Als fanatieke bingewatcher ben je helemaal niet meer bij de tijd. Dat wisten we stiekem al, maar waar kijken we dan massaal zo snel naar? Netflix heeft 't antwoord!

Om tegenwoordig met je vrienden of collega’s mee te kunnen kletsen over de nieuwste series van Netflix, moet je die natuurlijk wel zo snel mogelijk gezien hebben. En dus zijn een paar dagen na de release cruciaal. Of sterker nog: Netflix onthult dat we massaal binnen 24 uur een nieuwe serie van de eerste tot de laatste aflevering afkijken. 

“Er komt een soort ultieme tevredenheid over je als je de eerste bent die een verhaal hebt afgerond - of het nou de laatste pagina van een boek is of de laatste momenten van je favoriete tv-serie. Netflix geeft je de mogelijkheid om op een unieke manier tv te kijken, en er is niets beter dan zien dat onze leden zo veel passie hebben voor de series”, aldus de vice-president van Netflix in een verklaring. 

En helemaal leuk, Netflix heeft een lijst gepubliceerd met de snelst bekeken series wereldwijd. Een indrukwekkende 8,4 miljoen gebruikers kijkt een serie binnen 24 uur af. De top 10:

  • Gilmore Girls: A Year In The Life
  • Fuller House
  • Marvel’s The Defenders
  • The Seven Deadly Sins
  • The Ranch
  • Santa Clarita Diet
  • Trailer Park Boys
  • F Is For Family
  • Orange Is The New Black
  • Stranger Things

In Nederland ziet het er ietsje anders uit overigens. Gilmore Girls: A Year In The Life staat ook bij ons bovenaan, gevolgd door Marvel’s The Defenders op plekje twee. Luther heeft hier echter een derde positie, met -net als wereldwijd- The Seven Deadly Sins op plek vier. Relatieve nieuwkomer Atypical staat in Nederland op de vijfde plek van snelst bekeken series op Netflix.

En hoe doen wij het überhaupt vergeleken met de rest van de wereld? Nederland staat op plek 16 als het om snelheid van kijken gaat. Canada staat op nummer één, Amerika en Denemarken volgen als tweede en derde. Bingeracen dus. Een prima voornemen voor 2018.

Nicole Kidman Destroyer
Nicole Kidman Destroyer

Vorige maand hadden we al een eerste foto van een onherkenbare Nicole Kidman in de thriller Destroyer, maar in deze eerste trailer weet je pas echt niet wat je ziet. De actrice die er normaal altijd als een parmant botoxpopje bijloopt speelt hier een verweerde aan lager wal geraakte politiedetective.

Drankzuchtige detective
Kidman speelt de verbitterde en drankzuchtige detective Erin Bell. Als zij tijdens een moordzaak ineens wordt gewezen op gebeurtenissen uit haar verleden, komt er van alles boven bij haar boven. Ook Toby Kebbell en Sebastian “The Winter Soldier” Stan zijn in de film te zien.

Veel whiskey en weinig slaap?

Destroyer werd vorige maand juichend ontvangen op het Fimfestival van Toronto en zal vanaf 18 april ook in Nederland te zien zijn. Er zijn nog geen details bekend over wat Nicole gedaan heeft om er zo verrot uit te zien. Christian Bale verklapte onlangs nog dat zijn dieet voor de rol van Dick Cheney bestond uit taart, taart en nog eens taart. Zou Nicole Kidman een strenge kuur van veel whiskey en weinig slaap gevolgd hebben?

 

Doctor Who Jodie Whittaker
Doctor Who Jodie Whittaker

Het blijkt een goed idee te zijn geweest van de makers van Doctor Who om nu eens voor een vrouwelijke Doctor te gaan. De eerste aflevering met Jodie Whittaker in de rol van de buitenaardse dokter heeft in het Verenigd Koninkrijk de hoogste kijkcijfers behaald voor een Doctor Who-aflevering dit millennium. Maar liefst 10,9 miljoen Britse huishoudens hadden de TV ingeschakeld op het eerste avontuur van deze vrouwelijke uitvoering van de alien die zichzelf steeds een nieuwe gedaante aanmeet.


The Woman Who Fell To Earth
Met 10,9 miljoen kijkers verslaat de aflevering met de titel The Woman Who Fell To Earth het record van de best bekeken Doctor Who-episode sinds de serie in 2005 terug is op tv; het vorige record stond op naam van de allereerste reboot-aflevering uit 2005, met Christopher Eccleston als The Doctor. Die trok toen 10,8 miljoen kijkers die nieuwsgierig waren naar de terugkeer van deze alien die toen voor het eerst sinds 1989 weer op de kijkbuis te zien was.


Na twaalf kerels eindelijk een vrouw
Sinds Doctor Who in 1963 begon hebben een dozijn kerels de rol gespeeld van deze buitenaardse Time Lord die zich onterecht als arts uitgeeft. Toen bekend werd dat Jodie Whittaker de dertiende dokter zou worden waren de reacties nogal gemixt. Het was dus afwachten of dit experiment bij het grote publiek in de smaak zou vallen.

Ze lijken bij de BBC trouwens niet razendsnel met hun kijkcijferonderzoek; The Woman Who Fell To Earth werd zondag 07 oktober uitgezonden, da's alweer dik anderhalve week geleden dus. Apart dus dat ze meer dan een week later pas met dit nieuws komen.