3 van de 10 beste Amazon Prime series

Amazon Prime Video is in Nederland nog niet zo bekend, maar internationaal gezien is het een behoorlijk grote Netflix-concurrent. Terecht, want het streamingplatform heeft een paar verdraaid gave series! Dit zijn de 10 beste Amazon Prime series!

10. Doom Patrol

De helden van Doom Patrol zijn een beetje anders dan we gewend zijn. Alle leden hebben namelijk superpowers, waar ze eigenlijk niet op zaten te wachten! In de serie nemen de mislukte superhelden het op tegen Mr. Nobody (Alan Tudyk). Deze levende schaduw kan mensen langzaam tot waanzin drijven. Dat wordt nog een lastige klus voor de Doom Patrol, want door hun bizarre levensloop is het team mentaal al niet echt stabiel… Zeker een van de beste Amazon Prime series!

 

9. The Boys

De superhelden in The Boys wijken ook nogal af van de norm… Het zijn namelijk enorme eikels! We kunnen ze nog het best omschrijven als supersterren die normale mensen minachten, en flink misbruik maken van hun powers. Als de vriendin van Hughie (Jack Quaid) wordt gedood door een superheld, wordt hij benaderd door een vreemd figuur: Billy Butcher (Karl Urban). Samen besluiten ze bloederige wraak te nemen op het superheldenteam The Seven. Het resultaat behoort niet alleen tot de beste Amazon Prime series maar ook tot de beste superheldenseries van het moment. Het tweede seizoen van The Boys verschijnt op 4 september, en de gewelddadige fratsen van Hughie en Billy zijn al verzekerd van een derde reeks. Super!

Article continues after the ad

 

8. Star Trek: Picard

Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) is waarschijnlijk dé geliefdste Starfleet-kapitein uit het Star Trek-universum. Picard is in deze Amazon Prime serie al lang en breed met pensioen, en behoorlijk gedesillusioneerd wat betreft Starfleet. Toch kiest hij opnieuw voor een reis tussen de sterren, als hij hoort dat Data, de briljante androïde en één van zijn beste vrienden, mogelijk kinderen heeft. Picard doet zijn uiterste best om zijn oude kameraad nog één keer te helpen.

 

7. Mr. Robot

Rami Malek speelt Elliot: een IT-beveiligingsspecialist die de nodige problemen heeft. Hij wordt benaderd door de mysterieuze 'Mr. Robot' die het plan heeft om via hacks mensen te bevrijden van al hun schulden. Spionage, riskante hacks en geestelijke problemen lopen kriskras door elkaar heen in deze spannende cyberthriller. Sinds kort zijn alle vier seizoenen van de serie op Amazon Prime Video te zien.

 

 

6. The Man In The High Castle

The Man In The High Castle speelt zich af in een alternatieve realiteit, waarin nazi-Duitsland en het Japanse keizerrijk de Tweede Wereldoorlog gewonnen hebben. En dat levert zijn eigen problemen op… Zo is de band tussen de landen niet al te best. Wat heet: er ontstaat eigenlijk een nieuwe Koude Oorlog! Tegelijkertijd probeert het Amerikaanse verzet de macht van de nazi’s te breken, geholpen door een mysterieus figuur dat films verspreidt over een wereld zónder het Derde Rijk.

 

5. American Gods

In American Gods komt gevangene Shadow Moon vervroegd vrij om de begrafenis van zijn vrouw te kunnen bijwonen. Tijdens zijn reis naar huis komt hij de mysterieuze Mr. Wednesday tegen, die hem een baantje als assistent aanbiedt. Nietsvermoedend accepteert Shadow Moon zijn aanbod. Hij weet dan echter nog niet dat Wednesday eigenlijk een van de Old Gods is… Het spannende American Gods is inmiddels verlengd met een derde seizoen!

 

4. The Marvelous Mrs. Maisel

Midge Maisel wordt verlaten door haar man; de grappenjattende comedian Joel. Opgeruimd staat netjes! Maar dat betekent wel dat Midge ineens moet gaan werken voor haar geld… Ze besluit zelf óók standup-komiek te worden. In tegenstelling tot haar ex-man heeft Midge gelukkig wel talent. Toch is het als vrouw bijzonder moeilijk om aan de bak te komen… Fun fact: The Marvelous Mrs. Maisel is van de hand van Gilmore Girls-maker Amy Sherman-Palladino.

 

3. Homecoming

Homecoming draait om Heidi Bergman (Julia Roberts), een therapeut in een instelling waar veteranen geholpen worden bij hun transitie naar het burgerleven. Of nou ja, dat denkt Heidi in ieder geval… Het verhaal in Homecoming wordt verteld middels tijdssprongen. Inmiddels woont Heidi namelijk bij haar moeder, heeft ze een baantje als serveerster en kan ze haar tijd bij Homecoming enkel nog vaag herinneren… Seizoen 2 van deze spannende serie wordt op 22 mei toegevoegd!

 

2. Undone

Undone is een enorm bijzondere animatieserie met een unieke stijl! De tekenaars hebben over live-action-beelden heen getekend. Dat geeft de serie een enorm dromerige sfeer… Die uitstekend bij het verhaal past! Undone vertelt over Alma, die na een auto-ongeluk door de tijd kan reizen én kan communiceren met haar overleden vader. En dat komt goed uit: hij heeft namelijk hulp nodig om een mysterie op te lossen.

 

1. Downton Abbey

En dan nog de allerbeste serie op Amazon Prime Video: Downton Abbey! De adellijke familie Crawley zit in zwaar weer. De familie probeert vast te houden aan haar tradities, terwijl de rol van de adel aan het begin van de 20ste eeuw steeds kleiner wordt. Alle seizoenen van Downton Abbey staan op Amazon Prime. De serie kreeg vorig jaar als 'afsluiter' nog een speelfilm, die een groot succes werd. Geen wonder dat inmiddels bevestigd is dat er een sequel aankomt!

 

Amazon Prime Video

In de top 10 met beste series vind je een paar van de beste, meest in het oog springende titels op Amazon Prime Video. Je kunt op de streamingdienst echter ook terecht voor (moderne) klassiekers zoals House M.D., Parks and Recreation, Fleabag en Supernatural. Top Gear-fans kunnen prima uit de voeten met The Grand Tour, en er komt nog veel meer aan! Wat denk je van de nu al beroemde/beruchte The Lord Of The Rings-serie?

Amazon Prime Video is in Nederland een nieuwe speler op streaminggebied. De komst van de dienst moet natuurlijk gevierd worden! Amazon doet dat met een mooie aanbieding. Zodoende zijn de abonnementskosten tijdelijk slechts 2,99 euro per maand