Jamie Foxx

Jamie Foxx schittert nu in de Netflix Original Project Power. Raak je niet uitgekeken op de topacteur? Hier zijn z'n 5 beste films op een rijtje! Helaas kent de filmografie van de acteur tevens een paar missers… En die willen we je natuurlijk ook niet onthouden.

De beste films van Jamie Foxx

5. Just Mercy

Just Mercy is gebaseerd op de autobiografie van advocaat Bryan Stevenson, die eind jaren 80 besloot om onschuldig veroordeelde gekleurde gevangenen bij te staan in Alabama, of all places. Erg dapper, maar ook levensgevaarlijk, want deze zuidelijke staat stond er ook toen al bekend om kneiter-racistisch te zijn. Zelfs de onterecht ter dood veroordeelde Walter McMillian (Foxx) raadt Stevenson af om in deze ultra-conservatieve staat Afro-Amerikanen te verdedigen.

 

4. Ray

Wij wisten natuurlijk al dat Foxx een man van vele talenten is, maar dankzij Ray leerde de rest van de wereld hem ook kennen als groot acteur! Ray is een biopic over het leven van de legendarische muzikant Ray Charles, gespeeld door Foxx. We zijn getuige van hoge pieken en diepe dalen in het leven van de blinde man: van zijn baanbrekende rol in de muziekindustrie tot zijn strijd met drugs. Foxx draagt de hele film met zijn zang, pianospel en vertolking! En dat leverde hem een welverdiende Oscar op. Hier zijn nog 15 machtig mooie autobiografische muziekfilms.

Article continues after the ad

 

3. Collateral

Max (Foxx) leidt al 12 jaar een heel gewoon taxichauffeurs-bestaan. Vele gezichten heeft hij in zijn achteruitkijkspiegel gezien en hij kent Los Angeles als zijn broekzak. Maar dit ritje zal hij zijn hele leven niet vergeten. Als hij tenminste in leven blijft... Zijn klant is namelijk huurmoordenaar Vincent (Tom Cruise). Vincent betaalt Max flink om hem naar 6 adresjes te brengen. Bij moord één blijkt al dat Foxx’ activiteiten zich niet zullen beperken tot het vervoer. In korte tijd zit hij tot zijn nek in de criminele zaakjes…

 

2. Django Unchained

Django Unchained speelt zich af in zuiden van de Verenigde Staten, 2 jaar voor de Amerikaanse burgeroorlog. Bad m*th*rf*ck*r Django (Foxx) wordt als slaaf verkocht en gescheiden van zijn geliefde Broomhilda (Kerry Washington). Dan wordt Django bevrijd door de Duitse premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Als hij Schultz helpt naar de moorddadige gebroeders Brittle te leiden, krijgt Django de kans om Broomhilda terug te vinden, die als slaaf werkt op de beruchte plantage van katoentycoon Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Het is Tarantino in topvorm, daarom plaatsten we hem ook hoog in onze ranking van de beste Tarantino-films.

 

1. Baby Driver

In Baby Driver neemt de criminele chauffeur Baby nog één laatste klus aan voor een onderwereldbaas. Maar zoals dat gaat met laatste klussen in het criminele circuit, kan zijn laatste klus zomaar echt zijn láátste klus zijn. De twist: Baby heeft last van een gehoorbeschadiging en luistert constant naar muziek om niet gek te worden van de piep in zijn oor. We zien Foxx in een kleinere, maar niet minder vermakelijke rol als de ervaren bankrover Bats. Gelukkig krijgt de snelle actie-comedy een sequel… maar dan helaas wel zonder Foxx!

 

De slechtste films van Jamie Foxx

3. Sleepless

Twee agenten (waaronder Foxx) besluiten een lading cocaïne te stelen, die bedoeld was voor maffiosi. De agenten bieden zich aan om de overval te onderzoeken. Zij hopen daarmee hun eigen betrokkenheid te kunnen verdoezelen. Jep, Sleepless is net zo voorspelbaar als je aan de hand van deze beschrijving vermoedt. Foxx is inmiddels echt een te goede acteur om zich nog te branden aan zulke slappe films.

 

2.  Booty Call

Booty Call willen we hem echter nog wel vergeven… Daar waar Sleepless in 2017 uitkwam, stamt Booty Call namelijk uit 1997. In deze flauwe comedy volgen we 2 vrienden die enorm veel zin hebben in hun dates met 2 knappe dames. Ze staan namelijk alweer veel te lang droog! Dat we het plot van deze film in 2 korte zinnen uit kunnen leggen, vertelt al genoeg. Deze film is echt alleen leuk voor de allergrootste Foxx-fans.

 

1. Held Up

En dan nog Held Up, echt de slechtste film die Foxx ooit gemaakt heeft! Ook deze film kwam uit in de nineties, toen Foxx nog een heeeeeeel stuk minder kritisch was op zijn rollen. Nadat zijn verloofde erachter komt dat Michael (Foxx) al hun spaargeld heeft uitgegeven aan een auto, besluit ze hem te dumpen. Maar daar houdt de ellende niet op: de auto in kwestie wordt gestolen, waarna Michael wordt gegijzeld! Saai, voorspelbaar en je bent hem al vergeten voordat de credits rollen.

 

Voor een versie lading Jamie Foxx kun je nu naar Netflix gaan. Project Power staat sinds deze week online en is een nieuwe superheldenfilm met Foxx in de hoofdrol! We vertellen je graag alles wat je moet weten over Project Power.