Mariana Verkerk in Expeditie Robinson 2019

Je zou het misschien niet zeggen met al die heftige kritiek dit seizoen, maar toch viel er nog meer dan genoeg te genieten in Expeditie Robinson 2019. We zetten de aller-allermooiste momenten voor je op een rij!

1. Hugo en Eva

Expeditie-held Hugo zat bijna de helft van het seizoen lekker te chillen op Finalisteneiland (of ‘Winnaarseiland’). Eva Cleven zat er na hem het langste en die twee ontwikkelden dan ook een innige vriendschap. Samen eten scoren, janken wanneer er een berichtje van thuis kwam; ze maakten een hoop mee.


Hun vriendschap hield zelfs stand tijdens duels. Hugo steekt haar hier, nét voor de start van een allesbeslissende strijd, nog even een hart onder de riem: ‘Succes babe!’ Aww…


2. Mariana werkt Fien eruit

Half twitter ontplofte toen Mariana Verkerk op slinkse wijze Fien van het eiland knikkerde. De beruchte ‘familie Fien’ bestond niet meer en daar waren veel kijkers maar wat blij mee. Sowieso ontpopte mastermind Mariana zich tot een absolute heldin dit seizoen. Ze zette iedereen op het verkeerde been met allerlei ingewikkelde mindgames en daar genoot ze zichtbaar van.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Donk! ✌ #expeditierobinson #ondertussenindebiecht #zondag #rtl4 @marianaverkerk

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op


3. Mariana speelt vals

Nog één keer Mariana dan, want deze moet natuurlijk in dit lijstje. Nicolette moest net voor de halve finale een paar keer keihard optreden nadat onze favoriete deelneemster van dit seizoen de regeltjes tijdens een proef niet zo nauw nam. 'Mariana, eerlijk spelen!' Even later probeerde de slinkse catwalkcoach het wéér. Helaas voor haar had Nicolette het in de gaten. "Mariana, niet bijten in het touw!" 


4. Keiharde eerlijkheid

Eerlijkheid duurt het langst, moet ook Hugo gedacht hebben. Toen Shary-An hem op Winaarseiland vroeg of ze hem een 'Robinson waardig persoon' vond, kon Hugo zijn mening niet echt onderdrukken. Dit viel bij haar nogal verkeerd. Beetje ongemakkelijk, maar wel spannend!

Hugo vindt Shary-An niet de grootste Robinson

Wij zijn benieuwd: wie vind jij een echte Robinson en waarom? 🤔

Geplaatst door Expeditie Robinson op Vrijdag 8 november 2019


5. Rob Geus bestolen

Een van de meest hilarische momentjes deze reeks zat al helemaal in het begin. Rob en Eva C. die op Duivelseiland een stel grijpgrage apen op hun dak kregen. Ze jatten een flinke voorraad bananen... Misschien wilde die apen Rob 'Kneus' Geus terugpakken voor die gênante voedselverspilling.

Bestolen op een onbewoond eiland

Exclusief: Dieven op Duivelseiland! 🙉

Geplaatst door Expeditie Robinson op Dinsdag 1 oktober 2019


6. ‘Komodo Dragon’

Akwasi schrok zich helemaal te pletter toen hij oog in oog kwam te staan met een 'komodo dragon'. In werkelijkheid was het 'gewoon' een hagedis. Hoe dan ook: Hugo zag eten en dus moest zijn koppie eraf. Jaap wilde helpen en kreeg het moordwapen - een schep - in zijn handen geduwd. Gelukkig kon de komodo dragon net op tijd ontsnappen!

De jacht op een 'komodo dragon'

Wat je zondag niet zag in de aflevering 🦎

Geplaatst door Expeditie Robinson op Woensdag 18 september 2019


7. Eva Koreman en haar okselhaar

Tussen alle Expeditie-hectiek door vond Eva Koreman gelukkig nog even de tijd voor een hilarisch stukje tv. Ze neemt alle online haters op de hak via haar 'tweede scherm' en legt uit waarom het helemaal niet raar is om als vrouw gewoon je okselhaar te laten staan. Zéker tijdens zo'n Expeditie.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eva, waarom heb je okselhaar? 😜 #tweedescherm #expeditierobinson #ER19 #biecht #okselhaar @evakoreman

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op


8. Akwasi in het water

Voor Akwasi was de Expeditie nét een tikkeltje spannender. Hij haalde even voor de opnames pas zijn eerste zwemdiploma. Die paniek in zijn ogen wanneer hij moest zwemmen was vrij confronterend om te zien. Maar: wat een doorbijter! Hulde!


9. Rijk alleen

Arme Rijk Hofman... Nooit een Eilandraad meegemaakt, nauwelijks fatsoenlijk eten, eigenlijk alleen het vervloekte Duivelseiland gezien. En tóch bleef hij altijd maar doorzetten. Hij ging door een stel hele diepe dalen, maar kwam er wonder boven wonder altijd weer bovenop. Knap hoor! De enige dit seizoen die écht moest overleven. 


10. Roy’s nagelstudio

Royke Donders deed zijn bijnaam 'Stylist van het Zuiden' eer aan en toverde zijn kamp voor heel even om tot een nagelstudio! Hoewel hij niet echt een verpletterende indruk maakte in Expeditie Robinson, waren zijn vrouwelijke colelga-BN'ers vast wel blij met 'onze Roy' en zijn handige beauty-trucjes.  

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ondertussen opent Roy in kamp Noord een nagelstudio 💅😁 #expeditierobinson #wellness #creatief @roydonderstv @kimkotter

Een bericht gedeeld door Expeditie Robinson (@expeditierobinson_rtl) op

 

Article continues after the ad