Martien Meiland

Wat een gezeik! Chateau Meiland is na vanavond weer even afgelopen! Nou meid, gelukkig staat hun volgende tv-avontuur alweer klaar. Maar voor het zover is, kun je hieronder even lekker terugblikken op de meest hilarische momenten van het afgelopen seizoen.

1. Bilnaadpiraat

Een ongewenste bilnaad in je aura? Dat wil niemand. "Oh, die man heeft helemaal zo'n bilspleet als 'ie bukt", merkte Martien op toen een van de werklui op het Chateau iets teveel van zichzelf liet zien. "Zie je het?" Erica vond het niet zo'n issue. "Nou gezellig toch?", zei ze, maar daar dacht de kasteelheer heel anders over. "Gezellig? Nou, er zit ook nog haar op. Oooh... nou, moet je luisteren, ik word helemaal misselijk. Ik ga weg!" Helaas zijn de beelden verwijderd...

2. 'Chinees' bestellen

Wie denkt dat de Meilandjes hun chaos in Frankrijk lieten liggen, hebben het mis. Ook in Nederland gaat Martien vrolijk verder met gierend uit de hand gelopen spraakverwarringen! Laatst ging het gruwelijk mis bij het bestellen van 'Chinees'. De arme medewerkster aan de telefoon vroeg: "Wil je nasi of bami?". Martien: "Nee, wij komen het met de auto halen, dag". Je kon ons oprapen! Ook kijkers gingen he-le-maal stuk.

 

3. Frikandel-hereniging

Als je aan een frikandel speciaal denkt, denk je niet direct aan 'huilen van geluk', maar eerder aan de toiletpot die je de volgende dag meerdere bezoeken brengt. Martien nam een 'treintje' - zo noem je drie frikandellen speciaal op een rij - en dat leverde haast tranen op. De fam kon ein-de-lijk weer snackbar-eten bestellen want ja, dat heb je in Frankrijk niet. Ze werden er helemaal emotioneel van joh. "Ik kan wel janken! Het is werkelijk ongelofelijk." Vette hap for life.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oh meid, ik heb dit zoooo gemist! Ik kan wel janken! 😭 • Chateau Meiland is er om 20.30 weer bij @sbs6nl 😘

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland) op

 

4. Schapen?!

Erica en Maxime zouden het liefst koeien en/of schapen op hun nieuwe terrein in Hengelo willen hebben. Martien ziet het al voor zich, een stel blèrende schapen. Hem niet bellen! Heeft 'ie zó geen zin in... "We wonen in de achterhoek. Denk je: lekker vrijheid, blijheid. Geen buren om je heen, geen geluiden, komt er een koppel schapen met 'beeeh, beeeh'!"

 

5. Familie-plons in de jacuzzi

De Meilandjes wilden zó graag een plons nemen in hun nieuwe jacuzzi, dat ze er gewoon in gingen zitten terwijl dat ding nog veel te vol zat en nog helemáál niet was opgewarmd. Wat doe je dan? Als een gek plonsen natuurlijk! Hup, dat water eruit!

 

6. Klaar met Erica

Af en toe kan Martien Erica's bloed wel drinken, al zal dat andersom niet anders zijn. 'Die vrouw', zoals 'ie haar noemt als hij echt boos is, was een keer vergeten een stel planken mee te nemen voor meneer. Maxime, die met haar moeder meeging, had er ook niet meer aan gedacht. Gezeik! "Waar zijn mijn planken?", vroeg hij pislink, maar het antwoord wist 'ie natuurlijk al. "Nou, wéér geen inrichten van mijn keuken, daar ging je voor! Nou.... ik word hier zo moe van." Een en al ellende dus. "Jeetjemina, vier planken! Het is niet te geloven. Met wat voor stelletje zit ik hier opgesloten?"

 

7. Hij heeft er de kracht niet voor

Soms zit het mee in het leven, soms tegen. Martien zal vooral dat laatste gedacht hebben in de weken voor de grote verhuizing naar Hengelo. Al dat klussen op het chateau. Dan weer dat opruimen, dan weer daar schoffelen. Om gek van te worden. Toen 'Mart' voor de zoveelste keer van die klotekorreltjes bij elkaar stond te harken, zakte de moed 'm in de schoenen. "Alle kracht uit je lichaam getrokken... in een jaar tijd", pufte hij. "Meid, meid, meid", ging het geklaag verder, "je zou er toch wat van krijgen?" Hij was helemaal "gebroken" en zit op de grond als een hoopje ellende. "En dan schrijven ze in de media 'zo leuk, kasteelheer Martien', nou...  mij niet bellen!"

 

8. Dat zit wel snor

Aww... arme Clairetje. Het dochtertje van Maxime zag opeens een hele enge man voor haar neus staan. Het bleek gewoon opa Martien met een zwartgeverfde snor. Maar, zo benadrukte 'Max': "je ziet er nu wel meer hetero-achtig uit." Hoe dan ook: Martien was door het dolle heen met zijn nieuwe Super Mario-moustache. 

 

9. Aanhanger-gezeik

"Dat is heel stom. wat je nu doet." Aii... de spanning was om te snijden in de auto bij Erica en Martien. De snelheidsduivel zat te hannesen met een aanhanger. Ze kon 'm maar niet recht achter de wagen krijgen. Zo werd een simpel parkeerterrein verlaten een hele opgave. "Verdomme. Kut ding!", zei de normaal zo rustige vrouw. Martien dacht het wel even beter te weten, maar hij zat natuurlijk niet achter het stuur. Erica: "Ik háát die bakken".

 

10. Van de ratten besnuffeld

Erica is een sportieve vrouw die af en toe hardloopt. Ze zou graag zien dat Martien ook eens een keer de renschoenen aantrekt, maar dat ziet hij absoluut niet zitten. Toen Erica het voor de zoveelste keer vroeg ("zo jammer dat je dat niet doet"), knapte er iets. "Jij bent helemaal van de ratten besnuffeld." Volgens Maxime is het simpel. "Het boeit hem ook gewoon niet. Hij heeft liever een goede tas dan conditie. Ja... I get it."

 

Article continues after the ad