Harry Potter

Het is een van de populairste boeken- en filmreeksen ooit gemaakt: Harry Potter. De magische wereld van J.K. Rowling is zo ongelofelijk groot dat fans tot op de dag van vandaag nog veel vragen hebben. Soms verzinnen ze zelf het antwoord, wat nog best geloofwaardig kan zijn. Wij hebben de beste fan-theorieën op een rijtje gezet.

1. Harry is nu onsterfelijk

Deze theorie heeft te maken met de profeet die Harry’s lot met dat van Voldemort verbond. De profeet zei dat de ene persoon niet verder kon leven als de ander bestond en dat Harry de enige persoon is die Voldemort kon vermoorden. Dit geldt ook andersom. Nu Voldemort dood is, kan hij Harry niet meer doden. Aangezien hij de enige was die dat kon, is Harry nu the boy who lived…forever?!

2. De Defense Against the Dark Arts-positie is vervloekt

In elke Harry Potter-film was er een andere Defense Against the Dark Arts-leraar. Hoe komt dat? Fans denken dat de baan ooit vervloekt is door Voldemort, nadat Dumbledore hem weigerde voor de positie. Hij vervloekte de baan, zodat geen leraar het langer dan een jaar zou uithouden. Don’t make the Dark Lord mad!

3. Ginny gebruikte een liefdesdrankje op Harry

Ginny Weasley had een grote crush op Harry. In de eerste films zagen we dat al erg duidelijk, maar Harry keek tot The Half-Blood Prince nooit naar haar om. Het leek wel alsof hij plotseling, uit het niets, verliefd werd op haar. Hoe kan dit? Sommige fans denken dat Ginny in de zesde film een liefdesdrankje kocht in de winkel van de Weasley-tweeling. We zagen Hermoine en Ginny daar immers staan! Was dit toeval of heeft ze het echt gebruikt?

 

 

 

4. Arthur Weasley was al die tijd vervloekt door de imperius-spreuk

Arthur Weasley lijkt een slimme en sterke wizard te zijn. Hij werkt al jaren voor de Ministry of Magic, maar heeft nooit een hogere positie gekregen. Waarom? Kan het zijn dat Arthur al die tijd vervloekt was? Tijdens een Defense Against the Dark Arts-les vroeg Mad Eye Moody of iemand de namen van de drie onvergefelijke spreuken wist. Ron vertelde toen dat zijn vader hem een keer iets over de Imperius-spreuk vertelde. Mad Eye Moody’s reactie was opmerkelijk. “Your father would know all about that.” Hmm…

5. Er was ooit een grote oorlog tussen de wizards en muggles

Een van de belangrijkste regels in de Harry Potter-wereld is de magische wereld geheimhouden voor de muggles. Een fan suggereert dat er ooit een oorlog was tussen wizards en de gewone niet-magische mensen. De theorie beweert dat de wizards zo vaak Avada Kedavra gebruikten dat het woord door de gewone mensen is onthouden als abracadabra… Ze weten verder niks meer van wat er is gebeurd.

6. Albus Dumbledore is een tijdreizende Ron Weasley

In het kort: Dumbledore is een Ron uit de toekomst. Hoe weet Dumbledore anders de hele tijd wat hij uitspookt? Ook hebben ze veel gelijkenissen: ze hebben beide een litteken op hetzelfde knie en een grote passie voor snoepjes en de kaarten van chocoladekikkers. Om de theorie nog wat te versterken kan je kijken naar The Philosopher’s Stone-film. Dumbledore ziet zichzelf een paar sokken vasthouden in de Mirror of Erised. En laat Ron nu nooit de kerstsokken van zijn moeder waarderen…

Naast deze interessante theorieën zitten de Harry Potter-films ook vol met fouten. Zin in een bingemarathon? Wij rankten alle Harry Potter én Fantastic Beasts-films, zodat je precies weet welke je moet kijken.

Article continues after the ad