Johnny Depp als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean

Johnny Depp heeft door de jaren heen een enorm gevarieerde collectie films gemaakt. Aan ons de pittige taak om zijn filmografie door te spitten, en jullie zijn beste films én zijn slechtste films voor te schotelen!

De 5 beste films van Johnny Depp

5. Finding Neverland

In Finding Neverland speelt Johnny Depp de rol van J.M. Barrie, de bedenker van Peter Pan. De film draait om Barrie zijn vriendschap met Sylvia Llewelyn Davies (Kate Winslett) en haar vier zoons. Zoals we allemaal weten is Depp een ster in het neerzetten van overdreven typetjes. Zijn vertolking van Barrie is echter enorm ingetogen. En dat maakte indruk! Ook op de critici, die Depp beloonden met verschillende nominaties, bijvoorbeeld voor Beste Acteur bij de Oscars. Helaas bleef de winst uit (en dat is nog steeds zo!)

 

4. Donnie Brasco

Met Donnie Brasco wist Depp zijn eerste rol in een wat serieuzere film te scoren: een ‘volwassen’ rol, zoals pretentieuze filmkijkers dat dan vaak noemen. Depp speelt de jonge FBI-agent Joseph Pistone, die undercover gaat bij de maffia voor een gevaarlijke operatie. In die rol kon de acteur perfect laten zien hoe breed hij eigenlijk inzetbaar is. Ook werd duidelijk dat hij zich prima staande kon houden naast andere grootheden, zoals in dit geval niemand minder dan de geweldige Al Pacino!

Article continues after the ad

 

3. What’s Eating Gilbert Grape

What's Eating Gilbert Grape speelt zich af in een klein stadje in Iowa. Depp vertolkt de oudste zoon in een gezin. Hij verzorgt zijn zwaarlijvige moeder Bonnie (Darlene Case) en zijn verstandelijk beperkte jongere broer Arnie (Leonardo DiCaprio). Depp zijn geweldige acteerwerk en de chemie met DiCaprio maken van What’s Eating Gilbert Grape een ijzersterk drama. Wat heet: Hollywood kon niet langer ontkennen dat er een nieuwe generatie acteurs opgestaan was om aan de poorten te rammelen!

 

2. Edward Scissorhands

In Edward Scissorhands speelt Depp de rol van Edward, een creatie van The Inventor (Vincent Price), die hem scharen in plaats van handen gaf. Edward Scissorhands vormde het begin van een lange samenwerking tussen Depp en regisseur Tim Burton. En hoewel we Ed Wood ook steengoed vinden, is geen enkele Depp-Burton-samenwerking ons zo vreselijk dierbaar als het schitterende, gotische sprookje Edward Scissorhands!

 

1. Pirates of the Caribbean: Curse of the Black Pearl

Pirates Of The Caribbean: Curse Of The Black Pearl leek in eerste instantie simpelweg een geinig piratenavontuur te worden. Daar was op zich natuurlijk ook niets mis mee geweest… Zoveel piratenfilms zijn er immers niet! Toch zijn we enorm blij dat Depp tekende voor de rol van Captain Jack Sparrow – en goed keek naar rockicoon Keith Richards van de Rolling Stones. Daarmee maakte hij de filmreeks namelijk oprecht onvergetelijk!

 

De 3 slechtste films van Johnny Depp

3. The Astronaut’s Wife

Als je ons toplijstje over het werk van Charlize Theron hebt gelezen, vermoedde je waarschijnlijk al dat The Astronaut’s Wife ook niet mocht ontbreken in dit overzicht met de beste en slechtste films van Johnny Depp… Deze sci-fi-film is simpelweg slaapverwekkend, mede doordat elk sprankje chemie tussen de twee hoofdrolspelers gek genoeg compleet ontbreekt!

 

2. Private Resort

Met Private Resort pakte Depp zijn eerste hoofdrol in een film. Helaas is het geen memorabele rol… Private Resort is namelijk enorm flauw. Jack (Depp) en Ben (Rob Morrow) zijn vooral geïnteresseerd in het vinden van vrouwelijk gezelschap. Daarmee ligt de film in het verlengde van zijn voorgangers Private Lessons en Private School. Ken je die niet? Houd dat vooral zo!

 

1. Yoga Hosers

Jep, Yoga Hosers is wat ons betreft Depp zijn slechtste film. En dat is eigenlijk heel jammer, aangezien zijn dochter Lily-Rose Depp een van de hoofdrollen vertolkt! Wat een heel leuk familiefeestje had kunnen worden, mondt uit in een draak van een comedy, waar je niet één keer om zult lachen. En dat is best bijzonder voor een film van Kevin Smith; de regisseur die eerder nog Clerks, Dogma en Jay and Silent Bob Strike Back maakte...

 

Zo, dat waren volgens ons de beste films én de slechtste films van Johnny Depp! Op zoek naar meer van dit soort toplijstjes? Die hebben we natuurlijk voor je! Dit zijn bijvoorbeeld de hoogte- en dieptepunten in de carrière van Bill Murray. Of neem dit toplijstje met onze (minst...) favoriete films van Adam Sandler! Ten slotte dan nog Jamie Foxx: je leest hier meer over de ups en downs in zijn filmografie!