Expeditie Robinson 2016 loopt op zijn eind. In een loeispannende halve finale werd bepaald welke twee deelnemers Dio vergezellen in de finale. Wij gooien er bij dezen even een spoileralarm in.

Article continues after the ad

Thomas en Bertie

Want als je het nog niet gezien hebt, moet je de aflevering van gisteren eigenlijk eerst even terugkijken. Overgebleven expeditieleden Anna en Suzanne namen het op tegen de twee overlevenden van afvallerseiland. Toen een van de twee Bertie bleek, rolden de ogen van de dames uit hun kassen. De andere halve finalist was Thomas, die uit was op zoete wraak. Eerst in deze ronde, maar vooral in de finale tegen Dio.

Halve finale

Het parcours van de halve finale bestond uit lastige opdrachten, vond vooral Anna van tevoren. Terwijl zij en Thomas tijdens het eerste gedeelte bleven klungelen, gebruikte Bertie haar boerenverstand en ging er als een haas vandoor. Suzanne volgde, maar bleef achter op het volgende onderdeel en werd ondertussen ingehaald door Thomas en Anna. Net als vorig jaar moesten de kandidaten uiteindelijk met behulp van een kompas een dolk zien te vinden in het gebied. Overtuigend was het Bertie die als eerste haar dolk in het hout plantte. Thomas volgde haar.

Bertie

Op Twitter regende het positieve reacties op de overwinning van Bertie. Het is wel duidelijk wie de grote favoriet is van Expeditie Robinson 2016. Toen zij en Thomas met een bootje het eiland van Dio op kwamen varen, herkende de rapper Bertie niet eens. De heren hebben duidelijk respect voor haar, maar hadden het vooral over hun onderlinge strijd in de finale. Allemaal leuk en aardig, maar als het aan Nederland ligt, is het gewoon Bertie die de titel mee naar huis neemt. Hosternokke!