3 van de beste feelgood films

Het zonnetje schijnt, de terrassen zitten vol en je bikini of zwembroek kan weer uit de kast: het is zomer! Maar het blijft natuurlijk Nederland, een regenbui ligt altijd op de loer. Om je humeur niet te laten verpesten, hebben wij de 5 beste feelgood films voor je op een rijtje gezet.

1. 50 First Dates

Om lekker in de zonnige sferen te blijven, neemt 50 First Dates je mee naar het prachtige Hawaï. Henry Roth (Adam Sandler) werkt als dierenarts op het eiland en staat bekend als vrouwenverslinder. Op een dag valt zijn oog op de mooie Lucy (Drew Barrymore). Henry is op slag verliefd en samen beleven ze een leuke middag. De twee spreken af om de volgende dag samen te ontbijten, maar tot Henry’s grote schrik weet Lucy niet meer wie hij is. Ze lijdt aan een zeldzame hersenstoornis. Henry zet alles op alles om Lucy weer verliefd op hem te laten worden. Elke dag opnieuw. Ondanks de dramatische wending, is het een heerlijke zomerse film die alsnog een optimistische sfeer uitstraalt. 

 

2. The Pursuit of Happyness

Het zit hem al in de naam: van The Pursuit of Happyness krijg je gegarandeerd een warm gevoel in je buik. De hoofdrol wordt vertolkt door niemand minder dan Will Smith, die natuurlijk al meerdere succesvolle films op zijn naam heeft staan. Het verhaal gaat over Chris Gardner, hij woont samen met zijn vriendin Linda (Thandie Newton) en zijn jonge zoontje Christopher (Jaden Smith). Wanneer Linda Chris verlaat, staat hij er met zijn zoontje alleen voor. Ze worden uit huis gezet en belanden op straat, zonder geld of een dak boven hun hoofd. The Pursuit of Happyness vertelt een verhaal over doorzettingsvermogen, obstakels overwinnen en onvoorwaardelijke liefde. Hartverscheurend mooi gefilmd en geacteerd, waardoor de (kleine) overwinningen die Chris haalt echt als verdiend aanvoelen.

 

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

3. Soof

Soof (Lies Visschedijk) heeft alles wat ze ooit wilde. Ze heeft drie leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, haar lieve man Kasper (Fedja van Huêt) en een fantastisch huis. Maar dan komt dat kleine stemmetje achter in haar hoofd opzetten: “Is dit nu alles wat er is?”. Tijdens een etentje loopt Soof de knappe choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het lijf, waardoor ze het allemaal even niet meer weet. Is Kasper nog steeds de man waar ze bij wil blijven? Wil ze niet meer uit het leven halen? Soof loopt in zeven sloten tegelijk en moet er alles aan doen om haar leven weer op de rit te krijgen. Een van de betere Nederlandse romantische komedies van de laatste jaren.

 

4. Pitch Perfect

Een film over een a-capella groep saai? Pitch Perfect bewijst het tegendeel! Het verhaal gaat over de Barden Bellas, wie strijden om de beste a-capella groep te worden. Dit is nog een hele uitdaging, aangezien de groep een nogal bij elkaar geraapt zooitje is. Je hebt bijvoorbeeld Fat Amy (Patricia Hobart), die absoluut geen schaamte kent, de rebelse Beca Mitchell (Anna Kendrick) die eigenlijk helemaal geen zin heeft in al dat truttige gedoe en dan heb je nog Aubrey (Anna Camp): de neurotische leider van de Bella’s die de groep wanhopig bij elkaar probeert te houden. Zal het de meiden lukken het International Championship of Collegiate A Capella te winnen? Pitch Perfect zit vol komische talenten en de chemie onderling is zo goed dat je onmogelijk niet mee kan gaan in de muzikale gekte.

 

5. About a Boy

About a Boy gaat over de bijzondere vriendschap tussen de twaalfjarige Marcus (Hicholas Hault) en de 38-jarige Will (Hugh Grant). De man is single, heeft geen kinderen, draagt trendy sneakers en is nog steeds cool (zegt hij zelf). Om vrouwen aan de haak te slaan, gaat hij naar bijeenkomsten voor alleenstaande ouders. Daar ontmoet hij Marcus: de sufste twaalfjarige jongen ter wereld. Hij luistert naar Mozart, zorgt voor zijn moeder en heeft nog nooit sportschoenen gedragen. Ondanks de grote verschillen tussen de twee, ontstaat er toch een band. En alle cynische humor van Will terzijde, zijn de awkward momenten van vriendschap tussen de twee heerlijk en hartverwarmend om te zien.

 

Zin om van je bank te rollen van het lachen? Dit is onze Top 25 beste comedieseries ooit!