Netflix series La Casa de Papel, Umbrella Academy, Peaky Blinders

Netflix zit stampensvol toffe series. Je verdwaalt bijna in al die content. Maar heb jij het allerbeste eigenlijk al van je watchlist kunnen strepen? Wij hebben de beste series op Netflix voor je op een rij gezet. Deze mag je echt niet missen!

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Article continues after the ad

Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van april


10. The Witcher

Eind 2019 zette Netflix misschien wel hun grootste toekomstige serie ooit online. En dan hebben we het natuurlijk over de extreem goed ontvangen fantasyserie The Witcher. Een episch verhaal dat zich afspeelt in verschillende periodes met een drietal enorm sterke leads. Monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill), prinses Ciri (Freya Allan) en de oppermachtige magiër Yennefer (Anya Chalotra) bliezen ons meermaals omver in een adembenemende wereld. Dit is de verfilming waar gamers én boekenlezers van The Witcher al die jaren op wachtten. Seizoen 2 van een van de beste series op Netflix volgt hopelijk nog dit jaar!
 


9. La Casa de Papel

Deze verslavende Spaanse monsterhit is zó populair; alleen daarom moeten we ‘m wel op deze beste series op Netflix-lijst zetten. La Casa de Papel is misschien geen diep doordacht meesterwerk, maar wat boeit dat? Meesterbrein El Professor en zijn team getalenteerde criminelen zorgden voor loeispannende scènes die hun weerga niet kennen. We zien die (vele) plotgaten dan ook graag door de vingers. Lees hier alvast alles dat je moet weten over La Casa de Papel seizoen 5.


8. Lucifer

Lucifer is een heerlijk hybride serie. Drama, thriller, misdaad, fantasy - het zit er állemaal in. En in Tom Ellis heeft de serie een haast perfecte lead gevonden. Hij speelt de op aarde neergedaalde duivel die een nachtclub runt. Ondertussen helpt hij detective Chloe Decker (Lauren German) om misdaden te ontrafelen en zijn mysterieuze krachten helpen daar enorm bij. Hadden we al verteld dat seizoen 5A, dat sinds vorig jaar Netflix staat, het allerbeste seizoen tot nu toe is? En dat seizoen 5B eindelijk een releasedatum heeft? Nee; we zijn nog niet van een van de beste series op Netflix af.


7. The Umbrella Academy

Dé Netflix-serie waarbij je nooit wegdommelt: The Umbrella Academy. Deze op een comic gebaseerde superheldenshow is nooit saai, houdt het tempo gigantisch hoog en zit vol bijzondere, kleurrijke, knotsgekke, spannende en emotionele momenten. Dat laatste slaat vooral op de band tussen de geadopteerde Hargreeves-kinderen (inmiddels volwassenen) die worstelen met zichzelf, elkaar én hun superkrachten. De complexe familiegeschiedenis ettert door in elke scène en dat bedoelen we op een positieve manier. The Umbrella Academy laat bijna nooit een steek vallen en is je tijd meer dan waard.


6. The Big Bang Theory

Qua populariteit is The Big Bang Theory een soort hedendaagse Friends. Maar we durven best te zeggen dat dit toch echt de beste sitcom-serie op Netflix is! 12 seizoenen lang leefden we intens mee met Sheldon en zijn geek-vrienden. Penny, Amy en Bernadette gaven het broodnodige tegengas en die sloten we ook vrij snel in ons hart. Wie denkt dat dit alléén gaat over comic-books, superhelden en Star Trek, heeft ’t (gedeeltelijk) mis. The Big Bang Theory is – net als Friends - vooral een sitcom over vriendschap en liefde.
 

 

5. The Queen's Gambit

The Queen’s Gambit is een fictief drama over de eerste vrouwelijke schaakgrootmeester Beth Harmon (Anya Taylor-Joy). Ze groeit op als wees en raakt verslaafd aan verdovende middelen. Tegelijkertijd is ze griezelig goed in schaken en neemt ze het als tiener al op tegen de beste schakers ter wereld. Je hoeft de regels van het spel niet te snappen om de spanning te voelen tijdens deze schaakpartijen! Absoluut een van de beste series op Netflix.


4. Peaky Blinders

Immens populaire BBC-serie die je meeneemt in de wereld van een beruchte gangsterfamilie: de Peaky Blinders. Deze Britse bazen staan onder leiding van de ambitieuze en charismatische Tommy Shelby (Cillian Murphy) en kunnen niet ontbreken bij de beste series op Netflix. Gebaseerd op een echte gang die vanaf de 19e eeuw (1890-1930) Birmingham onveilig maakte. Peaky Blinders staat niet alleen op Netflix, maar óók op Videoland.
 


3. The Walking Dead

De ultieme Netflix-zombieshow die maar niet verveelt, zeker niet wanneer men doorgaat met zulke heerlijk bizarre scènes. The Walking Dead knalt al 10 seizoen door alsof het niets is. Wat begon als een survival-serie met sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln) en zijn familie, groeide uit tot een epische post-apocalyptische oorlog tussen verschillende groepen overlevers. Die zombies zijn al lang geen issue meer want het echte kwaad zit in de mens!
 


2. Breaking Bad

Alles wat hier gaan zeggen over Breaking Bad, weet je waarschijnlijk al. Deze misdaadserie behoort zonder twijfel tot de beste series op Netflix. En dat is door alles en iedereen al talloze keren gezegd. Als je Walter ‘Heisenberg’ White’s weg van treurige docent naar keiharde drugsbaas nu nog steeds niet gezien hebt, raden we je aan NU alles opzij te zetten en gewoon maar te beginnen. Bereid je voor op een epische trip! Verfilming El Camino: A Breaking Bad Movie kan zeker tippen aan de meesterlijke serie en geef prequel-serie Better Call Saul - bij vlagen minstens zo goed als Breaking Bad - ook gerust een kans.
 


1. Stranger Things

Huh? Breaking Bad – ‘de beste serie EVER’ – niet op één? Inderdaad, we gaan toch echt voor Stranger Things als beste Netflix serie ooit. Een compleet nieuw idee uit de grond stampen is altijd tricky. Wat de Duffer-broertjes met Stranger Things-deden, is ongeëvenaard. Een toffe 80’s-setting, nieuwe acteurs die uitgroeiden tot iconen, slimme verwijzingen naar Stephen King-films én een cast met alleen maar toppers; werkelijk álles klopt aan Stranger Things.
 


Het is Netflix’ grote paradepaardje en dat is meer dan terecht. Als Stranger Things, die waarschijnlijk later dit jaar met seizoen 4 komt, haar stijgende lijn weet vast te houden, kunnen we haast niet voorspellen waar het heen gaat de komende jaren. Maar één ding is dan zeker: geen enkele serie gaat Stranger Things dan nog voorbij. Beter dan dit wordt het niet op Netflix.