Na veel lachbuien, huilbuien én een vleugje drama verlaten deze week de laatste drie inwoners het Big Brother-huis. Wij zochten uit wat de hoogtepunten waren van 100 dagen realitytv.

11. Emotioneel moment voor Patrick

We beginnen gelijk met een emotioneel moment: de geboorte van Patricks kleinzoon Ivar! Nee, uiteraard geen bevalling op live-tv, maar de reactie van de kersverse opa was niet minder emotioneel. Hij had door het seizoen heen absoluut zijn zegje klaar, maar dit prachtige nieuws liet de Vlaming stilzwijgend achter. En ook de andere bewoners hielden het niet droog. Zo cute!

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Big Brother 2021 (@bigbrothernlbe)


10. De timmerman, de waterpomptang...

De clubs en discotheken zijn nóg altijd dicht en die festivals laten ook nog op zich wachten. Maar hé niet getreurd. Dat geeft ons mooi de gelegenheid om aan onze dansmoves te werken. En wat moeten we toch zonder Big Brother-Nick? Deze dj introduceerde dansmoves als 'de waterpomptang' en 'de timmerman'. Wedden dat jij na het zien van dit muzikale fragment de shine pakt op het volgende after-corona festijn?


Overigens is er ook niets mis met de oude vertrouwde macarena, zo bewezen de inwoners in de 10 uur durende Dansmarathon.

Article continues after the ad


Nu we het toch over de beste dansmoves hebben. Om het af te toeven, kunnen we je deze bewegende beelden van een twerkende Jill, Liese en Naomi ook niet onthouden. 


9. Scheren in de... woonkamer

Dit is echt een moment van: had je bij moeten zijn! Voormalig wielrenner Patrick zweert bij gladde beentjes, en dat hebben de inwoners geweten. Hij vond het namelijk nodig om zich van zijn haren te ontdoen. Nee, niet in de badkamer, maar in hun gezamenlijk woonkamer omdat 'anders het putje vol zou raken'. Iel! Gelukkig hoefden wij als kijkers alleen maar de blikken vol afschuw te zien van zijn medebewoners.

 

8. Geen geboren inbreker

Naarmate het seizoen vorderde, vielen er kandidaten af; vertrokken vrijwillig of... kwamen binnen! Nieuwe deelnemers sprongen uit dozen of voegden zich verkleed bij hun huisgenoten, maar de binnenkomst van Nick en Els staat pas echt in ons geheugen gegrift. De twee moesten namelijk midden in de nacht ongezien het huis betreden. Eén probleempje: de kist die ze nodig hadden, stond in de gemeenschappelijke slaapkamer en spoiler: dat liep niet goed af. Een carrière als inbreker kunnen ze vergeten.7. Een emotioneel weerzien

We draaien door van het begin... naar vorige week! Na brieven en telefoontjes van het thuisfront deed de regie er nog een schepje bovenop: een heus bezoek. Althans, via een raam in de slaapkamer en verbonden met een telefoon, maar het verrassingseffect was er zeker bij Liese niet minder op. En aangezien de vaste kijkers al meer dan 75 dagen met haar meeleefden, waren de zakdoekjes ook thuis geen overbodige luxe. Ja, zelfs wij hielden het niet droog! 


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

 

6. Domino Day maakt een comeback

Het had het jaar van de terugkeer van Domino Day moeten zijn. Helaas bleek dat niet te gaan vanwege corona, maar hé niet getreurd: we kregen gewoon twee voor de prijs van één: zowel een terugkeer van Big Brother als Domino Day. Althans, dat laatste in light versie dan. De inwoners - verdeeld in een arm en rijk gedeelte - moesten met de befaamde dominosteentjes een zo groot mogelijk parcours maken door het hele huis. En vooral de live-kijkers kregen alles mee: de opbouw, de spanning en natuurlijk het resultaat.

Tada, hieronder zie je of het is gelukt!

