Of je nu nieuwe inspiratie op wil doen, geniet van kandidaten die bezwijken onder stress, of het gewoon interessant en leuk vindt om te kijken hoe gerechten in elkaar steken: kookprogramma's zijn altijd een goed idee! Daarom hebben we de 6 beste kook- en bakprogramma's voor jou op een rijtje gezet.

Article continues after the ad

Heel Holland Bakt

Gebaseerd op de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off is dit een van de populairste Nederlandse bakprogramma’s van deze tijd. Onder leiding van André van Duin en met Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden als kritische juryleden, volg je 8 weken lang 10 kandidaten die strijden om de eerste plek. Het fijne aan Heel Holland Bakt is dat het zo lekker huiselijk en gewoon aanvoelt. Geen overdreven poespas: gewoon bakken. Samen met de humor van André en de passie van de bakkers erbij is deze show simpelweg puur genieten. 

Masterchef Australië

Al sinds 2009 is dit heerlijke kookprogramma te bewonderen op tv. In deze show gaan kooktalenten uit heel Australië de strijd met elkaar aan. De kritische fijnproevers Gary Mehigan, George Calombaris en Matt Preston voorzien de gerechten van commentaar en bepalen wie er uiteindelijk met de eerste plek naar huis gaat. Masterchef Australië is bij uitstek het meest populair in verhouding met de andere versies van het programma. Het zou kunnen liggen aan de aangename sfeer binnen de show. De kandidaten krijgen goede, opbouwende kritiek en steun van de juryleden. Ze worden niet afgekat of de grond ingeboord, maar krijgen echt de kans zichzelf te ontwikkelen en te verbeteren en dat is leuk om te zien. 

Nailed it

Sinds ongeveer een jaar kunnen we op Netflix genieten van deze bakshow. Er zijn al drie seizoenen uitgekomen van dit populaire eetprogramma waarin drie amateurbakkers pogingen doen om ingewikkelde baksels na te maken, om er met de prijs van 10.000 euro vandoor te gaan. Het programma haalde zijn inspiratie van bakrecepten die viral gingen op het internet omdat ze zo moeilijk na te maken waren. Lijkt deze show je wat? Kijk hieronder alvast de trailer! 

 

Chef's Table

Chef’s Table is een Netflix Original documentaireserie waarin je in elke aflevering een nieuwe, intrigerende en uitmuntende chef volgt. Verfrissend, na al die kook- en bakwedstrijden, om eens gewoon rustig te zien hoe die recepten nou in elkaar steken en wat de chefs aandrijft tot het volgen van hun passie. Innovatieve gerechten en verleidelijke desserts komen aan bod in deze voor een Emmy genomineerde docuserie! Bekijk hieronder de trailer. 

Hell's Kitchen

Dit programma is een klassiekertje. Twee teams strijden tegen elkaar om meester van de keuken te worden. Ze zullen verschillende opdrachten moeten uitvoeren, altijd onder het kritische toezicht van chef Ramsay. Al bijna 15 jaar lang kunnen we genieten van Gordon Ramsay’s intense uitspattingen op tv, kandidaten die de wanhoop nabij zijn en torenhoge stresslevels waar je soms spontaan zelf van begint te zweten. Als je niet alleen geniet van koken, maar ook van sensatie, dan is dit zeker een programma voor jou. 

Rudolph's Bakery

Deze titel zegt je misschien niet zo veel in vergelijking met degene hierboven. Dat neemt niet weg dat Rudolph’s Bakery een meesterlijk bakprogramma is! Als Heel Holland bakt jouw hartje sneller doet kloppen dan zal je hier ook van genieten. Rudolph van Veen deelt in dit programma zijn kennis en passie voor het bakken, wat leidt tot de creatie van de heerlijkste gerechten. Onder zijn motto ‘met zijn tweeën bakken is altijd gezelliger’ nodigt Rudolph regelmatig bekende gasten uit, wat het bakken en koken weer nét een beetje leuker maakt.