Moordwijven

Bij Dick Maas denk je aan horror, clichés, bloed en alles over de top. Deze filmmaker bracht de Nederlandse blockbuster tot leven met zijn spektakels. Dit zijn de 5 beste films van Dick Maas! Bekijk ook de beste horrorfilms die nu op Netflix staan. 

5. Amsterdamned

We beginnen met een oudje: Amsterdamned stamt uit 1988! En raad eens in welke stad deze film zich afspeelt... In Amsterdam natuurlijk. Een enge psychopathische seriemoordenaar houdt de stad in zijn greep en zaait angst bij zelfs de dapperste bewoners. Detective Eric Visser gaat op onderzoek uit en wordt tijdens zijn zoektocht verliefd op de prachtige Laura. Maar al snel loopt zij ook gevaar... De hele film staat op YouTube, dus als je er meteen zin in hebt: kijk Amsterdamned hieronder! 

4. Flodder

Geen horror maar wel het begin van een groot succes. De film staat zelfs in de top 20 succesvolste Nederlandse films! De tokkiefamilie Flodder verhuist naar een grote villa in een buurt vol rijkelui. Daar passen ze natuurlijk helemaal niet tussen met hun totaal andere levensstijl. Wanneer Johnny, de oudste zoon, een affaire begint met een van de buurvrouwen, breekt er een oorlog uit. 

3. SINT

RWist je wel dat Sinterklaas helemaal niet jarig is op 5 december? Het is namelijk zijn sterfdag en als die tegelijk valt met de volle maan, neemt hij wraak op zijn moordenaars. Tenminste, in Dick Maas' versie van de Sint dan, die RTL weigert uit te zenden omdat er Zwarte Pieten in voorkomen. Het verhaal is misschien een beetje vaag maar er zitten nog genoeg schrikmomenten in om het niet saai te maken. En natuurlijk ontbreekt Dicks lompe humor ook niet in dit verhaal. SINT staat ook op ons lijstje met de 5 beste Sinterklaasfilms!

Article continues after the ad

2. Moordwijven 

Soms ben je gewoon écht even helemaal klaar met het gezeik van mannen, toch? Kitty, Estelle en Nicolette ook, en flik het al helemaal niet bij ze om vreemd te gaan, want ze vermoorden je gewoon! Met hun (met botox) volgespoten wangen dwalen ze af naar de duistere buurten van Amsterdam om een huurmoordenaar te regelen: de man van Kitty, Evert-Jan, is going down

1. De Lift 

Het schijnt dus dat er genoeg mensen zijn die, ook na zoveel jaren, nog steeds niet in een lift durven door De Lift. In deze klassieke horrorfilm van Dick Maas - tevens zijn allereerste speelfilm ooit -  worden mensen vermoord. Maar er loopt geen enge moordenaar los want de dader blijft altijd op één plek: het is de lift zelf, en hij toont geen genade. Zelfs blinde mannen worden niet gespaard...

De nieuwste film van Dick Maas, Prooi, haalde in Nederland geen bezoekers naar de bios maar in China was de film juist een enorm succes!