Crazy Stupid Love Emma Stone en Ryan Gosling

Hoe voorspelbaar ze soms ook zijn, iedereen geniet op zijn tijd van een romcom. Wij haalden de rotte appels uit de mand zodat jij vanavond meteen kan genieten van de beste romantische komedies!

10. No Strings Attached (2011)

Hij is een wannabe schrijver en zij heeft het eigenlijk te druk voor een vriendje. De deal is duidelijk: geen relatie, gewoon seks.

De romcom is zeker een beetje cliché, maar wat deze zo goed maakt is het duo Ashton Kutcher (Adam) en Natalie Portman (Emma). De chemie tussen de twee spat van het scherm af! Jake Johnson en Ludacris maken de film helemaal compleet als Adams hilarische bro’s.

 

9. Crazy, Stupid, Love (2011)

De ongemakkelijke Cal Weaver (Steve Carell) krijgt na zijn scheiding hulp van ladiesman Jacob Palmer (Ryan Gosling). Terwijl Cal opzoek is naar een leuke dame voor de avond, wordt Jacob onverwachts smoorverliefd op Hannah (Emma Stone). Gaan beide mannen geluk vinden in de liefde?

Natuurlijk zit de film bomvol romantiek, maar aan komedie ontbreekt het ook zeker niet. Zowel Ryan als Steve schieten oneliner na oneliner uit de mouw alsof het niets is. En voorspelbaar is de film ook zeker niet! Zie hier, de grootste twist in de geschiedenis van romcoms.

Article continues after the ad
 

8. Midnight in Paris (2011)

Het is niet je standaard liefdesverhaal: Gil (Owen Wilson) wordt verliefd op… Parijs?

Tijdens een trip naar Parijs met de familie van zijn Inez (Rachel McAdams), komt een nostalgische scenarioschrijver elke nacht op mysterieuze wijze terecht in de jaren 20.

De flashbacks naar vroeger zorgen ervoor dat je op het puntje van je stoel zit. Langzaam maar zeker ontdek je waar het onvoorspelbare avontuur heengaat. Naast lekker veel romantiek is er ook genoeg om te lachen, dankzij eigenzinnige personages zoals Zelda en F. Scott Fitzgerald (Alison Pill en Tom Hiddleston).

 

7. Begin Again (2013)

Ooit stond Dan (Mark Ruffalo) aan de top van de muziekindustrie, maar vandaag de dag lukt het hem amper om met een goed idee te komen. Tot hij Gretta (Keira Knightley) hoort zingen in de kroeg. De twee besluiten om een niet zo’n hedendaags album te maken, om zo hun carrières te redden.

Dan en Gretta’s ingewikkelde liefde maakt het verhaal ongewoon. Je volgt hun relatie door de prachtige singersongwriter nummers in de film, die een magisch sfeertje toevoegen. De com aan de rom wordt verzorgd door niemand minder dan James Corden als Steve, Gretta’s BFF.

 

6. Think Like A Man (2012)

Als er één film is waar nooit genoeg sequels van kunnen komen, dan is het wel Think Like A Man. Wanneer vier vrienden ontdekken dat hun vrouwen het boek van Steve Harvey ‘Act Like a Lady, Think Like a Man’ tegen hen gebruiken, spannen ze samen om de rollen om te draaien.

Tsja, wie is niet grappig in deze film? Michael Ealy, Terrence Jenkins en Chris Brown zijn op hun best, maar niemand is zo komisch als Kevin Hart.

 

5. Silver Linings Playbook (2012)

Een bipolaire man (Bradley Cooper) en een net zo gekke asociale vrouw (Jennifer Lawrence, die een Oscar won voor deze rol) worden vrienden. Wat lijkt op het begin van een horrorfilm is toch echt een romantische komedie.

Het verhaal is veel meer dan een love story: Silver Lingings Playbook vertelt hoe twee zieke mensen elkaar vinden in slechte tijden. Daarmee gaat de film het taboe rondom psychologische stoornissen aan. Iedereen in de omgeving van de hoofdpersonages lijkt zich te schamen voor Pat en Tiffany, terwijl het stel laat zien dat ook dit bij het leven hoort.

 

4. About Time (2013)

Op 21-jarige leeftijd ontdekt Tim (Domhnall Gleeson) dat hij door de tijd kan reizen en zijn verleden kan veranderen. Daarom besluit hij om zijn wereld een stukje mooier te maken door een vriendin te krijgen. Lijkt simpel, maar het is nog niet zo simpel als het lijkt.

Niet elke romcom hoeft realistisch te zijn en About Time is daar een mooi voorbeeld van. Het tijdreisidee maakt de film zoetsappig, terwijl Tims fouten de onhandige jongeman aandoenlijk maken. Je juicht hem echt toe op het eind!

 

3. Bridesmaids (2011)

Annie's (Kirsten Wiig) leven is een puinhoop. Maar als ze erachter komt dat haar beste vriendin Lillian (Maya Rudolph) verloofd is, moet ze hoe dan ook ‘maid of honor’ worden, wat niet gemakkelijk is want Helen (Rose Byrne) is een stevige concurrente.

De film gaat over vriendschap, maar onderscheidt zich ook doordat veel grappen een stuk harder zijn dan in de meeste romantische komedies. De hoofdpersonages zijn ook verre van perfect, met bridesmaid Megan voorop. Melissa McCarthy kreeg zelfs een Oscarnominatie daarvoor.

Het is moeilijk maar we hebben onze favoriete scène uit de romcom gevonden… “Ready to Partay!”

 

2. Long Shot

De journalist met de meest bizarre naam, Fred Flarsky (Seth Rogen), wordt herenigd met zijn jeugdliefde, Charlotte Field (Charlize Theron). Zij is inmiddels een van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Terwijl Charlotte zich voorbereidt om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap, huurt ze Fred in als haar speechschrijver, wat de vonken doet overslaan.

Wie had gedacht dat Charlize en Seth zo’n goede chemie zouden hebben? Je gelooft gewoon echt dat de ongemakkelijke Fred met zijn platte humor en de charmante slimme Charlotte bij elkaar horen.

 

1. The Big Sick

De in Pakistan geboren komiek Kumail Nanjiani (die in het echt ook zo heet) en afgestudeerde student Emily Gardner (Zoe Kazan) worden verliefd. Wanneer de studente een mysterieuze ziekte oploopt, wordt Kumail gedwongen om haar strenge ouders, de verwachtingen van zijn familie en zijn ware gevoelens onder ogen te zien.

Er is één simpele reden waarom The Big Sick de beste romcom van de afgelopen 10 jaar is: de enorme hoeveelheid getalenteerde acteurs. Kumail brengt humor naar de film en Zoe emotioneert je zonder ook maar een woord te zeggen. De ouders gespeeld door Holly Hunter en Ray Romano zijn de maffe ouders die ieder kind herkent.

Hoewel de meeste romcoms een happy end kennen, zijn er ook romantische films die helemaal niet goed eindigen. Probeer maar is niet te huilen bij deze 7 films! Heb je zin om wat bagger te hatewatchen? Kijk dan op Netflix een van deze 7 cheesy romcoms.