Tom Hardy rollen

Tom Hardy is een van de populairste acteurs ter wereld en draagt nu voor de tweede keer het zwarte alienpak van Venom in Let There Be Carnage. Maar het is zijn stem die vaak echt de show steelt! Dit zijn de 10 meest hilarische accenten van deze kameleon.

10. Mad Max - Alles behalve Australisch

Mad Max: Fury Road herken je van een boel dingen maar je bent niet de enige die vergeten is dat Tom Hardy erin speelt. Eigenlijk is dit Furiosa's verhaal, fantastisch gespeeld door Charlize Theron en in de toekomst door Anya Taylor-Joy. En Tom Hardy probeert vooral zijn beste Australische accent neer te zetten in de 2 scènes dat ie zijn mond opent. Het resultaat is... verstaanbaar, maar doet ons vooral afvragen wat voor verschrikkelijks er in Australië is gebeurd dat mensen zo zijn gaan praten!

 

9. Al Capone - Zieke Popeye

In Capone speelt Tom Hardy de oppercrimineel uit Chicago, tijdens zijn laatste dagen. De zieke boef lijdt aan te ver gevorderde syfilis en is daardoor al half gek geworden. Geen idee of het ook op z'n stembanden slaat maar... uhm, praten alle mensen uit Chicago als Popeye?

 

Article continues after the ad

8. Child 44 - Command & Conquer: Red Alert

Er zijn twee dingen die je met een accent kan doen: of je kan het subtiel in je acteerwerk stoppen en het een klein beetje persoonlijkheid aan je rol toevoegen. Of je kan full tekenfilmfiguur gaan en de tijd van je leven hebben. Gelukkig voor dit artikel kiest Tom Hardy meestal voor dat laatste en dus klinkt hij in Child 44 alsof ie in een tussenfilmpje van Command & Conquer: Red Alert zit. Hey het is een goede game, we bedoelen dit als compliment!

 

7. Locke - De trots van Wales

Je hebt Brits-Engels en je hebt Welsh: daar zit een wereld van verschil tussen. Gelukkig is Tom Hardy meestal verstaanbaar in Locke (dat kunnen we niet van alle films in dit lijstje zeggen). Het zangerige accent dat Wales beroemd maakt, geeft zijn personage in Locke een hoop meerwaarde.

 

6. Legend - Crimineel karikatuur

Dubbele prijs want in Legend speelt Tom Hardy beide Kray-broertjes. Ronnie en Reggie Kray stonden in de jaren 60 bovenaan de criminele voedselketen van Londen. De film laat zien dat de boeven echte karikaturen waren die ook nog eens sterk van elkaar verschilden. De één een snel pratende gluiperd van een bokser, de ander een meer geconstipeerd persoon die worstelt met psychologische problemen waardoor iedere zin een strijd lijkt. Indrukwekkend én vermakelijk!

 

5. Taboo - Fascinerend raar

Na zijn succesvolle rol in Peaky Blinders (relax, komt er zo aan) ging Tom Hardy gelijk door met zijn eigen serie: Taboo. Even Brits maar dan in een semi-fantasy versie van Engeland. Dat verklaart misschien waarom Tom Hardy's accent all over the place is. Je wil alleen al doorkijken om te zien welk bizarro Brits accent hij in de volgende scène probeert te doen. Fantastische acteerprestatie of een enorme fail, je mag zelf kiezen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

4. Venom - Evil koekiemonster

Als Eddie Brock doet Tom Hardy een alledaags Brooklyn accent, maar gelukkig spreekt hij ook Venom zelf in en die klinkt als een kwaadaardige Koekiemonster! De eerste Venom is best wel een crappy superheldenfilm, maar de hilarische gesprekken die Tom Hardy met zichzelf voert, lanceert de film naar wansmakelijk topvermaak. Geen filmfan die dit een acteerprijs durft te geven, maar je redt wel iedere zaterdagavond met Tom Hardy's Venom.

 

3. Bronson - Spierballentaal

Een van de eerste films waardoor filmrecensenten zeiden: "die Tom Hardy komt er wel als hij zich een beetje inhoudt met zijn tekenfilmaccentjes." Gelukkig voor ons leest Tom Hardy recensies niet en was Bronson slechts het begin van zijn vocabulaire triomftocht! Hij ontmoette de levensgevaarlijke crimineel, Michael Peterson (bijnaam: Charles Bronson), meerdere keren in de cel en nam zijn accent en maniertjes zoveel mogelijk over. De film is deels als komedie geschreven, dus Tom Hardy krijgt ook genoeg kansen om lekker uit te halen met het accent.

 

2. Peaky Blinders - Regelrechte showsteler

Je moet wel van accentjes houden als je alle seizoenen van Peaky Blinders kan uitzitten. Een misdaadserie van de bovenste plank, maar zelfs Thomas Shelby wordt uit de spotlight getrapt wanneer Tom Hardy als de Londense schurk Alfie Solomons op het podium verschijnt. Sinds seizoen 2 speelt de topcrimineel kleine rolletjes in de avonturen van de Peaky Blinders, en hij is een van de weinigen die de Shelby's meerdere keren heeft verraden én het kan navertellen. Het bizarre Londense accent en de warrige manier van praten zijn even hilarisch als intimiderend.

 

1. Bane - You have my permission to laugh

Je kan zeggen dat Tom Hardy pas echt een topacteur werd toen hij als Bane in The Dark Knight Rises verscheen. Zijn gemuilkorfde accent klinkt als half Brits en half Scooby-Doo. Niettemin werkt het als grap én als manier van intimideren. Hardy heeft blijvend zijn stempel gedrukt op de Batman B-schurk, die daarvoor in de meeste DC films en series vooral als dommekracht werd ingezet. Check ook de trailer van de aankomende Batman-film met Robert Pattinson als de superheld!

 

Venom: Let There Be Carnage draait nu in de bioscoop. Lees hier wat wij van Tom Hardy's accent en de rest van de film vonden.