3 van de 10 beste series nu op Netflix

Netflix zit stampensvol toffe series. Je verdwaalt bijna in al die content. Maar heb jij het allerbeste eigenlijk al van je watchlist kunnen strepen? Wij hebben de beste series op Netflix voor je op een rij gezet. Deze mag je echt niet missen!

Dit zijn de beste series op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van augustus


10. The Witcher

Eind vorig jaar zette Netflix misschien wel hun grootste toekomstige serie ooit online. En dan hebben we het natuurlijk over de extreem goed ontvangen fantasyserie The Witcher. Een episch verhaal dat zich afspeelt in verschillende periodes met een drietal enorm sterke leads. Monsterjager Geralt of Rivia (Henry Cavill), prinses Ciri (Freya Allan) en de oppermachtige magiër Yennefer (Anya Chalotra) bliezen ons meermaals omver in een adembenemende wereld. Dit is de verfilming waar gamers én boekenlezers van The Witcher al die jaren op wachtten.
 


9. La Casa de Papel

Deze verslavende Spaanse monsterhit is zó populair; alleen daarom moeten we ‘m wel op deze beste series op Netflix-lijst zetten. La Casa de Papel is misschien geen diep doordacht meesterwerk, maar wat boeit dat? Meesterbrein El Professor en zijn team getalenteerde criminelen zorgden voor loeispannende scènes die hun weerga niet kennen. We zien die (vele) plotgaten dan ook graag door de vingers. La Casa de Papel gaat al vier seizoenen als een speer en hopelijk gaat 't nog jáááren door.


8. 24

De keiharde misdaad-actieserie 24 draait om de eveneens bikkelharde, tikkeltje gewetenloze federaal agent Jack Bauer (gespeeld door Kiefer Sutherland). Naast spannende intriges, zenuwslopende anti-terrorisme-acties en een geweldige acteerprestatie van Kiefer Sutherland, heeft 24 nog iets dat het onderscheidt van andere series. De gebeurtenissen in de serie spelen zich in real-time af. Dat wil zeggen: géén time-jumps, alles verloopt van minuut tot minuut. Zo draait elk seizoen om één dag in het leven van Jack en focust elke aflevering op één uur.


7. When They See Us

Dé Netflix-serie waarbij je ongetwijfeld in huilen uitbarst. Niet één keer, maar ongeveer zes keer per aflevering. When They See Us vertelt het aangrijpende, waargebeurde verhaal van de ‘Central Park Five’. Deze tieners werden ten onrechte aangeklaagd en vastgezet voor een brute verkrachting in New York. Je hart breekt in tweeën wanneer je ziet hoe de politie Kevin, Antron, Yusef, Raymond en Korey dwingt tot valse verklaringen. Maker Ava DuVernay verdient alle prijzen ter wereld voor dit meesterwerk. We hebben When They See Us niet voor niets op één gezet in onze lijst met de 10 beste series van 2019
 


6. Orange is the New Black

Op zoek naar een heftige, maar ook extreem luchtige gevangenisserie? Kijk niet verder dan Netflix’ eerste grote Original-serie Orange is the New Black. Hierin volgen we in eerste instantie de naïeve Piper, een chique New Yorkse die door haar criminele verleden in de vrouwengevangenis Litchfield belandt. En dat is… even wennen! Voor je het weet ben je helemaal hooked en wil je eigenlijk nooit meer afscheid nemen van de dames…
 


5. The Big Bang Theory

Qua populariteit is The Big Bang Theory een soort hedendaagse Friends. Maar we durven best te zeggen dat dit toch echt de beste sitcom-serie op Netflix is! 12 seizoenen lang leefden we intens mee met Sheldon en zijn geek-vrienden. Penny, Amy en Bernadette gaven het broodnodige tegengas en die sloten we ook vrij snel in ons hart. Wie denkt dat dit alléén gaat over comic-books, superhelden en Star Trek, heeft ’t (gedeeltelijk) mis. The Big Bang Theory is – net als Friends - vooral een sitcom over vriendschap en liefde.
 


4. Peaky Blinders

Immens populaire BBC-serie die je meeneemt in de wereld van een beruchte gangsterfamilie: de Peaky Blinders. Deze Britse bazen staan onder leiding van de ambitieuze en charismatische Tommy Shelby (Cillian Murphy) en kunnen niet ontbreken bij de beste series op Netflix. Gebaseerd op een echte gang die vanaf de 19e eeuw (1890-1930) Birmingham onveilig maakte. Peaky Blinders staat niet alleen op Netflix, maar óók op Videoland.
 


3. The Walking Dead

De ultieme Netflix-zombieshow die maar niet verveelt, zeker niet wanneer men doorgaat met zulke heerlijk bizarre scènes. The Walking Dead knalt al 10 seizoen door alsof het niets is. Wat begon als een survival-serie met sheriff Rick Grimes (Andrew Lincoln) en zijn familie, groeide uit tot een epische post-apocalyptische oorlog tussen verschillende groepen overlevers. Die zombies zijn al lang geen issue meer want het echte kwaad zit in de mens!
 


2. Breaking Bad

Alles wat hier gaan zeggen over Breaking Bad, weet je waarschijnlijk al. Deze misdaadserie behoort tot het beste wat Netflix te bieden heeft. En dat is door alles en iedereen al talloze keren gezegd. Als je Walter ‘Heisenberg’ White’s weg van treurige docent naar keiharde drugsbaas nu nog steeds niet gezien hebt, raden we je aan NU alles opzij te zetten en gewoon maar te beginnen. Bereid je voor op een epische trip! Verfilming El Camino: A Breaking Bad Movie kan zeker tippen aan de meesterlijke serie en geef prequel-serie Better Call Saul - bij vlagen minstens zo goed als Breaking Bad - ook gerust een kans.
 


1. Stranger Things

Huh? Breaking Bad – ‘de beste serie EVER’ – niet op één? Inderdaad, we gaan toch echt voor Stranger Things als beste Netflix serie ooit. Een compleet nieuw idee uit de grond stampen is altijd tricky. Wat de Duffer-broertjes met Stranger Things-deden, is ongeëvenaard. Een toffe 80’s-setting, nieuwe acteurs die uitgroeiden tot iconen, slimme verwijzingen naar Stephen King-films én een cast met alleen maar toppers; werkelijk álles klopt aan Stranger Things.
 


Het is Netflix’ grote paradepaardje en dat is meer dan terecht. Als Stranger Things, die waarschijnlijk in 2021 met seizoen 4 komt, haar stijgende lijn weet vast te houden, kunnen we haast niet voorspellen waar het heen gaat de komende jaren. Maar één ding is dan zeker: geen enkele serie gaat Stranger Things dan nog voorbij. Beter dan dit wordt het niet op Netflix.

Article continues after the ad