3 van de 10 beste thrillers op Netflix

Zoek je een spannende film? Wij hebben de beste thrillers op Netflix voor je op een rijtje gezet! Spanning gegarandeerd.

10. Triple Frontier

Vijf voormalige soldaten van de Special Forces besluiten een ongrijpbare drugsbaron in Brazilië te beroven van zijn fortuin. Maar diep in de jungle drijven hebzucht, paranoia en rivaliteit de wapenbroeders steeds verder uit elkaar. Triple Frontier is een even vlotte als vermakelijke heistfilm, die ook nog eens gezegend is met topacteurs als Ben Affleck, Oscar Isaac en Charlie Hunham. Niet alleen van de beste thrillers op Netflix, maar ook een van de beste actiefilms op Netflix!


9. Donnie Brasco

Donnie Brasco is sowieso een van de beste thrillers op Netflix! Alleen al de filmposter zou je moeten doen watertanden, want Johnny Depp, Al Pacino en Michael Madsen spelen erin. Deze spannende Netflix-film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van FBI-agent Joe Pistone (Depp). Hij infiltreert bij een van de grote New Yorkse maffiafamilies onder de naam Donnie Brasco. Netflix heeft ook een hoop True Crime-documentaires als je meer misdaad wil zien op je scherm.

 

 

Article continues after the ad

8. The Invitation

In The Invitation wordt Will samen met zijn nieuwe vriendin uitgenodigd voor een diner bij zijn ex-vrouw Eden. Maar naarmate de avond vordert, wordt het etentje er op zijn zachtst gezegd niet bepaald gezelliger op. Meer weggeven zou zonde zijn, want deze psychologische thriller kent genoeg verrassende wendingen om je op het puntje van je stoel te houden. Als kers op de taart is er een niet onbelangrijke rol weggelegd voor onze eigen Michiel Huisman!


7. Panic Room

Meg (Jodie Foster) en haar dochter Sarah (Kristen Stewart) worden in hun nieuwe huis belaagd door een bende inbrekers. Gelukkig is hun nieuwe onderkomen voorzien van een ‘panic room’, een geheime schuilkamer vol technische snufjes. Maar het duurt niet lang voordat de indringers doorhebben dat zij niet alleen zijn… Wat volgt is een intens kat-en-muis-spel op de vierkante meter van genre-expert David Fincher (Seven). Hoort absoluut bij de beste thrillers op Netflix.

 

6. Prisoners

In Prisoners speelt Hugh Jackman een vader die tot wanhoop wordt gedreven nadat zijn dochtertje spoorloos is verdwenen. Er wordt al snel een mogelijke verdachte opgepakt, maar deze wordt vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De vader is echter vastbesloten om de waarheid boven tafel te krijgen… met gruwelijke gevolgen. Regisseur Denis Villeneuve (Arrival) maakte met Prisoners een van de grimmigste thrillers van deze eeuw. Je bent bij deze gewaarschuwd…

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

5. Basic Instinct

In deze controversiële kaskraker van Paul Verhoeven wordt rechercheur Nick Curran (Michael Douglas) verliefd op de hoofdverdachte van een gruwelijke moordzaak (Sharon Stone). Het psychologische spel tussen de rechercheur en de femme fatale levert een zinderende erotische thriller op. Vooral de scène waarin Stone tijdens een verhoor haar ondervragers van hun stuk brengt door een blik te gunnen onder haar jurkje werd een instant-klassieker!

 

4. Uncut Gems

Adam Sandler speelt meestal de hoofdrol in prettig gestoorde komedies, maar in Uncut Gems gaat hij voor serieuzer werk. Hij speelt de slijmerige diamantverkoper Howard Ratner die een zeldzame opaal importeert om zijn gokschulden af te betalen. De gokverslaafde kan echter niet ophouden met spelletjes spelen en brengt zichzelf in steeds gevaarlijkere situaties om zijn geld terug te krijgen. Uncut Gems is zo spannend dat je geen nagels meer overhebt zodra de aftiteling rolt. Deze goede thriller staat exclusief op Netflix én haalt het lijstje met de 10 beste films van 2020

 

3. You Were Never Really Here

Joaquin Phoenix kan met zijn intense acteerwerk elke film spannend maken. Gelukkig voor hem is de rest van deze film - een van de beste thrillers op Netflix - al ruim voldoende om tot de beste te behoren. You were never really here gaat over Joe (Phoenix), een oorlogsveteraan die ontvoerde kinderen opspoort. Zijn laatste klus loopt echter gierend uit de hand en stort Joe in een posttraumatische nachtmerrie. Hier zijn nog meer goede Joaquin Phoenix-films (en een paar hele slechte!)

 

2. No Country for Old Men

Josh Brolin (Avengers: Endgame) speelt in deze broeierige thriller van de gebroeders Coen een stroper die een koffertje met twee miljoen dollar vindt in de woestijn. Maar veel plezier heeft hij daar niet van: de eigenaar huurt namelijk een koelbloedige killer in om het geld terug te vinden. No Country for Old Men werd bekroond met niet minder dan vier Oscars, waaronder beste film, beste scenario en beste mannelijke bijrol (voor Javier Bardem als een van de beste huurmoordenaars uit de filmgeschiedenis).


1. Se7en

Twee rechercheurs (gespeeld door Morgan Freeman en Brad Pitt) worden geconfronteerd reeks gruwelijke moorden. De dader lijkt inspiratie te putten uit de zeven hoofdzonden… en dat betekent dat zijn werk er nog lang niet op zit! Dankzij de schokkende finale komt Se7en een kwart eeuw na de release nog altijd aan als een stomp in je maag. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de zeven beste weetjes over dit meesterwerk voor je op een rijtje gezet!

Wil je iets engers zien? Hier zijn ook de 10 beste horrorfilms op Netflix. Toe aan ontspanning? Pak dan lekker een komische Netflix-film erbij.