Terwijl je zit te wachten op hitseries als Game of Thrones en Stranger Things, verschijnen er onder de radar ook genoeg toptitels die je aandacht verdienen. Wij zetten de vijf beste voor je op een rijtje!

The Deuce

In deze East Coast-variant van Boogie Nights volgen we een aantal personages uit de rosse buurt van New York die het proberen te maken in de lucratieve porno-industrie van de jaren 70. Maar waar geld is, is de georganiseerde misdaad nooit ver weg. De hoofdrollen in deze HBO-serie zijn voor topacteurs James Franco (in een briljante dubbelrol) en Maggie Gyllenhaal. Voeg daarbij de sfeervolle plaatjes van New York op zijn grimmigst en de funky soundtrack, en je hebt een van de meest sexy en swingende series van de laatste jaren.

 

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Geen fan van series waarin weinig gebeurt? Geef dan Dirk Gently’s Holistic Detective Agency eens een kans! In deze prettig gestoorde Netflix-serie speelt Elijah Wood een piccolo in een hotel die ongewild betrokken raakt bij een bizarre moordzaak. Veel meer kun je er niet over vertellen, want de krankzinnige wendingen volgen elkaar in adembenemend tempo op. Niet bepaald overzichtelijk dus, maar gelukkig ook nooit saai, traag of voorspelbaar!

 

Succession

In de HBO-serie Succession speelt Brian Cox (X-Men 2) een bejaarde miljardair die aan het hoofd staat van een groot mediabedrijf. Als zijn gezondheid snel achteruitgaat, barst er onder zijn vier kinderen een bikkelharde strijd los om hem te mogen opvolgen. Het resultaat is een weergaloos geacteerd familiedrama vol geld, drugs en gitzwarte humor, dat Dynasty doet verbleken tot een aflevering van Fuller House.

 

Haunted

De Netflix-serie Haunted leek een beetje ondergesneeuwd te worden door The Haunting of Hill House, die op dezelfde dag uitkwam. Dat is best jammer, want deze reeks waarin mensen vertellen over hun ervaringen met geesten is verrassend griezelig. Je kunt je afvragen in hoeverre de verhalen allemaal echt waargebeurd zijn, maar met afgeronde afleveringen van rond de 20 minuten is Haunted een prima ‘midnight snack' voor horrorliefhebbers.

 

Crazy Ex-girlfriend

Rebecca Bunch (Rachel Bloom) werkt als succesvol advocate in New York. Toch is ze niet gelukkig, omdat ze de breuk met haar eerste vriendje nooit helemaal heeft verwerkt. Wanneer ze ontdekt dat haar jeugdliefde in Californië woont, besluit ze hem (geïnspireerd door een reclame voor boter) achterna te reizen. Crazy Ex-girlfriend is een heerlijke comedyserie vol scherpe humor en even grappige als onweerstaanbare musicalnummers!

 

Ook de moeite waard: de stoere superheldenserie Black Lightning, het tragikomische liefdesdrama Love , de slimme animatieserie BoJack Horseman, het vlotte tienerdrama On My Block en de sfeervolle horrorserie The Terror.

Article continues after the ad