 

5. Matt steelt de show

Als er één programma vol zit met 'onverwachte wendingen' is het Big Brother. Of dat nu ging om de verdeling tussen arm en rijk, een volledig witte kamer of de kijkers die meer macht kregen; we zaten wekelijks minimaal één keer op dat bekende puntje van onze stoel. Toch is er één wending die de geschiedenisboeken in gaat... hé Matt? Hij was al die tijd meer een volger dan een leider. Tot hij zijn kans zag om te shinen en zijn portemonnee te vullen met 15.000 euro! Het kostte hem zijn plekje in het huis en wat scheve blikken hier en daar, maar de kijkers stonden vooral versteld van zijn lef.


4. Spelen met eieren

Iedere week streden de kandidaten weer vol goede moed voor het huismeesterschap. De kans om immuniteit te krijgen én regels te bedenken om orde op zaken te stellen. Het zette de boel flink op zijn kop, maar er is één opdracht die we niet meer gaan vergeten: het eierspel. De deelnemers kregen allemaal een helm op en moesten het ei daarbovenop zo lang mogelijk heel houden. En nee, dat was duidelijk geen eitje!

 

Ze lieten elkaar schrikken, dansten erop los, sliepen zelfs met die mooie helm op hun kop en maakten het elkaar moeilijk. Alhoewel, bijna iedereen. Nick vond het na een dealtje met Liese 'appeltje eitje' om op te geven, zo zien we in de video hieronder.


3. Eindelijk wat drama

We hebben het over 'de leukste momenten', maar heel eerlijk? Een realityprogramma kan niet zonder een vleugje drama. We look at you: Theo, Nathalie en Jerrel! Deze veelbesproken deelnemers verdienen eigenlijk allemaal een plekje in dit overzicht, maar we hebben één moment uitgekozen: de ruzie tussen Jerrel en Michel. Het was nog geen vijf minuten koek en ei tussen die twee tot Jerrel besloot iedereen erbij te betrekken: 'Vind je mij een stoorzender?' Nou, Michels antwoord was duidelijk: absoluut!

Dit iconische moment gemist? We zeggen alleen maar: "Roll the clips, bitch." 


Oke, Jerrel maakte het bont, maar 'Terror Theo' kon er ook wat van. Hij vond het leuk om zijn medebewoners - verkleed als vrouw - te trakteren op een lapdance! Hij haalde alles uit de kast, maar Big Brother was duidelijk niet onder de indruk. De mysterieuze stem gaf Theo zelfs een waarschuwing! Tja, dat pikte de veelbesproken deelnemer dan weer niet waarna hij zijn koffers pakte en vertrok. Niet leuk voor hem, maar achteraf kan iedereen er om lachen.

 

 

2. All you need is Love

Na al dat gebekvecht smolten we ook weg bij liefdevolle momenten. Zo staat de scène op Valentijnsdag in ons geheugen gegrift. De gameroom was bezaaid met rozenblaadjes, hartjes en beren én ook een chocoladefontein en een shitload aan kaarten konden niet ontbreken. Er was de fans van de show gevraagd om hun 'idool' te verrassen met een berichtje. En dat gaf ons all the feels: tranen van geluk, een glimlach van oor tot oor en stiekem wat jaloezie.


Over liefde gesproken: Jill en Thomas waren tot de exit van Thomas onafscheidelijk. Ze haalden samen kattenkwaad uit; lachten erop los om over de serieuze gesprekken nog niet te spreken. Dat bekende duimpje bleef achterwege, maar uiteindelijk was het Jill die toegaf tóch meer te voelen voor haar maatje. Smelt, wie weet volgt er dus nog een Big Brother-romance.


1. Alle feestjes mét alcohol

Van tevoren was er één ding duidelijk: "Er is hooguit wijn of een biertje, in principe alleen in het weekend, na zeven uur 's avonds. Of als er een klein feestje te vieren is, doordeweeks." Taferelen a la Temptation en Ex on The Beach hoefden we dus niet te verwachten, maar toch zag de productie het af en toe door de vingers. En dan ging het los: zowel voor de camera's als bij de live-kijkers thuis! 

We kunnen je het beter laten zien dan vertellen, dus scroll maar snel door voor wat hoogtepunten op én buiten de dansvloer.


En de 'day after' zo'n feestje liep Matt met een enorme zuigzoen in zijn nek... Thanks to Jill. Wat er onder die lakens is gebeurd, blijft de vraag.


De finale van Big Brother zie je op donderdag 8 april vanaf 21.30 uur op RTL5.