Happy valentine’s day! Het is weer zover: liefde hangt in de lucht. Of je nu zelf een lover hebt of niet, het is altijd fijn om te kijken naar liefde die bloeit op het scherm. True love never dies en daarom hebben wij voor jou de beste filmkoppels op een rijtje gezet! 

Article continues after the ad

1. Johnny en Baby 

Dirty Dancing

De chemie tussen Johnny en Baby spat van het doek af in Dirty Dancing. De opbouwende spanning tussen de twee sleept je door de hele film heen. Dat de liefde in het begin nog een geheim is maakt het stiekem romantischer, en de sensationele einddans brengt de hele romance tot een hoogtepunt! Zoals Johnny terecht zegt, nobody puts Baby in the corner, want naar dit koppel kun je wel uren blijven kijken.

 

2. Jack en Rose

Titanic

Een klassieker tranentrekkend koppel is er bijna niet. Rose zou eigenlijk trouwen met een oudere rijke man om de welvaart in de familie te houden, maar valt voor de levenslustige Jack. Hij laat haar het passievolle leven van een artiest zien, waar we de klassieke oneliner “Paint me like one of your French girls" aan hebben overgehouden, en neemt haar mee op een romantisch avontuur. 

Wat na al die jaren nog steeds pijn doet is het feit dat Rose de hele deur voor haarzelf nam in het water, terwijl er genoeg ruimte was voor Jack. Maar misschien maakt dit tragische einde Titanic juist tot zo’n fantastisch indrukwekkende film. Heb je hem al vaak genoeg gezien? Dan kun je altijd nog naar de theatershow. 

 

3. Vivian en Edward

Pretty Woman

Naast het feit dat deze film revolutionair was voor zijn tijd (voor het eerst werd prostitutie genormaliseerd op het grote scherm) zijn Vivian en Edward een ontzettend schattig stel in deze romantische komedie. Hij probeert haar lompe trekjes wat te verzachten en haar manieren bij te brengen, terwijl zij hem uit de stijve sleur van het zakenleven probeert te trekken en wat avontuur in zijn leven stopt. Samen vullen ze elkaar aan, nemen ze het voor elkaar op en zijn ze een heerlijk koppel om naar te kijken.

 

4. Jacob Palmer en Hannah Weaver

Crazy, Stupid, Love

Het is een gouden combinatie: Emma Stone en Ryan Gosling zorgen samen voor passie, hilariteit en een niet te missen chemische band op het scherm. Crazy, Stupid, Love is een van de films waarin dit stel het ultieme koppel vormt. Hij is een rokkenjager. Zij de enige die hem kan temmen. Samen zijn ze completer dan alleen. 

Crazy Stupid Love Emma Stone en Ryan Gosling

5. Peter Kavinsky en Lara Jean Covey

To All The Boys I've Loved Before

Peter Kavinsky en Lara Jean Covey zijn het perfecte voorbeeld van een vriendschap die langzaam uitbloeit tot meer. Ze gaan eerst een neprelatie met elkaar aan, maar het wordt het al gauw moeilijker dan gedacht om echte gevoelens van neppe te onderscheiden. De liefde bloeit hard en de match is te perfect om te negeren. Lara Jean en Peter hebben de ultieme high school sweethearts romance waar velen slechts van kunnen dromen! Vond je dit een heerlijke film om bij weg te zwijmelen? Goed nieuws: er komt een vervolg!

6. Sandy en Danny

Grease

Het is de ultieme tegenstelling: bad guy vs. good girl. Het gezegde "opposites attract" werkt dus blijkbaar wel, want Sandy en Danny kunnen ondanks hun verschillen niet zonder elkaar! Gebukt onder de druk van wat anderen over ze zeggen hebben ze even een omweg nodig om elkaar te vinden, maar uiteindelijk overwint de liefde en trekken ze zich niets meer van al die vooroordelen aan. 

7. Jamal en Latika

Slumdog Millionaire

In dit epische liefdesverhaal volg je Jamal en Latika. Ze ontmoeten elkaar als kind, maar worden al snel van elkaar gescheiden. In de film volg je hoe ze allebei hun eigen pad belopen en pogingen doen elkaar te vinden. Door spelingen van het lot gaat dit niet altijd even soepel, maar uiteindelijk vinden de geliefdes elkaar op het einde terug en kunnen eindelijk delen wat ze voor elkaar voelen.