Andrew Garfield in Tick Tick... Boom!

Andrew Garfield en Vanessa Hudgens zijn binnenkort te zien én te horen in de Netflix-musicalfilm Tick Tick... Boom! Dit zijn de beste nummers uit de musical, van de maker van de monsterhit Rent.

Andrew Garfield speelt musicalschrijver en -componist Jonathan Larson, die zijn droom om een hitmusical te schrijven achterna jaagt. Zijn vriendin Susan en zijn vrienden hebben allemaal een normale baan, terwijl Jonathan met een paar vrienden in een gribusflat woont zonder verwarming.

Larson twijfelt steeds meer of hij niet óók gewoon vast werk moet vinden. Terwijl hij werkt aan zijn nieuwe musical Superbia praat hij met zijn vrienden om zijn toekomst te bepalen.

 

Article continues after the ad

 

De titel Tick Tick… Boom! slaat op de klok die Jonathan Larson in zijn hoofd hoort aftellen, en de druk die hem langzaam dreigt te verpletteren. Het is de eerste film die is geregisseerd door Hamilton-ster Lin-Manuel Miranda. Larson zelf maakte na Tick Tick… Boom! de wereldhit Rent, maar maakte dit succes zelf niet meer mee… De componist overleed op de dag van de eerste try-out.

De liedjes in Tick Tick… Boom! slingeren Andrew Garfield en de kijker heen en weer tussen hoop en vreselijke twijfel aan zijn eigen levenskeuzes.

 

6. Johnny Can’t Decide

Jonathan en zijn vriendin Susan hebben steeds vaker discussies over hun toekomst samen. Susan wil eigenlijk de stad uit en op een rustige plek gaan wonen, en wil misschien ook kinderen. Jon hoopt nog steeds door te breken als musicalcomponist, maar werkt vooral in een gare eettent om de huur te kunnen betalen. In Johnny Can’t Decide zingen de hoofdpersonen over de lastige positie van Jonathan.

 

5. 30/90

Eén van de bekendste nummers uit Tick Tick… Boom! is 30/90. In dit nummer legt Jonathan zijn probleem in één keer uit. Hij wordt bijna 30 en heeft het idee dat hij nog steeds geen steek verder is gekomen qua ambities.

Het nummer is nogal dramatisch, alsof het een soort hel is als je op je 30ste niet beroemd bent, maar door zijn aanmodderen komt zijn leven helemaal niet van de grond. Zijn vrienden hebben goedbetaalde banen en zijn vriendin wordt ook een beetje ongeduldig. "Wanneer zien we eens resultaat van je geploeter, Jon?"

 

4. See her Smile

Susan is het leven met Jonathan op een gegeven moment zat, en ze kiest voor zichzelf. Ze krijgt een goede baan aangeboden waarvoor ze moet verhuizen. In See her Smile kijkt Jonathan terug op hun relatie en vraagt hij zich hardop af of het zíjn schuld is dat Susan afstand neemt.

 

3. Real Life

Jonathan maakt ruzie met zijn beste vriend Michael. Michael regelde werk voor hem, maar Jonathan vond zijn dag als kantoortijger zó vreselijk dat hij ervoor bedankt. Michael zegt hem dat hij wél veel meer verdient en dat zijn leven best oké is. Hij gunt Jon gewoon óók een leven met minder zorgen.

 

2. Why

Nadat Jonathans musical in première gaat krijgt hij veel complimenten, maar geen enkele uitnodiging om de show in een theater op te voeren. De componist zit in een flinke dip, totdat zijn vriend Michael zegt dat hij écht door moet gaan met zijn droom. Nu de rollen omgedraaid zijn wordt Jonathan eerst pissig, totdat Michael toegeeft dat hij elke dag op kantoor een beetje doodgaat van binnen.

Jon vindt dat Michael nogal makkelijk praten heeft omdat hij wél veel geld verdient (en in elk geval een verwarming heeft). Als Michael zegt dat hij is besmet met HIV beseft Jon dat zijn vriend niet anders kan. In Why zingt hij over zijn liefde voor het toneel; een liefde die Michael noodgedwongen los moest laten.

 

1. Louder Than Words

Het slotnummer van deze musical (en de track die je hoort in de trailer) is Louder than Words. Aan het einde van Tick Tick… Boom! kiest Jonathan eindelijk tussen zekerheid en zijn droom.

 

Tick Tick… Boom!

Spider-Man-veteraan Andrew Garfield zien we in Tick Tick… Boom! van een heel andere kant! De acteur was de laatste jaren minder prominent in Hollywood-films aanwezig, maar speelde in veel kleinere films én stond regelmatig op het toneel.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Alexandra Shipp (Storm in de meest recente X-Men-films) speelt Larsons vriendin, die óók wel behoefte heeft aan wat vastigheid in haar leven. Jonathans beste vriend Michael, die stopte met musicals om een ‘normaal’ leven te leiden, wordt gespeeld door musicalacteur Robin de Jesús. Daarnaast is er nog een rol voor Vanessa Hudgens als musicaldanseres Karessa Stevens.

 

 

Je ziet Tick Tick… Boom! vanaf vrijdag 19 november op Netflix. In de tussentijd heb je dus nog even om déze geweldige musicalfilms te zien.