Ali B en Yes-R, Ali B op Volle Toeren

Na vier jaar is ‘ie er vanavond dan eindelijk: het nieuw seizoen van Ali B op Volle Toeren! Tijd voor een terugblik naar de meest indrukwekkende, spraakmakende en keiharde hits uit de vorige edities.

Je leest hier wie er allemaal meedoen met het nieuwe seizoen. Vanavond zijn volkszanger Wolter Kroes en rapper Poke bij de afgetrainde Ali B op bezoek. 

6. Jebroer vs Mathilde Santing

Mijn leven is mooi

Mathilde Santings Wonderful life was de inspiratie voor Mijn leven is mooi. Maar, wat maakt dit lied nou zo mooi? The Voice-deelnemer Debrah Jade was een van de redenen. Zij zorgde met haar prachtige stem voor kippenvel. Daarnaast liet Jebroer zijn zachte kant zien met een sterke tekst. Wat een hit!

 

5. Winne vs Henny Vrienten

Het is voorbij

Niet alleen Jebroer is een woordenkunstenaar, ook Winne wist het relaxte nummer Het is voorbij prachtig te verwoorden. Winne, Brownie Dutch en Ali B maakten een bijna volledig nieuw lied van 32 Jaar (Sinds 1 dag of 2). Henny Vrienten zei het al in de video: “Het deed mij echt wat.” Nou, ons ook!

Article continues after the ad
 

4. Yes-R vs Dennie Christiaan

Rosamunde

Iets minder emotioneel dan het is voorbij, maar net zo mooi was de swingende versie van Dennie Christiaans Rosamunde. Dit nummer hoort thuis in het lijstje met beste optredens. Dat komt door de perfecte samenwerking tussen Ali B, zijn neef Yes-R en Brownie Dutch. Over die laatste: wat een stem! Wanneer hij het refrein zong klonk het nummer zo smooth. Garantie dat je het liedje de hele dag in je hoofd houdt. Dennie was het zo te zien met ons eens!

 

3. Diggy Dex vs Boudewijn de Groot

Ik geloof in jou en mij

Diggy Dex durfde het aan om de klassieker Ik geloof van Boudewijn de Groot om te toveren tot een hiphoptrack. In de reacties op de YouTube-video waren mensen enthousiast. “Dit is muziek zoals het hoort te zijn” schreef iemand. De mix tussen de rapkunsten van Diggy en de tekst van Boudewijn maakten het een hit. Als zijn deelname aan het programma Beste Zangers niet verklapte dat de rapper kon zingen, dan doet deze video het wel!

 

2. Thé Lau vs Typhoon

Als de hemel valt

Niet alleen de rappers kunnen er wat van, ook de ‘oudjes’ weten wel raad met de nummers van de andere artiesten. De inmiddels overleden Thé Lau ging aan de slag met Typhoons Hemel Valt. Hij maakte van zijn hit een rocknummer. En wat voor een! Het was aan de reactie van de rappers wel te zien hoe geweldig zij het optreden vonden.

 

1. Typhoon vs Thé Lau

Iedereen is van de wereld

Andersom maakte Typhoon ook indruk op Thé Lau. De kleine, intieme versie kwam binnen bij de zanger, je zag de tranen in zijn ogen. Het werd dan ook niet voor niets hét nummer van het vierde seizoen Ali B op Volle Toeren. Gaat het Ali B vanavond lukken om na vijf jaar weer zo’n hit te pakken?

Je ziet Ali B op Volle Toeren vanavond om 20:35 uur op NPO1.