Vergeet al die stoere actiehelden; onze favoriete filmpersonages zijn de snoezige diertjes die we het liefst mee naar huis zouden nemen. Dit zijn onze favorieten sinds 2000.

10. Belt uit The Croods

Een prehistorische jongen gebruikt de luiaard Belt een beetje oneerbiedig als - u raadt het al - een broekriem. Belts lange harige armen lenen zich echter ook heel goed voor warme knuffels. En hij praat in een brabbeltaaltje, wat altijd leuk is.

9. Nemo uit Finding Nemo

Normaal vinden we vissen niet bijster aaibare beesten. Nemo veranderde onze mening want wie valt nou niet voor dit zielige ventje dat zijn moeder verliest, zijn vader kwijtraakt en terechtkomt in het aquarium van een enge tandarts...

8. Winny uit Hotel Transylvania

Bij een weerwolf denk je niet meteen aan iets snoezigs - tot je Winny ziet. En hoe dolverliefd ze is op het halfvampierenjongetje Dennis. Je ziet al snel die harige vacht niet meer; alleen nog het lieve, ondeugende meisje eronder.

7. Mort uit Madagascar

We snappen niet waarom koning Julian een hekel heeft aan deze lieve kleine muismaki, want Mort wil er alleen maar heel graag bij horen. En als dat niet lukt, kan hij zo hartverscheurend huilen, dat het sterkste hart smelt.

6. Pua uit Vaiana

Wij snappen niet waarom Vaiana alleen een rare kip op reis meeneemt en dit goedlachse varkentje op het eiland achterlaat. Al kunnen we ons wel voorstellen dat ze dan een hele boze eilandenstam achter zich aan zou krijgen.

5. Hammy uit Over the Hedge

Met zijn pluizige staart en grappige tandjes heeft deze hyperactieve eekhoorn ons al ingepakt. Het feit dat hij ook nog eens dol op koekjes is, maakt het alleen maar beter, evenals het feit dat Hammy altijd het beste in ieder mens en dier ziet.

4. Judy uit Zootropolis

Als klein konijntje is Judy al onweerstaanbaar en eenmaal volwassen wordt dat niet minder. Alleen jammer voor haar dat ze een stoere politieagent wil worden. Eentje waar je onmogelijk kwaad op kunt zijn als ze jou op de bon slingert.

3. Puss uit Shrek 2

We vinden het schattig als echte dieren kleren aan hebben en dat geldt dubbel voor getekende dieren. Puss is het beste voorbeeld daarvan, want met zijn laarzen en hoed-met-veer wil iedereen deze muskatier wel op schoot nemen.

2. Timmy uit Shaun the Sheep

Hoofdrolspeler Shaun is al heel wollig, maar kleine Timmy is nog een graadje wolliger en snoeziger. We smelten helemaal weg omdat hij langere oren heeft, lief op zijn fopspeentje sabbelt en aardig is voor zijn teddybeertje.

1. Bolt uit Bolt

We leren Bolt kennen als schattige pup, maar ook volgroeid is hij aanbiddelijk leuk. Geen wonder dat hij de ster wordt van een eigen tv-serie, waarin hij allerlei avonturen beleeft omdat hij altijd klaar staat om anderen te helpen.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.