Je haat ze, maar je houdt stiekem ook van ze. Zonder die ene bad guy of girl is jouw favoriete serie niet hetzelfde. Wij zetten de 10 slechteriken uit tv-series van het afgelopen jaar op een rij die je koude rillingen (en misschien zelfs nachtmerries) bezorgden!

More content below the advertising

1. Negan

The Walking Dead

'The Governor' was een lieverdje vergeleken met de schurk die op dit moment huishoudt in The Walking Dead. Negan (gespeeld door Jeffrey Dean Morgan) is volgens velen, samen met zijn knuppel 'Lucille', het meest gehate personage in een tv-serie ooit!

2. Man in Black

Westworld

Verkrachten, martelen, scalperen... De 'Man in Black' (een rol van Ed Harris) draait er zijn hand niet voor om in Westworld. Hij gaat over lijken! Elke keer als hij in beeld komt, lopen de rillingen je over je rug.

3. Ramsay Bolton

Game of Thrones

'Oprechte haat aan hem', horen we hier een collega op de redactie zeggen. De rol van Ramsay Bolton zal acteur Iwan Rheon nog lang achtervolgen. Hij vermoordde zijn vader, voerde zijn moeder en stiefbroertje aan de honden, verkrachtte zijn kersverse vrouw Sansa... Moeten we nog even doorgaan? Gelukkig kreeg hij het einde dat ie verdiende.

4. Jack Randall

Outlander

Ze noemen hem niet voor niets 'Black Jack' Randall: deze man heeft een zwart gat waar zijn hart zou moeten zitten. Acteur Tobias Menzies speelt het zó overtuigend, dat je er gewoon kippenvel van krijgt.

5. Dr. Martin Brenner

Stranger Things

Deze rare wetenschapper (Matthew Modine) hield Eleven haar hele leven gevangen in een laboratorium en strafte haar zelfs met eenzame opsluiting als ze zijn pijnlijke eisen niet inwilligde. Hij martelde haar met honger en slaapgebrek om haar speciale krachten naar zijn hand te zetten. Een freak, dat is ie!

6. Rachel Duncan

Orphan Black

Het leek er even op dat Rachel (net als alle andere klonen gespeeld door Tatiana Maslany) aan de goede kant stond, maar in seizoen 4 verraadde ze haar zussen, stak ze haar adoptiemoeder neer en vond ze de meest gruwelijke experimenten op nieuwe menselijke klonen doodnormaal. Deze dame wil je niet als vijand.

7. Eliza Minnick

Grey's Anatomy

Ze ziet er misschien schattig en lief uit, maar deze sluwe dame (Marika Dominczyk) werd Grey Sloan Memorial binnengehaald om de boel eens flink op te schudden. En kom níet aan onze geliefde Richard Webber...

8. Bewaker Piscatella

Orange is the New Black

Dacht je het ergste wel te hebben gehad met bewaker 'Pornstache'? Think again. Meneer Piscatella (gespeeld door Brad William Henke) doet er nog een schepje bovenop. Zonder een greintje menselijkheid maakt hij het leven van de gevangenen (én zijn baas, good guy Caputo) intens zuur.

9. Pablo Escobar

Narcos

In seizoen 2 van Narcos schakelt drugsbaron Pablo Escobar (briljant vertolkt door Wagner Moura) nog een tandje bij. Als voortvluchtige spaart hij niets of niemand om uit handen van de FBI te blijven. Deze man is in en in gewelddadig en zaait werkelijk overal dood en verderf.

10. Eli Pope

Scandal

De streken van Papa Pope (Joe Morton) duren al vijf seizoenen voort en de lijst met zondes is ellenlang. Deze slechterik is een meester in manipulatie en weet iedereen naar zijn hand te zetten. Toch hou je van 'm; wat zou Scandal zijn zonder deze bad guy? Hij houdt in ieder geval dochterlief Olivia behoorlijk scherp.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.