Tim Robbins en Morgan Freeman in The Shawshank Redemption

Yes, je bent er helemaal klaar voor! Vanavond ga je heerlijk een avondje Netflixen. Je weet alleen nog niet wat je gaat kijken… Wij halen je in dit toplijstje graag snel uit de droom: als je een van onderstaande films en series wilt kijken, heb je pech! Deze vind je namelijk belachelijk genoeg NIET terug in het aanbod van Netflix.

1. Get Out

Er staan al héél veel extreem goede horrorfilms op Netflix (dit zijn volgens ons de 10 beste). Toch ontbreekt er nog een recente topper. Get Out van regisseur Jordan Peele blies iedereen in 2017 omver en het wordt echt tijd dat Netflix Nederland 'm gaat toevoegen. Uiteraard heeft Amerika hem al wel in de catalogus staan. De hoofdrol in Get Out is voor de fenomenale Daniel Kaluuya. Hij speelt Chris, die een weekendje bij zijn witte schoonfamilie op bezoek gaat. Alleen... die typische 'schoonouders'-ongemakkelijkheid neemt langzaam maar zeker een bizarre en racistische wending. 

Article continues after the ad

2. Dexter

Breaking Bad, Prison Break… Alleen Dexter is nergens te bekennen op Netflix! Jammer, want deze spannende misdaadthriller is – ondanks een enorm teleurstellend einde –  minstens net zo goed als zijn twee genregenoten.

3. Downton Abbey

Terwijl we braaf wachten op de film, herinneren we jullie er nog graag even aan hoe geweldig Downton Abbey ook alweer was! Helaas heeft Netflix dat alleen nog niet begrepen. Ook deze topper ontbreekt namelijk op de streamingdienst.

Downton Abbey cast

4. Fight Club

Fight Club is slechts de eerste titel van regisseur David Fincher die ontbreekt in het aanbod van Netflix – hieronder bespreken we namelijk ook nog Seven. Toch zin in een dikke dosis Fincher? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar Zodiac, The Game, Gone Girl of Mindhunter.

5. Firefly

We kunnen er nog steeds niet over uit dat Firefly slechts zo’n kort leven was beschoren… Je vindt deze serie daarom terug in onze lijst met fantastische series die maar één seizoen stand hielden. Dat lag echter absoluut niet aan de trouwe fans… Die in dit geval wel eens wat harder mogen schreeuwen om Firefly op Netflix te krijgen!

6. Interstellar

Nu onze tijd op aarde ten einde loopt, onderneemt een team ontdekkingsreizigers de belangrijkste missie in de menselijke geschiedenis! Ze moeten voorbij onze Melkweg reizen om te ontdekken of de mensheid een toekomst heeft tussen de sterren. Deze premisse levert het superspannende en uiterst memorabele Interstellar op, die je helaas niet op Netflix kunt vinden…

Interstellar Matthew McConaughey

7. The Office

The Office UK of The Office USA; welke van de twee jouw voorkeur heeft, is helaas niet relevant. Je vindt beide versies namelijk niet terug bij de streaminggigant. Misschien kunnen we daar echter zelf verandering in brengen. Kennen jullie dit formulier al?

8. One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Voor een van zijn meest iconische rollen kroop Jack Nicholson in de huid van een rebel die doet alsof hij gek is om onder een gevangenisstraf uit te komen. Of een opname in een psychiatrische instelling echt een betere optie is, blijkt in de (op Netflix ontbrekende) film One Flew Over the Cuckoo’s Nest.

9. Pulp Fiction

Gelukkig kent Netflix best wel wat klassiekers van Quentin Tarantino. Het is daardoor extra opvallend dat juist Pulp Fiction ontbreekt! Babbelzieke gangsters, bloederig geweld en gitzwarte humor; een meesterlijke scenario dat tot leven wordt gewekt door topacteurs John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman.

Pulp Fiction John Travolta Samuel L. Jackson

10. Seven

Op nummer 10 in deze lijst met ontbrekende Netflix-titels vind je Seven (ook wel als Se7en geschreven). Net zoals het eerder genoemde Fight Club is ook Seven van de hand van David Fincher. Deze regisseur weet met al zijn films – en zeker ook met dit creepy meesterwerk – een onuitwisbare indruk achter te laten.

11. The Shawshank Redemption

Volgens velen is The Shawshank Redemption één van de beste films ooit gemaakt. Waarom Netflix dan toch nalaat om de titel op te nemen in het aanbod is ons een compleet raadsel… Zijn zeven Oscar-nominaties soms niet voldoende voor de streamingdienst?

12. Twin Peaks

Ten slotte noemen we Twin Peaks. Het gaat ons dan natuurlijk vooral om dat laatste seizoen, waar we 25 (!) jaar op moesten wachten! Net als regisseur David Lynch heeft echter ook Netflix maling aan onze gevoelens. Die laat ons namelijk eveneens wachten, wachten en nog eens wachten totdat de serie eindelijk te streamen is!