RuPaul's Drag Race

RuPaul's Drag Race is wereldwijd een fenomeen met inmiddels ook een Nederlandse editie. De talentenjacht voor dragqueens zit vol iconische momenten. Aan ons de spectaculaire taak om er 13 uit te kiezen. Dit zijn de 13 beste Drag Race-momenten ooit!

13. Fake it till you make it

Je vindt hieronder een aantal geweldige lip-sync-battles met de meest wilde dansmoves. Niet elke kandidaat is echter super lenig. Is dat erg? Niet als je het zo fabuleus inkleedt als Monét X Change. De dragqueen lijkt zich op te maken voor een spagaat… De verrassing wanneer ze uiteindelijk toch afhaakt, is minstens net zo geweldig!

 

12. Sasha Velour haar rozenblaadje

In deze lijst met de beste Drag Race-momenten ooit kom je twee keer een geweldige pruiken-onthulling tegen. Te beginnen met Sasha Velour, die tijdens haar lip-sync een grote verrassing voor ons in petto had. Na deze reveal had Shea Coulee simpelweg geen schijn van kans meer. Bye, girl, bye!

Article continues after the ad

 

11. Een bizarre death drop

Een goede death drop mag niet ontbreken in het repertoire van een dragqueen. De prijs voor meest iconische death drop in de serie gaat naar Aja, die er eerst een twee meter hoog platform voor beklom. Dat ze niks scheurde, is een klein – of misschien wel groot – wonder.

 

10. ‘This is not RuPaul’s best friend Race’

Je hebt de gevleugelde uitspraak “This is not RuPaul’s best friend Race” vast wel eens voorbij horen komen in de show. De persoon aan wie we deze iconische oneliner te danken hebben, is Lashauwn Beyond die er in seizoen vier een discussie over loyaliteit in één klap mee wist te beëindigen.

 

9. Pearl daagt RuPaul uit

Het is bij een talentenjacht altijd een slecht idee om de jury uit te dagen. Vraag dat maar aan diva Pearl, die het in Drag Race aan de stok kreeg met niemand minder dan RuPaul zelf! Dat de twee het niet konden vinden, werd pijnlijk duidelijk toen RuPaul de kandidate wat advies wilde geven. Na een veel te lange ongemakkelijke stilte wist Pearl uiteindelijk enkel te vragen of er iets op haar gezicht zat. Gurl, please...

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

8. Tatianna haar The Same Parts-vertolking

Tatianna besloot het in het All Stars-seizoen over een andere boeg te gooien. Ze koos voor een heel bijzonder spoken word-optreden. Geniet mee van The Same Parts!

 

7. Valentina houdt haar masker op

Tijdens haar lip-sync-battle weigerde Valentina haar masker af te doen – zelfs wanneer RuPaul dat haar nadrukkelijk vraagt. Ze wilde het graag ophouden… De reden? Valentina kende de tekst van het nummer niet! Het zal je niets verbazen dat de dragqueen hierna meteen naar huis werd gestuurd. Sashay away!

 

6. Violet Chachki haar catwalk-outfits

Een van onze favoriete Drag Race-uitdagingen zijn die op de catwalk. We zullen de iconische looks die Violet Chachki wist te produceren nooit vergeten. Onze favoriet? De zwarte glitterjurk, die stiekem ook een ruitjesbroekpak was. Slaaaay!

 

5. Rugvet

Jade Jollie en Alyssa lagen flink met elkaar in de clinch. De ruzie eindigde met een van de beste Drag Race-momenten ooit. Jadie Jollie bekritiseerde haar rivaal door te zeggen dat haar schouders veel te breed zijn voor haar heupen. En nog erger:  “Girl, you had rolls all over in the back – it was disgusting!” De shade! Wat dit moment zo mooi maakt, is Alyssa haar reactie, die compleet flabbergasted enkel nog kon uitbrengen: “Back rolls?

 

4. De exit van Willam

Condragulations, er kan uiteindelijk maar één dragqueen de beste zijn. Helaas werd Willam om een wel heel lullige reden naar huis gestuurd… Hij had namelijk valsgespeeld, stelde RuPaul. Wat bleek: Willam had tijdens de opnames stiekem afgesproken met zijn man en dat is absoluut niet de bedoeling. Een unicum in de show!

 

3. Pruik op pruik

De dragqueens halen de wildste capriolen uit om op te vallen tijdens de lip-sync-battles. Bijna niemand deed dat beter dan Roxxxy Andrews die tijdens het playbacken van to Willow Smith haar nummer Whip My Hair twee pruiken bleek te dragen. Yassss, queen!

 

2. Drag is geen contactsport

Na de Lip-Sync For Your Life volgt het meest dramatische moment van de show. Na deze battle wordt namelijk één van de dragqueens naar huis gestuurd. Ook het optreden zelf kan trouwens al heel... schokkend zijn. Kijk maar eens naar Mimi Imfurst, die probeerde haar concurrent India Ferrah op te tillen. En dat ging allesbehalve soepeltjes.

 

1. ‘Go back to Party City where you belong!’

Onze favoriete Drag Race-moment ooit is de vete tussen Sharon Needles en haar aartsrivaal Phi Phi O’Hara. Na dagen van spanning kwam het uiteindelijk tot een enorme aanvaring, waarin de beledigingen de kijker om de oren vlogen. “Go back to Party City where you belong!”, is misschien wel onze favoriete quote. Party City is namelijk een goedkope kostuumwinkel… Ouch!

 

Ben je dankzij deze beste Drag Race-momenten helemaal in de stemming? Gelukkig keert Drag Race Holland binnenkort terug op de buis! Je kunt vanaf 6 augustus op Videoland terecht voor het tweede seizoen. Tot die tijd wijzen we je ook graag nog even op deze lijst met de beste films over dragqueensOok leuk: Dancing Queens, de eerste Netflix-speelfilm over drag.