White Lines op Netflix

Eerder brachten we jullie al de allerbeste series die nu op Netflix staan, maar… daar past natuurlijk niet álles in. En veel nieuwe series – die nu nog geen kans maken op een plek in die lijst - zijn zéker de moeite waard. Dit zijn de allerbeste Netflix-series van 2020 tot nu toe!

1. Never Have I Ever

Er staat héél veel coming of age-materiaal op Netflix, waaronder veel meuk. Never Have I Ever steekt er echter met kop en schouders bovenuit. De hoofdrol in deze slimme en emotionele serie is voor nieuwkomer Maitreyi Ramakrishnan. Ze speelt Devi, een Indiase high school-studente die haar vader verloor en, terwijl ze moet dealen met dat grote verlies én vaak uit haar slof schiet, voor de knappe Paxton valt. De verhaallijnen en personages komen oprecht en goudeerlijk over waardoor je ook écht voor ze gaat juichen.


2. Sweet Magnolias

Als je je even down voelt, is er op dit moment geen betere nieuwe serie op Netflix dan Sweet Magnolias. De dagelijkse strubbelingen van de drie jeugdvriendinnen Maddie (JoAnna Garcia Swisher), Helen (Heather Headley) en Dana Sue (Brooke Elliott) werken enorm therapeutisch. Ze vinden broodnodige steun bij elkaar wanneer ze moeten dealen met scheidingen, puberende kids, een carrière die niet altijd even lekker loopt en zoveel meer dingen waar we ons allemaal in herkennen. Yas queens!


3. Unorthodox

De Duits-Amerikaanse mini-serie Unorthodox draait om het 19-jarige Joodse meisje Esty (Shira Haas). Ze vlucht uit haar gearrangeerd huwelijk en laat de ultraorthodoxe Joodse gemeenschap in Brooklyn, New York achter zich. Haar nieuwe bestemming? Berlijn, waar ze kennismaakt met jongeren die héél anders leven. Er gaat een wereld open voor Esty (werkelijk fantastisch gespeeld door Shira Haas) maar haar echtgenoot en diens neef reizen ook af naar Berlijn om haar terug te halen. Spannend en ontroerend tegelijk.


4. Snowpiercer

Oké, oké, Snowpiercer is nog niet beter dan de gelijknamige film van Parasite-regisseur Bong Joon Ho uit 2013, maar de Netflix-versie van de apocalyps-trein mag je zeker niet missen. Voor wie Snowpiercer nog niet kent: het speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de enige overlevende mensen in een niet te stoppen trein zitten. Niet zomaar een trein, maar een soort mini-maatschappij inclusief klassensysteem. De armen in de Staart komen in opstand tegen de rijken aan de kop van de trein en dat levert vooral visueel gezien érg veel spanning en sensatie op. Enige minpuntje is dat de personages nog – met de nadruk op nog – niet zo memorabel zijn als in de film. Maar hè, wat niet is kan nog komen. Er zit erg veel potentie in Snowpiercer.


5. Hollywood

Netflix neemt ons met de sterke dramaserie Hollywood mee naar het beloofde filmland, maar dan een flinke stap terug in de tijd. de gouden periode van Hollywood net na de Tweede Wereldoorlog om precies te zijn. En dat was een wereld vol smerige hoge bazen, seksuele intimidatie en racisme.  De serie – met o.a. rollen voor The Big Bang Theory-ster Jim Parsons en Darren Criss (Glee) - toont aan hoe deze wereld eruit had kúnnen zien als er destijds andere films werden gemaakt. Zet je aan het denken!


6. White Lines

Álex Pina, mastermind achter La Casa de Papel, flikt het opnieuw. Hij heeft met White Lines weer een puik moordmysterie op poten gezet. Alhoewel, moordmysterie? We volgen de Britse Zoe (Laura Haddock) die afreist naar Ibiza om daar de waarheid te achterhalen over de moord op haar broer, een voorheen vermiste feest-dj wiens lijk eindelijk is gevonden. Zoe dompelt zich flink onder in de partyscene van Ibiza en dat levert veel seks, drugs, en kleurrijke personages op. Hierdoor is White Lines niet alléén maar een moordmysterie, maar zoveel meer. Heerlijke soap-verhaallijnen, iconische bad guys, extreem geweld en hilarische wtf-momentjes volgen elkaar in rap tempo op. Netflix heeft er vertrouwen in en we kunnen dan ook niet wachten op seizoen 2.

