Of je nu nieuwe inspiratie op wil doen, geniet van kandidaten die bezwijken onder stress, of het gewoon interessant en leuk vindt om te kijken hoe gerechten in elkaar steken: kookprogramma's zijn altijd een goed idee! Daarom hebben we de 6 beste kook- en bakprogramma's voor jou op een rijtje gezet.

More content below the advertising

Heel Holland Bakt

Gebaseerd op de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off is dit een van de populairste Nederlandse bakprogramma’s van deze tijd. Onder leiding van André van Duin en met Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden als kritische juryleden, volg je 8 weken lang 10 kandidaten die strijden om de eerste plek. Het fijne aan Heel Holland Bakt is dat het zo lekker huiselijk en gewoon aanvoelt. Geen overdreven poespas: gewoon bakken. Samen met de humor van André en de passie van de bakkers erbij is deze show simpelweg puur genieten. 

Masterchef Australië

Al sinds 2009 is dit heerlijke kookprogramma te bewonderen op tv. In deze show gaan kooktalenten uit heel Australië de strijd met elkaar aan. De kritische fijnproevers Gary Mehigan, George Calombaris en Matt Preston voorzien de gerechten van commentaar en bepalen wie er uiteindelijk met de eerste plek naar huis gaat. Masterchef Australië is bij uitstek het meest populair in verhouding met de andere versies van het programma. Het zou kunnen liggen aan de aangename sfeer binnen de show. De kandidaten krijgen goede, opbouwende kritiek en steun van de juryleden. Ze worden niet afgekat of de grond ingeboord, maar krijgen echt de kans zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren en dat is leuk om te zien. 

Nailed it

Sinds ongeveer een jaar kunnen we op Netflix genieten van deze bakshow. Er zijn al drie seizoenen uitgekomen van dit populaire eetprogramma waarin drie amateurbakkers pogingen doen om ingewikkelde baksels na te maken, om er met de prijs van 10.000 euro vandoor te gaan. Het programma haalde zijn inspiratie van bakrecepten die viral gingen op het internet omdat ze zo moeilijk na te maken waren. Lijkt deze show je wat? Kijk hieronder alvast de trailer! 

 

Chef's Table

Chef’s Table is een Netflix Original documentaireserie waarin je in elke aflevering een nieuwe, intrigerende en uitmuntende chef volgt. Verfrissend, na al die kook- en bakwedstrijden, om eens gewoon rustig te zien hoe die recepten nou in elkaar steken en wat de chefs aandrijft tot het volgen van hun passie. Innovatieve gerechten en verleidelijke desserts komen aan bod in deze voor een Emmy genomineerde docuserie! Bekijk hieronder de trailer. 

Hell's Kitchen

Dit programma is een klassiekertje. Twee teams strijden tegen elkaar om meester van de keuken te worden. Ze zullen verschillende opdrachten moeten uitvoeren, altijd onder het kritische toezicht van chef Ramsay. Al bijna 15 jaar lang kunnen we genieten van Gordon Ramsay’s intense uitspattingen op tv, kandidaten die de wanhoop nabij zijn en torenhoge stresslevels waar je soms spontaan zelf van begint te zweten. Als je niet alleen geniet van koken, maar ook van sensatie, dan is dit zeker een programma voor jou. 

Rudolph's Bakery

Deze titel zegt je misschien niet zo veel in vergelijking met degene hierboven. Dat neemt niet weg dat Rudolph’s Bakery een meesterlijk bakprogramma is! Als Heel Holland bakt jouw hartje sneller doet kloppen dan zal je hier ook van genieten. Rudolph van Veen deelt in dit programma zijn kennis en passie voor het bakken, wat leidt tot de creatie van de heerlijkste gerechten. Onder zijn motto ‘met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger’ nodigt Rudolph regelmatig bekende gasten uit, wat het bakken en koken weer nét een beetje leuker maakt. 

 

More content below the advertising

Net als vorig jaar kunnen molloten de finale van Wie is de Mol? op het witte doek zien in een aantal VUE-bioscopen. Dit jaar breidt de bioscoopketen uit en kun je de zinderende ontknoping in maar liefst twaalf steden zien.

