Het is een van de populairste boeken- en filmreeksen ooit gemaakt: Harry Potter. J.K. Rowling creëerde niet alleen een verhaal, maar een hele magische wereld. Die is zo ongelofelijk groot, dat fans op de dag van vandaag nog veel vragen hebben. Soms verzinnen ze zelf het antwoord, wat best nog geloofwaardig kan zijn. Wij hebben de beste fan-theorieën op een rijtje gezet.

1. Harry is nu onsterfelijk

Deze theorie heeft te maken met de profeet die Harry’s lot met dat van Voldemort verbond. De profeet zei dat de ene persoon niet verder kon leven als de ander bestond en Harry Potter de enige persoon is die Voldemorts leven kon beëindigen. Dit geldt ook andersom. Nu Voldemort dood is, kan hij Harry niet meer vermoorden. Aangezien hij de enige was die dat kon… is Harry nu the boy who lived... forever?!

2. De Defense Against the Dark Arts-positie is vervloekt

Deze theorie is later nog bevestigd door J.K. Rowling: In elke Harry Potter-film was er een andere Defense Against the Dark Arts-leraar. Hoe komt dat? Fans denken dat de baan ooit vervloekt is door Voldemort, nadat Dumbledore hem weigerde voor de positie. Hij vervloekte de baan zodat geen leraar het langer dan een jaar kan uithouden. Don't make the dark lord mad!

3. Ginny gebruikte een liefdesdrankje op Harry

Ginny Weasley is altijd al verliefd geweest op Harry. In de eerste films zagen we dat al erg duidelijk, maar Harry keek tot The Half-Blood Prince nooit naar haar om. Het leek wel alsof hij plotseling, uit het niets verliefd werd op haar. Hoe kan dit? Sommige fans denken dat Ginny in de zesde film een liefdesdrankje kocht in de winkel van de Weasley-tweeling. We zagen Hermoine en Ginny daar immers staan! Was dit toeval of heeft ze hem echt gebruikt?

 

4. Arthur Weasley was al die tijd vervloekt door de imperius-spreuk

Arthur Weasley lijkt een slimme en sterke wizard te zijn. Hij werkt al jaren voor de Ministry of Magic, maar  heeft nooit een hogere positie gekregen. Waarom? Kan het zijn dat Arthur al die tijd vervloekt was? Dit kan wellicht waar zijn: tijdens een Defense Against the Dark Arts-les vroeg Mad Eye Moody of iemand de namen van de drie onvergefelijke spreuken wist. Ron vertelde toen dat zijn vader hem een keer iets over de Imperius-spreuk vertelde. Mad Eye Moody’s reactie was opmerkelijk: "Your father would know all about that." Hmm…

5. Er was ooit een grote oorlog tussen de wizards en muggles

Een van de belangrijkste regels in de Harry Potter-wereld is de magische wereld geheimhouden voor de muggles. Een fan suggereerde dat er ooit een oorlog was tussen wizards en de gewone niet-magische mensen. De theorie beweert dat de wizards zo vaak Avada Kedavra gebruikten, dat het woord door de gewone mensen is onthouden als abracadabra… ze weten verder niks meer van wat er is gebeurd. 

Ben jij ook een mega Harry Potter-fan? Bekijk dit lijstje met de 11 beste Harry Potter-kerstcadeaus! Pas op dat je niks steelt, want J.K. Rowling vindt dat echt niet oké! Zij heeft onlangs haar assistente aangeklaagd wegens diefstal. Jikes!

Er is bijna geen ontkomen aan Ed Sheeran! Hij is al een wereldster, dus is de volgende stap: de ruimte! ‘A galaxy far, far away’ om precies te zijn.

Eén van de populairste zangers ter wereld wordt volgend jaar gepromoveerd tot… stormtrooper! Dat meldt de Britse tabloid The Sun, althans.

Het is voor Sheeran niet de eerste cameo die hij doet, en zéér waarschijnlijk ook niet de laatste. De Britse bard had eerder zijn eigen Simpsons-aflevering, én had een controversieel rolletje in de hitserie Game Of Thrones. Hopelijk kan Sheeran zijn stembanden in Star Wars éventjes wat rust gunnen.

 

Aangezien de populaire zanger ongeveer 1,70 meter lang is, vragen we ons één ding af…

 

Die ken ik!

Star Wars heeft er een soort traditie van gemaakt om bekende (film)artiesten op te laten draven als stormtroopers. In The Force Awakens waren Kevin Smith en Daniel Craig wel te zien, maar onherkenbaar als de elitesoldaten van de First Order.

De Britse prinsen William en Harry namen voor The Last Jedi een cameo op, maar deze haalde de film uiteindelijk niet. Stel je voor dat je degene bent die dat de royals moet vertellen!

