Nog een klein maandje en we kunnen ein-de-lijk weer genieten van onze favoriete zombie-apocalypse: The Walking Dead seizoen 8! We kunnen niet wachten om erachter te komen hoe het onze favoriete badasses vergaat. Maar net als elke andere fantastische serie, komt ook The Walking Dead met een prijs: de serie heeft al een aantal personages versleten die we missen als kiespijn. (Van minst naar meest gehaat) ben jij het eens met onze selectie?

Article continues after the ad

Father Gabriel

Voor je begint te schelden: ja, Gabriel heeft zijn slechte naam inmiddels volledig goedgemaakt. Sterker nog: hij kruipt richting favoriet! Maar we kunnen nog niet vergeten hóe irritant en fout deze priester was. Niet alleen besloot hij een hele groep kerkgangers aan de zombies te voeren om zijn eigen hachje te redden, maar hij zag Rick ook als de duivel en probeerde hem en zijn vrienden de kerk uit te schoppen. Sorry, Gabriel. We zijn er nog niet helemaal overheen!

Lori Grimes

Arme Lori. Ze bedoelde het goed en toch haalde de liefhebbende moeder en toegewijde echtgenote het bloed onder menig nagel vandaan. Veel kijkers vonden Lori enorm irritant. Alle keren dat ze Carl uit het oog verloor, de beslissing om een relatie met Shane te beginnen en de talloze bizarre keuzes die ze maakte, deden haar reputatie geen goed. Maar zeg eerlijk: haar gruwelijke keizersnede/dood zorgde ook bij jou voor een brok in je keel.

Shane Walsh

Shane was niet altijd een schurk. Sterker nog: hij was een favoriet die zich in tijden van nood over Lori en Carl bekommerde. Maar zodra Rick weer in the picture was, veranderde hij in een zuur ventje. Tip voor toekomstige TWD'ers: als je beste vriend Rick Grimes is, probeer hem dan niet te vermoorden om zijn gezin te jatten. 

Merle Dixon

Als je geen hekel aan Merle hebt, dan is er iets mis met je. Toegegeven: hij was een vermakelijk en gestoord personage, maar we hebben geen greintje medeleven gehad met deze racistische, boze, gewelddadige redneck/drugsdealer. Sterker nog: de gek werd zelfs vriendjes met The Governor. Het enige goede aan Merle is zijn broer Daryl.

The Governor

Een rotzak in hart en nieren. The Governor werd neergezet als een gewelddadige, psychotische gek die niet vies was van een moordpartijtje hier en daar. Het komt niet vaak voor dat we een personage zó konden haten. Totdat Negan langskwam natuurlijk...

Negan

De schurk der schurken. Het kwaad der kwaad. Negan geniet van een flink potje hersens inslaan met zijn geliefde knuppel Lucille en bakt in zijn vrije tijd graag mensen in zijn oven. Negan heeft al een paar fan-favorieten afgemaakt (we hebben hier nog steeds moeite mee) en wij gokken dat hij nog lang niet klaar is. In vergelijking met Negan is The Governor een schatje! Maar hoe kan het dan dat we toch elke keer een klein beetje enthousiast worden als Negan langskomt..?

Ben jij het eens met onze lijst? Of zou je 'm uitbreiden met namen als Carl, Andrea en Eugene? Irritant of niet, je kunt alle (levende) personages weer aanschouwen vanaf 23 oktober, om 22:00 uur op FOX.