More content below the advertising

Al bijgekomen van die keiharde dubbele executie van gisteren? Nee? Wij ook niet. Toch dendert de WIDM-trein vrolijk door. Er staan nog twee ‘normale’ afleveringen op de planning en daarna, op 9 maart, weten we ein-de-lijk wie de Mol van 2019 is.
 

 

Groot scherm

Net als vorig jaar biedt VUE molloten de kans om de onthulling op een megascherm te zien. Dit jaar kun je dat doen in één van deze steden: Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen én Vlaardingen.

Snel!

Margriet van der Linden en Chris Zegers onthulden het nieuws gisteren live in Moltalk. Ze vertelden óók dat Avrotros-leden een nogal sneaky voorsprong hebben: die mogen nú al tickets kopen. Vanaf 23 februari mogen de rest van de Nederlanders een ticket proberen te bemachtigen. Kosten? 5 euro!

Je kunt natuurlijk ook op dat veldje voor VondelCS gaan staan, dan zie je de ontknoping live voor je ogen gebeuren. Kijk maar:
 

 

Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Afgelopen week was de derde keer dat er niemand vertrok tijdens een aflevering. Nu rest ons dus de vraag: vertrekken er deze aflevering twee, of gaan we richting een finale met vier personen? In deze recap schrijven we onze bevindingen weer mee. En let op: spoilers! Zeg in ieder geval niet dat we je niet hebben gewaarschuwd.

Strand, cocktails, het vakantiegevoel. De aflevering begint zo kabbelend dat je gewoon voelt dat er iets ellendigs staat te gebeuren. De kandidaten merken er niets van en beginnen met goede moed aan de eerste opdracht: kokosnoten gooien om kisten naar de juiste kant te krijgen. Het klinkt simpel, maar als we Sarah mogen geloven, is het hogere wiskunde: 'Ik heb er ook nooit op gezeten, dus het was voor mij voor het eerst!' Niet dat ze de enige is die de kokoskunst nog niet bemeesterd heeft: ook Merel worstelt met het verder gooien dan, nou ja, 2 meter. Toch loopt de opdracht goed af.

More content below the advertising

Dat je wat individueler kan bepalen wie zit te mollen, trekt zich door naar de tweede aflevering: Russische roulette. Het is de typische Wie is de Mol?-opdracht waarin kandidaten voor zichzelf of voor de pot kunnen kiezen. Natuurlijk gaat iedereen voor zichzelf. Het verdachtst? Sarah, Sinan en Merel. De eerste twee haalden ieder 1000 euro uit de pot en dankzij Merel moeten er aan het eind van de aflevering twee kandidaten naar huis. En ja, dat zien we als een Mollenactie, want zoals we in de intro al voorspelden: er moet toch iets gebeuren om netjes met drie mensen naar de finale te kunnen.

Sarah voelt het heet onder haar voeten worden door de naderende executies (jep, meervoud) en de kandidaten met jokers. Daarom is ze tijdens de volgende opdracht, waarin ze trossen bananen naar de correcte stations moeten brengen, stiekem meer bezig met het zoeken naar een zwarte vrijstelling dan met de bananen. Rick Paul, Jamie en Niels nemen hun taak een stuk serieuzer. Al zwoegend – vooral Rick Paul – krijgen ze zoveel mogelijk bananen de goede kant op. En Sinan? Die bleef, tot niemands verbazing, achter. Stiekem moet je je toch een beetje af gaan vragen of Sinan wel echt zo lui is of dat hij gewoon een rol met verve speelt en ondertussen de boel aan besodemieteren is.

De Mollometer

In deze aflevering vielen dus vooral Sinan, Sarah en Merel in negatieve zin op. Ze zaten de boel meer te verstieren dan ze meewerkten. En de executie helpt er ook niet bij ze van het lijstje af te strepen. Want OMG. Half Nederland zat waarschijnlijk op Rick Paul, maar hij moest, samen met Jamie, het veld ruimen. Nooo!