Man film laat een nog piepjonge Peter Parker zien die in Tony Stark / Iron Man een vaderfiguur ziet. Daardoor raakt hij overmoedig en krijgt het aan de stok met The Vulture (Michael Keaton). Homecoming is de eerste Spider-Man film die officieel in het Marvel Cinematic Universe plaatsvindt, maar naast de Robert Downey Jr. scènes heeft de film genoeg geweldige momenten om op zichzelf te staan.

 

Luke Cage

Net als Jessica Jones is Luke Cage een ontsnapt experiment die probeert om z’n leven weer terug te krijgen in Harlem, New York. De grote charismatische Mike Colter speelt de spierbonk fantastisch en doet het ook niet slecht in de vele actiescénes. Dankzij z’n ondoordringbare huid kan Luke Cage prima knokken, wat nodig is want er komen wat nasty figuren zijn kant op!

 

Lego Marvel’s The Avengers Reassembled

Je kunt niet meer om The Avengers heen, zelfs Lego niet! Gelukkig hoef je niet langer naar de speelgoedwinkel voor Avengers-Lego (om er ’s avonds laat in het donker met je blote voet op te trappen), je kan gewoon de miniserie op Netflix kijken. De Lego-helden moet in de Lego Marvel’s The Avengers Reassembled tegen Ultron knokken, die het harnas van Iron Man heeft gestolen en daarmee de wereld probeert te veroveren. *Zucht* Leert ie het dan nooit?!

 

The Incredible Hulk

Genoeg acteurs die de Hulk hebben gespeeld, zeker toen de groene spieren uit de computer getoverd konden worden in plaats van de fitnesszaal. Edward Norton als de groene krachtpatser was zeker niet de minste. The Incredible Hulk is tevens een van de eerste films in het Marvel Cinematic Universe. Als je de credits uitzit (doe je altijd bij een Marvel-film toch?) zie je Tony Stark buurten bij de Hulk of hij wil komen meespelen met The Avengers!

 

Daredevil

Matt Murdock is door een chemisch ongeluk zijn zicht kwijtgeraakt, maar in ruil daardoor werden zijn andere zintuigen bovennatuurlijk goed. Daardoor kan de advocaat als Daredevil meer dan genoeg schedels kraken! De serie wordt geroemd om het spannende verhaal en het vette acteerwerk van Charlie Cox als Daredevil. Ook Vincent D’onofrio als misdaadbaas The Kingpin is een showsteler. Dus beeld ze eens in als ze samen een scene delen!

 

The Hulk

Nog een hulk op Netflix? Jep, nog een Hulk op Netflix! The Hulk deze keer. Ver voor Marvel zelf de films aan elkaar ging klikken voor The Avengers, regisseerde Ang Lee de eerste Hulk-film met de groene spierbonk. Toentertijd was het een flop, maar tegenwoordig is de film zeker het bekijken waard. De visuele comic book flair die Ang Lee aan de film geeft, was toentertijd erg vernieuwend. Geen meesterwerk, maar verplichte kost als je een kloppend Marvel-hart hebt.