Het is een van de populairste boeken- en filmreeksen ooit gemaakt: Harry Potter. J.K. Rowling creëerde niet alleen een verhaal, maar een hele magische wereld. Die is zo ongelofelijk groot, dat fans op de dag van vandaag nog veel vragen hebben. Soms verzinnen ze zelf het antwoord, wat best nog geloofwaardig kan zijn. Wij hebben de beste fan-theorieën op een rijtje gezet.

Article continues after the ad

1. Harry is nu onsterfelijk

Deze theorie heeft te maken met de profeet die Harry’s lot met dat van Voldemort verbond. De profeet zei dat de ene persoon niet verder kon leven als de ander bestond en Harry Potter de enige persoon is die Voldemorts leven kon beëindigen. Dit geldt ook andersom. Nu Voldemort dood is, kan hij Harry niet meer vermoorden. Aangezien hij de enige was die dat kon… is Harry nu the boy who lived... forever?!

2. De Defense Against the Dark Arts-positie is vervloekt

Deze theorie is later nog bevestigd door J.K. Rowling: In elke Harry Potter-film was er een andere Defense Against the Dark Arts-leraar. Hoe komt dat? Fans denken dat de baan ooit vervloekt is door Voldemort, nadat Dumbledore hem weigerde voor de positie. Hij vervloekte de baan zodat geen leraar het langer dan een jaar kan uithouden. Don't make the dark lord mad! Lees ook dit lijstje met 5 Harry Potter-feiten waarvan wij nu nog pislink worden.

3. Ginny gebruikte een liefdesdrankje op Harry

Ginny Weasley is altijd al verliefd geweest op Harry. In de eerste films zagen we dat al erg duidelijk, maar Harry keek tot The Half-Blood Prince nooit naar haar om. Het leek wel alsof hij plotseling, uit het niets verliefd werd op haar. Hoe kan dit? Sommige fans denken dat Ginny in de zesde film een liefdesdrankje kocht in de winkel van de Weasley-tweeling. We zagen Hermoine en Ginny daar immers staan! Was dit toeval of heeft ze hem echt gebruikt?

 

4. Arthur Weasley was al die tijd vervloekt door de imperius-spreuk

Arthur Weasley lijkt een slimme en sterke wizard te zijn. Hij werkt al jaren voor de Ministry of Magic, maar  heeft nooit een hogere positie gekregen. Waarom? Kan het zijn dat Arthur al die tijd vervloekt was? Dit kan wellicht waar zijn: tijdens een Defense Against the Dark Arts-les vroeg Mad Eye Moody of iemand de namen van de drie onvergefelijke spreuken wist. Ron vertelde toen dat zijn vader hem een keer iets over de Imperius-spreuk vertelde. Mad Eye Moody’s reactie was opmerkelijk: "Your father would know all about that." Hmm…

5. Er was ooit een grote oorlog tussen de wizards en muggles

Een van de belangrijkste regels in de Harry Potter-wereld is de magische wereld geheimhouden voor de muggles. Een fan suggereerde dat er ooit een oorlog was tussen wizards en de gewone niet-magische mensen. De theorie beweert dat de wizards zo vaak Avada Kedavra gebruikten, dat het woord door de gewone mensen is onthouden als abracadabra… ze weten verder niks meer van wat er is gebeurd. 

Ben jij ook een mega Harry Potter-fan? Bekijk dit lijstje met de 11 beste Harry Potter-kerstcadeaus! Pas op dat je niks steelt, want J.K. Rowling vindt dat echt niet oké! Zij heeft onlangs haar assistente aangeklaagd wegens diefstal. Jikes!