Vergeet al die stoere actiehelden; onze favoriete filmpersonages zijn de snoezige diertjes die we het liefst mee naar huis zouden nemen. Dit zijn onze favorieten sinds 2000.

10. Belt uit The Croods

Een prehistorische jongen gebruikt de luiaard Belt een beetje oneerbiedig als - u raadt het al - een broekriem. Belts lange harige armen lenen zich echter ook heel goed voor warme knuffels. En hij praat in een brabbeltaaltje, wat altijd leuk is.

9. Nemo uit Finding Nemo

Normaal vinden we vissen niet bijster aaibare beesten. Nemo veranderde onze mening want wie valt nou niet voor dit zielige ventje dat zijn moeder verliest, zijn vader kwijtraakt en terechtkomt in het aquarium van een enge tandarts...

8. Winny uit Hotel Transylvania

Bij een weerwolf denk je niet meteen aan iets snoezigs - tot je Winny ziet. En hoe dolverliefd ze is op het halfvampierenjongetje Dennis. Je ziet al snel die harige vacht niet meer; alleen nog het lieve, ondeugende meisje eronder.

7. Mort uit Madagascar

We snappen niet waarom koning Julian een hekel heeft aan deze lieve kleine muismaki, want Mort wil er alleen maar heel graag bij horen. En als dat niet lukt, kan hij zo hartverscheurend huilen, dat het sterkste hart smelt.

6. Pua uit Vaiana

Wij snappen niet waarom Vaiana alleen een rare kip op reis meeneemt en dit goedlachse varkentje op het eiland achterlaat. Al kunnen we ons wel voorstellen dat ze dan een hele boze eilandenstam achter zich aan zou krijgen.

5. Hammy uit Over the Hedge

Met zijn pluizige staart en grappige tandjes heeft deze hyperactieve eekhoorn ons al ingepakt. Het feit dat hij ook nog eens dol op koekjes is, maakt het alleen maar beter, evenals het feit dat Hammy altijd het beste in ieder mens en dier ziet.

4. Judy uit Zootropolis

Als klein konijntje is Judy al onweerstaanbaar en eenmaal volwassen wordt dat niet minder. Alleen jammer voor haar dat ze een stoere politieagent wil worden. Eentje waar je onmogelijk kwaad op kunt zijn als ze jou op de bon slingert.

3. Puss uit Shrek 2

We vinden het schattig als echte dieren kleren aan hebben en dat geldt dubbel voor getekende dieren. Puss is het beste voorbeeld daarvan, want met zijn laarzen en hoed-met-veer wil iedereen deze muskatier wel op schoot nemen.

2. Timmy uit Shaun the Sheep

Hoofdrolspeler Shaun is al heel wollig, maar kleine Timmy is nog een graadje wolliger en snoeziger. We smelten helemaal weg omdat hij langere oren heeft, lief op zijn fopspeentje sabbelt en aardig is voor zijn teddybeertje.

1. Bolt uit Bolt

We leren Bolt kennen als schattige pup, maar ook volgroeid is hij aanbiddelijk leuk. Geen wonder dat hij de ster wordt van een eigen tv-serie, waarin hij allerlei avonturen beleeft omdat hij altijd klaar staat om anderen te helpen.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.