Charlize Theron

Charlize Theron heeft door de jaren heen in een aantal geweldige films gespeeld. We zetten daarom met gemak haar 5 beste films voor je op een rijtje. Helaas kent de filmografie van Charlize Theron ook een paar missers… En die willen we je natuurlijk ook niet onthouden!

De beste films van Charlize Theron

5. Kubo And The Two Strings

Misschien is het je niet eens opgevallen, maar Charlize Theron vertolkt toch echt een van de hoofdrollen in de bijzonder stop-motion-animatiefilm Kubo and the Two Strings. Je hoort haar als Monkey, een moederlijke aap die Kubo tijdens zijn reis bijstaat. Ze doet dat zo elegant en gevoelig dat haar stemmenwerk voor Kubo and the Two Strings ons nog heel lang bij is gebleven! Helaas is de briljante film van Laika Entertainment niet bij iedereen bekend... Wij vinden het echter de mooiste animatiefilm uit de recente geschiedenis. Zodoende gaven we de film met veel plezier een plekje in ons lijstje met de beste animatiefilms die niet van Disney zijn.

 

4. North Country

Charlize Theron ontving haar tweede Oscar-nominatie in de categorie Beste Actrice voor de film North Country. In deze film is ze in de hoofdrol te zien als Josey Aimes. North Country speelt af in de jaren ’80. We zien hoe Josey haar gewelddadige echtgenoot verlaat, samen met haar twee kinderen. Ze komt als een van de weinige vrouwen te werken in een mijn, waar ze te maken krijgt met fysieke en verbale intimidatie door haar mannelijke collega's. Ze besluit naar de rechter te stappen, maar stuit daarbij op nogal wat weerstand. Hoewel North Country het niet al te best deed aan de bioscoopkassa’s, waren kijkers er later gelukkig wel enorm over te spreken! Fun fact: de film is gebaseerd op een waargebeurde rechtszaak, te vinden onder: Jenson v. Eveleth Taconite Company.

Article continues after the ad

 

3. Young Adult

In Young Adult speelt Charlize Theron Mavis Gary, een schrijfster met een drankprobleem die na haar echtscheiding terugkeert naar het dorp waar ze opgegroeid is. Ze is van plan haar liefje van de middelbare school terug te winnen... Ondanks dat hij getrouwd is en net een kindje heeft gekregen! Met zo'n omschrijving vraag je je bijna af waarom Charlize deze rol in de zwarte comedy ooit aan heeft genomen. Het is echter juist háár inzet die deze film toch leuk maakt. De rol van Mavis had net zo gemakkelijk compleet verkloot kunnen worden door een andere actrice. Charlize speelt in Young Adult echter een van de beste rollen van haar leven.

 

2. Monster

Dan op nummer 2: Monster! Deze film bevestigde Charlize Theron haar status als een van de beste actrices van onze generatie. Wat heet: voor deze film uitkwam, zagen veel mensen haar vooral als een knap koppie. Je ziet haar in Monster echter compleet onherkenbaar als Aileen Wuornos, een seriemoordenaar uit Florida die tussen 1989 en 1990 zeven mannen vermoordde. In deze rol kwamen Charlize haar talent en toewijding enorm tot hun recht, zo kwam ze bijvoorbeeld maar liefst 15(!) kilo aan om Aileen goed te kunnen neerzetten. We snappen daarom volledig waarom Charlize in 2003 de Oscar voor Beste Actrice, een Golden Globe en een Screen Actors Guild Award won!

 

1. Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road is een (behoorlijk laat...) vervolg op de postapocalyptische culthit uit 1979. We zien hoe de zwijgzame titelheld uit de klauwen van Immortan Joe weet te ontsnappen. Die psychopaat op wielen is echter niet van plan om zijn trofee zomaar te laten gaan… Wat volgt is een waanzinnige achtervolging door de woestijn, die je dankzij de bizarre voertuigen, het ongeëvenaarde stuntwerk en bovenal Charlize Theron je als superstoere actieheld bijna twee uur lang op het puntje van je stoel houdt. Het is niet voor niets dat Mad Max: Fury Road één van onze favoriete actiefilms aller tijden is!

 

De slechtste films van Charlize Theron

3. Dark Places

Op papier klinkt Dark Places best spannend. Lees maar: Libby Day was pas acht jaar oud toen haar familie op brute wijze werd vermoord op hun boerderij in Kansas. Bijna dertig jaar later ontdekt ze de hartverscheurende feiten die de aanleiding vormden voor die tragische nacht. Niet slecht, toch? Helaas is Dark Places in de praktijk enorm slaapverwekkend… En eerlijk is eerlijk: Charlize Theron is zeker niet op haar best in deze film. Een glansloze rol in een glansloze film.

 

2. The Astronaut’s Wife

Wanneer astronaut Spencer Armacost (Johnny Depp) - na een missie die hem bijna zijn leven kostte - terugkeert naar de aarde, besluit hij een kantoorbaan aan te nemen om zijn vrouw Jillian (Charlize Theron) vaker te zien. Gezellig! Geleidelijk aan merkt Jillian echter dat Spencers persoonlijkheid lijkt te zijn veranderd. Waarom lijkt het alsof hij een ander persoon is? Nee, ook wij weten eigenlijk niet hoe een film met Charlize én Johnny zo slecht kan zijn… Wat wel pijnlijk duidelijk is geworden, is dat de twee in ieder geval geen enkele chemie hebben!

 

1. Waking Up In Reno

Candy en Lonnie Earl zijn gek op elkaar. Er staat hun liefde echter een groot probleem in de weg: zij is getrouwd met Roy en hij is getrouwd met Darlene. Tot nu toe wisten Candy en Lonnie hun affaire geheim te houden. Dat gaat echter veranderen wanneer het viertal samen op roadtrip gaat. Zoals de namen van de personages al een beetje doen vermoeden, is Waking Up In Reno een comedy met in de hoofdrollen enkel yee-haw hillbillies… Op zich een geinig gegeven, maar je moet wel een enorm grote fan van Charlize zijn om deze film grappig te vinden.

 

Heb je al deze films al gezien en ben je op zoek naar nieuw werk van Charlize Theron? In dat geval hebben we goed nieuws: je vindt haar nu in haar nieuwste film The Old Guard op Netflix!