Star Wars: Episode IX, waarvan de titel nog onbekend is, draait vanaf 18 december 2019 in de bioscoop. De film sluit de ‘originele’ Star Wars-reeks definitief af, dus een cameo in dit project is eigenlijk dubbel bijzonder! 

Wil je net als deze zwoele dude hierboven je hand in de Infinity Gauntlet steken en de helft van alle levende wezens instant killen? Kan gewoon! We zetten, na lijstjes voor Harry Potter-fans, Netflix-verslaafden én Friends-gekkies, ook voor de Superhelden-fans een aantal epische kerstcadeau-ideetjes op een rij!  

De Infinity Gauntlet
 

Thanos deed er nogal lang over om alle Infinity Stones te verzamelen, maar jij slaat hiermee even 10 jaar aan MCU-films over en voelt je een echte baas. Deze Infinity Gauntlet is niet zomaar een veredeld handschoentje, maar een slick speeltje met ‘pulsating light effects’ én ‘movie-inspired sounds’! Pas wel op dat je niet in je vingers knipt, voor je het weet is er niemand meer over om dit pareltje aan te showen (en ziet ‘ie er net zo belabberd uit als in de Avengers: Endgame-trailer).
 

Mjolnir
 

Thors hamer is misschien wel Marvels meest iconische superheldenwapen en je kunt ‘m ook zelf in huis halen! Deze versie van Mjolnir is maar liefst 50cm groot. Misschien nog wel belangrijker: zo lijk je toch een (héél klein) beetje op Chris Hemsworth. Wie had dat ooit gedacht?
 

Batman-kostuum
 

Nee, DC-fans, we zijn jullie niet vergeten! Marvel pompt er elk jaar meerdere topfilms uit, maar niet alles kan tippen aan DC’s allerbeste superheldenfilm tot nu toe: The Dark Knight uit 2008. Zet ‘m nog een keer op, hij staat namelijk sinds kort op Netflix, trek dit pakkie aan en… geniet!
 

Joker-kostuum
 

Ben je in een baldadige bui? Hijs je dan in dit te gekke Joker-pakje en zoek naar je inner Heath ledger. Het geeft je op zijn minst een goede reden om ‘Why so serieus?’ te roepen. En, wanneer iemand niet naar je luistert: ‘Let’s put a smile on that face!’
 

Baby Groot-bloempot
 

Hoe cute is dit?! Alsof Baby Groot nog niet schattig genoeg is, kun je hem ook in je tuin zetten. In de Baby Groot-flowerpot is plek genoeg en je mag helemaal zelf weten wat je erin stopt. Het groeit uiteindelijk uit het hoofd van Groot en dat is… helemaal niet zo creepy als het klinkt.
 

Dansende Groot-speaker
 

Dit is ook weer zo’n schitterend stukje merchandise: je kijgt én een speaker én een Groot-poppetje dat danst én alvast het nummer Come a Little Bit Closer uit Guardians of the Galaxy Vol. 2. Drie voor de prijs van één. Je kunt overigens ook gewoon je mobieltje connecten voor je eigen nummers.

 

Captain America's schild
 

Naast Mjolnir toch wel Marvels andere paradepaardje: het ijzersterke Captain America-schild. Helaas niet van Vibranium, maar essentieel voor iedere Marvel-gek die zich de ultieme Amerikaanse held wil voelen! Leuke bonus: je krijgt er een Cap-masker bij.
 

De Trinity
 

Batman vs. Superman: Dawn of Justice was nogal een natte scheet van een film. Het gaf ons wél een paar toffe vechtscènes en natuurlijk de bombastische DCEU-introductie van Wonder Woman. Ze schonk ons later een prima solofilmen en deel twee komt eraan (met een beetje vertraging). Met dit pakketje heb je alle drie de DC-toppers in één.
 

Foute kersttrui
 

Deze foute kersttrui, Deadpool-stijl, past prima bij een prettig gestoord kerstdiner. Ook geschikt ter voorbereiding van Deadpools nieuwste avontuurtje: Once Upon a Deadpool!
 

Funko
 

Funko Pops, mini-poppetjes zonder mond (ja, echt), mogen niet ontbreken in de grote verzamelkast van een superhelden-fan. Zowat elke franchise krijgt een shitload aan Funko Pops. Hier een selectie van de allerbeste Marvel en DC-varianten!
 

Red Skull vs. Captain America uit The First Avenger.
 

Hulk vs. Hulkbuster uit Avengers: Age of Ultron.
 

Laten we FOX niet vergeten: de Deadpool vs. Cable-Funko mag er ook wezen!
 

En we sluiten af met Aquaman, inclusief een plas water!