Star Trek: Picard check je op Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is in Nederland nog niet zo bekend, maar internationaal gezien is het een behoorlijk grote Netflix-concurrent. Terecht, want het streamingplatform heeft een paar verdraaid gave series! Dit zijn de 10 beste series op Amazon Prime Video!

Amazon Prime Video is in Nederland een nieuwe speler op streaminggebied. Zoals de naam al aangeeft is het gelieerd aan webwinkel Amazon; als je een abo neemt op Amazon Prime profiteer je bijvoorbeeld ook van gratis verzending als je iets bestelt. Voor Nederlanders zijn de abonnementskosten tijdelijk maar 2,99 euro per maand

10. Carnival Row

Na een verwoestende oorlog in het land van de feeën verkassen talloze vluchtelingen naar de grote stad. De menselijke stedelingen moeten niets hebben van deze fabelfiguren, en ze worden gehuisvest in het open riool dat Carnival Row heet. Orlando Bloom speelt een detective die een reeks bizarre moorden op probeert te lossen in deze achterbuurt. Dan ontmoet hij tussen de feeën ineens zijn ex-vriendin Vignette (Cara Delevigne).

 

9. Star Trek: Picard

Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) is waarschijnlijk dé geliefdste Starfleet-kapitein uit het Star Trek-universum. Picard is in deze serie eigenlijk al lang en breed met pensioen, en behoorlijk gedesillusioneerd wat betreft Starfleet. Toch kiest hij opnieuw voor een reis tussen de sterren, als hij hoort dat Data, de briljante androïde en één van zijn beste vrienden, mogelijk kinderen heeft. Picard doet zijn uiterste best om zijn oude kameraad nog één keer te helpen. Een tweede seizoen is al onderweg!

Article continues after the ad
 

8. The Boys

Dankzij het Marvel Cinematic Universe zijn superhelden populairder dan ooit. In de wereld van The Boys zijn superhelden écht, maar stiekem enorme eikels! Het zijn een soort supersterren die normale mensen minachten, en flink misbruik maken van hun powers. Als de vriendin van Hughie (Jack Quaid) wordt vermorzeld door een superheld, wordt hij benaderd door een vreemd figuur: Billy Butcher (Karl Urban). Samen besluiten ze bloederige wraak te nemen op het superheldenteam The Seven. The Boys is een erg gave twist op het superheldengenre, maar wel extreem gewelddadig én grof. Wees gewaarschuwd!

 

7. The Expanse

The Expanse begon het leven bij Syfy, maar na drie seizoenen vonden ze het daar wel welletjes met de spectaculaire sciencefictionserie. Amazon nam de serie gelukkig over en maakte een vierde seizoen; het vijfde is alweer in de maak! In The Expanse heeft de mensheid het zonnestelsel gekoloniseerd, maar is daardoor uiteengevallen in drie verschillende groeperingen. De Verenigde Naties proberen alles te besturen vanaf de aarde; Mars is een machtige nieuwe ruimtekolonie en verder weg regeert een clubje van kleinere kolonies. Gehannes over de beschikbare grondstoffen leidt regelmatig tot spanningen tussen deze groepen. Aan boord van het ruimteschip Rocinante werken leden van deze verschillende overheden juist samen om oorlog te voorkomen!

 

6. The Terror

Horrorliefhebbers kunnen hun vingers aflikken bij twee seizoenen van The Terror. Het eerste draait om de bemanningen van twee marineschepen die vast komen te zitten in het ijs van de noordpool, waardoor ze onder barre omstandigheden moeten overwinteren. De bemanning wordt al snel paranoïde en dat is nog terecht ook! Iets in de witte woestenij jaagt op de verhongerende zeemannen… Het tweede seizoen draait om Japanse Amerikanen, die tijdens de Tweede Wereldoorlog preventief werden opgesloten in interneringskampen. De bewoners hebben het te stellen met wrede bewakers én een geest die van vorm kan veranderen.

 

5. Downton Abbey

De adellijke familie Crawley zit in zwaar weer in de kostuumdramaserie Downton Abbey. De familie houdt krampachtig vast aan haar tradities terwijl de rol van de adel steeds kleiner wordt aan het begin van de 20ste eeuw. De Spaanse Griep, de Eerste Wereldoorlog en domme investeringen hebben allemaal hun weerslag op de Crawleys én hun bedienden. Alle seizoenen van Downton Abbey staan op Amazon Prime. De serie kreeg vorig jaar als 'afsluiter' nog een speelfilm, die een groot succes werd. Er wordt zelfs gefluisterd over een sequel op de bioscoopfilm.

 

4. The Marvelous Mrs. Maisel

Midge Maisel (Rachel Brosnahan) wordt verlaten door haar man; de grappenjattende comedian Joel (Michael Zegan). Midge moet ineens werken voor haar geld en besluit zelf óók standup-komiek te worden. In tegenstelling tot haar ex-man heeft Midge wél heel veel talent. Toch is het als vrouw bijzonder moeilijk om aan de bak te komen…

 

3. The Man In The High Castle

In een alternatieve realiteit hebben nazi-Duitsland en het Japanse keizerrijk de Tweede Wereldoorlog gewonnen. De Verenigde Staten worden bezet door deze slechteriken, maar tussen deze naargeestige clubs loopt het onderling ook helemaal niet lekker; er ontstaat eigenlijk een nieuwe Koude Oorlog! Tegelijkertijd probeert het Amerikaanse verzet de macht van de nazi’s te breken, geholpen door een mysterieus figuur dat films verspreidt over een wereld zónder het Derde Rijk.

 

2. House, M.D.

Hugh Laurie speelt de briljante maar bloedchagrijnige arts Gregory House. Zijn directe (of eigenlijk lompe!) manier van werken zorgt ervoor dat House regelmatig botst met zijn collega's, in deze geweldige 'medische detectiveserie'. De populaire serie liep van 2004 tot 2011 maar is nog steeds een genot om te kijken. Amazon Prime Video heeft alle acht seizoen House voor je klaarstaan.

 

1. American Gods

In deze serie, gebaseerd op het boek van Neil Gaiman, lopen de goden gewoon rond op onze planeet! Shadow Moon (Ricky Whittle) wordt aangenomen als de bodyguard van de mysterieuze Mr. Wednesday (Ian McShane). Het is geen gewone opdracht, want zijn klant is stiekem de Noordse god Odin, die met andere mythologische figuren strijdt tegen een nieuwe lichting goden, zoals globalisering, technologie en media. Deze nieuwe ‘goden’ dreigen de traditionele figuren totaal onder te sneeuwen, waardoor Odin zich genoodzaakt ziet om terug te slaan.

Amazon Prime Video

Het lijstje hierboven zijn een paar van de beste, meest in het oog springende titels op Amazon Prime Video. Daarnaast kun je ook genieten van moderne klassiekers zoals Fleabag, Supernatural en Mr. Robot. Top Gear-fans kunnen prima uit de voeten met The Grand Tour, en er komt nog veel meer aan! Wat denk je van de nu al beroemde/beruchte The Lord Of The Rings-serie?

Zoek je eerder naar inspiratie op Netflix? Hier vind je de beste series die je nu op het streamingplatform kunt kijken.