Beyoncé Homecoming

Deze films gaan over het leven van iconische zangers en zangeressen buiten de media om. Wat schuilt er achter hun succes? Dit zijn de beste muziekdocumentaires die nu op Netflix staan.

5. Travis Scott: Look Mom I Can Fly

Met Look Mom I Can Fly geeft Travis Scott je een kijkje achter de schermen bij de productie van zijn megahit-album Astroworld op zijn eigen chaotische en energieke manier. Hoe werd deze rapper in zo'n korte tijd zo'n fenomeen? Fans die huilend voor het podium staan en roepen: "Travis je hebt mijn leven gered". Van een moeilijke jeugd tot een van de succesvolste rappers van deze tijd. Dit is zijn verhaal in docuvorm. 

 

4. Gaga: Five Foot Two 

De A Star Is Born-ster heeft heel wat meegemaakt de afgelopen jaren. En niet alles heeft de media bereikt. We zien Lady Gaga en haar familie op zeer kwetsbare momenten. Onder andere haar album Joana, die ze speciaal voor haar familie schreef, over haar overleden tante, werd op het internet gelekt. En dat terwijl het album verschrikkelijk veel voor de familie betekende. Maar ook de stressvolle voorbereidingen op de Superbowl en haar constante strijd met haar verleden vol alcohol, drugs en angst komen langs. Zo bloot (letterlijk en figuurlijk) zagen we Gaga nog nooit. 

 

3. ReMastered: Who Shot the Sheriff?

De bekendste reggae-artiest aller tijden die we veel te vroeg kwijt zijn geraakt. Bob Marleys muziek wordt zelfs na zijn dood nog door mensen over de hele wereld gezongen en gekoesterd. Wie zat er achter de mysterieuze schietpartij op deze geliefde zanger? De documentaire zet deze vreemde zaak onder de microscoop en probeert erachter te komen wat er allemaal precies speelde en waarom de politiek en de CIA dingen rondom deze zaak verborgen. Hebben zij er misschien iets mee te maken?

 

2. Homecoming: A Film by Beyoncé

Uiteraard kan Queen B niet in dit lijstje van topmuziekdocu's ontbreken. Homecoming volgt Beyoncé tijdens de voorbereidingen op wat een van de meeste legendarische Coachella-optredens ooit werd! Van een simpel idee en concept naar een spectaculair optreden. Beyoncé droomde al van kleins af aan om ooit eens op het podium te staan met alleen maar donkere muzikanten, danseressen en productieteamleden. En tijdens Coachella kwam die droom eindelijk in vervulling. Hoe heeft ze dat voor elkaar gekregen? De documentaire won ook een Grammy voor beste muziekfilm!

Article continues after the ad
 

1. Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese 

We sluiten het lijstje af met de enige echte Bob Dylan, wiens docu nog een Martin Scorsese-meesterwerk is. Scorsese blikt terug op de Rolling Thunder Revue tour in 1975. Beelden van Rolling Thunder Revue werden al gebruikt in Dylans film Renaldo and Clara. Regisseur Scorsese selecteert de beste filmpjes uit het archief en voegt eigen smeuïge verzinsels toe. We zien Bob Dylan zoals we hem niet eerder zagen, met exclusieve nieuwe beelden.