Sinds gisteren is Jennifer Lawrence te zien in de Darren Aronofsky-film Mother! Tijd om de balans op te maken. Hoe is haar acteerwerk in deze film in verhouding tot de rest van haar oeuvre?

Article continues after the ad

5. Mother!

De meningen zijn sterk verdeeld over deze film, maar iedereen is lovend over de acteerprestaties van Jenny. De camera staat een groot gedeelte van de film alleen op haar gezicht gericht en dat werpt dan ook z’n vruchten af.

4. The Hunger Games-saga

Zonder Lawrence geen Hunger Games. Ondanks dat blockbusters acteerkunsten vaak niet heel hoog in het vaandel hebben staan, wist de actrice een breekbare, herkenbare en vooral heel coole heldin neer te zetten. Verdiend op nummertje vier.

3. American Hustle

American Hustle was Jens tweede samenwerking met de gelauwerde regisseur David O. Russel, die bekend staat het maximale te halen uit zijn acteurs. Dat is gelukt, want Jen is een regelrechte tour de force in de film.

2. Winter’s Bone (2010)

Winter’s Bone was Jennifers doorbrak bij het grote publiek en bezorgde haar onder andere haar X-Men-klus. Feilloos acteerwerk van een meisje dat ooit zou uitgroeien tot een van de beroemdste actrices ter wereld.

1. Silver Linings Playbook

J-Law’s beste rol is zonder twijfel Silver Linings Playbook, waarin ze de rol van labiele weduwe op zich neemt. Een geestesziek iemand spelen is een kunst opzich en de actrice doet het zonder ook maar één keer over de schreef te gaan. Na vier nominaties nam ze dat jaar terecht haar Oscar in ontvangst.