 

7. Warrior Nun

Warrior Nun is een prima actieserie die flitsend uit de startblokken kwam en dat is... toch best een prestatie. Als we je vooraf zouden vertellen dat een knotsgekke serie over een badass groepje killer-nonnen dat op demonen jaagt, nou ja, best wel lekker is, zou je zeggen: wat snuiven jullie? Toch werkt het. Grote troef is Alba Baptista als Ava, die per ongeluk uit de dood opstaat nadat het magische aureool van de nonnen - dat iemand engel-achtige superkrachten geeft - in haar lichaam belandt. Ze is opeens de aanvoerster van deze nonnen-Avengers en dat vindt ze gelukkig zelf ook best wel bizar. Hopelijk gaat Netflix hier mee door!

 

8. Giri/Haji

Deze geniale Japans-Britse fusie ademt stijl, klasse, finesse en spanning en onderscheidt zich daarmee van de rest van het Netflix-aanbod op crime-gebied. Giri/Haji is een zeldzaam zorgvuldig opgebouwde politie-topper. Waarschijnlijk nog onbekend bij velen. Maar: geef de serie een kans. We hoppen tussen Tokyo en Londen en volgen rechercheur Kenzo, die naar Engeland afreist om daar zijn gevluchte maffia-broer Yuto op te sporen. Die had alle reden om te vertrekken, maar brengt daardoor wél de Yakuza naar Londen. Onderweg leren we steeds meer over de gecompliceerde band tussen de broers en dat geeft Giri/Haji nog een extra diepe laag.

 

9. Tiger King

Compleet van de pot gerukt en vrij zorgwekkend. Zo kunnen we de nieuwe True Crime-sensatie Tiger King misschien nog wel het beste omschrijven. In deze docu-reeks volgen we de excentrieke tijgerhouder Joe Exotic en diens alsmaar voortdurende juridische strijd met zijn aartsrivaal, dierenactiviste Carole Baskin. De bonte stoet aan geschifte personages die voorbijkomen, waarbij je je oprecht afvraagt hoe zulke mensen kunnen bestáán, maken van Tiger King een ultieme binge-topper.

 

10. Into the Night

De allereerste honderd procent Belgische Netflix Original Into the Night stelde niet teleur. Ook het niet zo geloofwaardige, maar heerlijk bizarre uitgangspunt niet: we volgen een groep passagiers die in een vliegtuig zit en de zon steeds een stapje voor moet zijn. Waarom? Nou, overal waar de zon opkomt, vallen mensen dood neer. Niet meteen afhaken! De spanning in deze nieuwe Netflix-topper zit 'm vooral bij de passagiers aan boord, die langzaam steeds meer van het vergezochte mysterie ontrafelen en het ook met mekaar aan de stok krijgen. Netflix pakte qua budget flink uit en dat is te zien ook. Into the Night is extreem spannend, jast de afleveringen er op een moordend tempo doorheen (positief bedoeld) en is geen moment saai.

 

11. I Am Not Okay With This

Kort, maar oh zo krachtig. I Am Not Okay With This is een zéér vlotte coming of age-serie – gebaseerd op een comic-reeks - over de ziedende tiener Syd (Sophia Lillis uit It). Die manoeuvreert zich met enige moeite door haar puberleven. En dat is inderdaad vrij lastig. Ze verloor haar vader, kan slecht overweg met haar moeder, ontwikkelt een crush op haar beste vriendin (die van niets weet) én komt erachter dat ze destructieve telekinetische superkrachten bezit! Een soort Stephen King-achtig verhaal inclusief een shot Eleven uit Stranger Things. Oftewel: een top-combinatie.

 

Article continues after the ad