Gordon Ramsay is in de culinaire wereld natuurlijk geen vreemde naam. De topchef heeft heel wat restaurants op zijn naam staan, een aantal eigen tv-programma's en meerdere kookboeken. Toch staat hij ondanks al deze prestaties bij veel mensen vooral bekend als ‘die ene brute kok’ met leipe uitspraken. 

More content below the advertising

Dit komt voornamelijk naar voren tijdens zijn tv-programma's. Zo is er zijn show Hell’s Kitchen, waarin twee teams tegen elkaar de strijd aangaan over wie zich uiteindelijk meester van de keuken mag noemen. Kitchen Nightmares is ook een bekende, waarin hij op bezoek gaat bij een falend restaurant om er nieuw leven in te blazen. Er zijn al flink wat tranen gevloeid door de harde, maar hilarische uitspraken van Ramsay. 

Hieronder zie je 10 prachtige voorbeelden waarom Gordon de koning van beledigen is. 

1.“Why did the chicken cross the road? Because you didn’t fucking cook it!”

Misschien wel een van de bekendste beledigingen van Ramsay. De meme kent ondertussen al vele variaties en doet het nog altijd erg goed. 

2.“You put so much ginger in this, it’s a Weasley”

Ron zou ongetwijfeld in shock zijn na het horen van deze opmerking!

3. What are you? ‘An idiot sandwich.’ An idiot sandwich what? ‘An idiot sandwich chef Ramsay’

Dit zal een van de meest, misschien wel dé meest iconische belediging van Ramsay zijn. Alleen deze topchef komt ermee weg om iemand letterlijk tussen twee sneetjes brood vast te houden. 

 

4. Wanneer het eten dat je door je eigen kandidaten voorgeschoteld krijgt echt niet te kanen is. 

5. Het moment waarop hij niet alleen hard schreeuwde, maar ook het zelfvertrouwen van de kandidaten op de eerste trein naar huis zette. 

Je moet tegen een stootje kunnen als je samen wil werken met Ramsay. 

6. Dit lijkt wel mee te vallen? Oh nee, toch niet... 

7. Het moment waarop hij aankondigt dat zijn oma het beter kan. Die al dood is. 

Pijnlijk! 

8. “Fuck off, you fat, useless sack of fucking Yankee Doodle Dandy Shite. Fuck off will ya.” 

Ondanks dat hij veel van zijn succes aan Amerika te danken heeft, moet hij af en toe toch even zijn frustraties over de ‘Yanks’ kwijt. 

9. Hoop doet leven, helaas is hoop bij Gordon Ramsay meestal niet genoeg.

10. Om af te sluiten grijpen we terug naar een klassiekertje.

Soms is het gewoon echt even allemaal ruk.

 

More content below the advertising

Net als vorig jaar kunnen molloten de finale van Wie is de Mol? op het witte doek zien in een aantal VUE-bioscopen. Dit jaar breidt de bioscoopketen uit en kun je de zinderende ontknoping in maar liefst twaalf steden zien.

More content below the advertising

Al bijgekomen van die keiharde dubbele executie van gisteren? Nee? Wij ook niet. Toch dendert de WIDM-trein vrolijk door. Er staan nog twee ‘normale’ afleveringen op de planning en daarna, op 9 maart, weten we ein-de-lijk wie de Mol van 2019 is.
 

 

Groot scherm

Net als vorig jaar biedt VUE molloten de kans om de onthulling op een megascherm te zien. Dit jaar kun je dat doen in één van deze steden: Alkmaar, Amersfoort, Apeldoorn, Den Bosch, Eindhoven, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen én Vlaardingen.

Snel!

Margriet van der Linden en Chris Zegers onthulden het nieuws gisteren live in Moltalk. Ze vertelden óók dat Avrotros-leden een nogal sneaky voorsprong hebben: die mogen nú al tickets kopen. Vanaf 23 februari mogen de rest van de Nederlanders een ticket proberen te bemachtigen. Kosten? 5 euro!

Je kunt natuurlijk ook op dat veldje voor VondelCS gaan staan, dan zie je de ontknoping live voor je ogen gebeuren. Kijk maar:
 

 

Beeld: AVROTROS
Beeld: AVROTROS

Afgelopen week was de derde keer dat er niemand vertrok tijdens een aflevering. Nu rest ons dus de vraag: vertrekken er deze aflevering twee, of gaan we richting een finale met vier personen? In deze recap schrijven we onze bevindingen weer mee. En let op: spoilers! Zeg in ieder geval niet dat we je niet hebben gewaarschuwd.

Strand, cocktails, het vakantiegevoel. De aflevering begint zo kabbelend dat je gewoon voelt dat er iets ellendigs staat te gebeuren. De kandidaten merken er niets van en beginnen met goede moed aan de eerste opdracht: kokosnoten gooien om kisten naar de juiste kant te krijgen. Het klinkt simpel, maar als we Sarah mogen geloven, is het hogere wiskunde: 'Ik heb er ook nooit op gezeten, dus het was voor mij voor het eerst!' Niet dat ze de enige is die de kokoskunst nog niet bemeesterd heeft: ook Merel worstelt met het verder gooien dan, nou ja, 2 meter. Toch loopt de opdracht goed af.

More content below the advertising

Dat je wat individueler kan bepalen wie zit te mollen, trekt zich door naar de tweede aflevering: Russische roulette. Het is de typische Wie is de Mol?-opdracht waarin kandidaten voor zichzelf of voor de pot kunnen kiezen. Natuurlijk gaat iedereen voor zichzelf. Het verdachtst? Sarah, Sinan en Merel. De eerste twee haalden ieder 1000 euro uit de pot en dankzij Merel moeten er aan het eind van de aflevering twee kandidaten naar huis. En ja, dat zien we als een Mollenactie, want zoals we in de intro al voorspelden: er moet toch iets gebeuren om netjes met drie mensen naar de finale te kunnen.

Sarah voelt het heet onder haar voeten worden door de naderende executies (jep, meervoud) en de kandidaten met jokers. Daarom is ze tijdens de volgende opdracht, waarin ze trossen bananen naar de correcte stations moeten brengen, stiekem meer bezig met het zoeken naar een zwarte vrijstelling dan met de bananen. Rick Paul, Jamie en Niels nemen hun taak een stuk serieuzer. Al zwoegend – vooral Rick Paul – krijgen ze zoveel mogelijk bananen de goede kant op. En Sinan? Die bleef, tot niemands verbazing, achter. Stiekem moet je je toch een beetje af gaan vragen of Sinan wel echt zo lui is of dat hij gewoon een rol met verve speelt en ondertussen de boel aan besodemieteren is.

De Mollometer

In deze aflevering vielen dus vooral Sinan, Sarah en Merel in negatieve zin op. Ze zaten de boel meer te verstieren dan ze meewerkten. En de executie helpt er ook niet bij ze van het lijstje af te strepen. Want OMG. Half Nederland zat waarschijnlijk op Rick Paul, maar hij moest, samen met Jamie, het veld ruimen. Nooo!