Staat de boom al? Hangen de lichtjes al? Cadeaus al ingeslagen? Zo ja: lekker bezig! Je mag even bijkomen met een kerstfilm. Zo nee: dan moet je nodig even ont-kerst-stressen met een fijne film. Wij zetten de leukste kerstfilms op Netflix op een rijtje!
 

The Holiday Calendar

In The Holiday Calendar ontvangt fotografe Abby (gespeeld door The Vampire Diaries-actrice Kat Graham) een magische adventskalender die haar kerstmis lijkt te voorspellen. En hij helpt haar ook behoorlijk op weg in haar liefdesleven!

More content below the advertising

 

Office Christmas Party

Met Jennifer Aniston en Nick Bateman ga je sowieso een fijne kerst tegemoet. Ze organiseren een kerstborrel om een belangrijke klant binnen te hengelen en het feestje loopt behoorlijk uit de hand. Gevalletje Project X! 

 

The Christmas Chronicles

Film die écht bij de hele familie in de smaak valt? Kijk de hilarische kerstfilm The Christmas Chronicles. Een broer en zus proberen de kerstman te betrappen, maar dreigen daarmee kerstmis voor de hele wereld te verpesten. Als de kerstman de bak in draait, lijkt het feest helemaal voorbij.  
 

 

The Princess Switch

Bakker Stacy de Novo (Vanessa Hudgens) doet mee aan een koninklijke bakwedstrijd. Wanneer blijkt dat ze als twee druppels water op de toekomstige prinses lijkt, besluiten de dames eventjes van leven te wisselen. En dat heeft een hoop (romantische) gevolgen...

 

Bad Santa

Op zoek naar een hoop fantastische kerst-quotes? Kijk de brute en grove kerstfilm Bad Santa met Billy Bob Thronton. Deze kerstman heeft namelijk niet z'n beste kerstmis voor de boeg...

 

Christmas with a View

Een restaurant-eigenaresse in spe komt oog in oog te staan met een beroemde chef wanneer hij in de keuken komt werken. Vanaf dat moment wordt het een hele... warme kerst!

 

Merry Kissmas

Op zoek naar een absolute zwijmelfilm? In Merry Kissmas verandert één kerst-kus in een lift álles, zoals dat alleen kan in een zoetsappige romcom.

 

You Can't Fight Christmas

Een rijke zakenman wil een familiehotel nieuw leven inblazen. Maar hij krijgt het aan de stok met de interieurontwerpster, die gek is op kerst en háár feestje niet zomaar in laat pakken.

 

A Very Murray Christmas

Bill Murray heeft een héle gezellige kerstspecial op Netflix staan. En hoewel hij bang is dat er niemand langskomt voor zijn kerstfeestje, zijn onder anderen George Clooney, Miley Cyrus, Chris Rock en bijna alle andere Hollywood-sterren van de partij.

 

Pak van mijn Hart

Twee compleet verschillende broers runnen samen een familiebedrijf. Wanneer er een zakenvrouw hun zaak binnenstapt met rigoureuze plannen, wordt hun kerst compleet op z'n kop gezet.

 

More content below the advertising

Als Pixar een film uitbrengt zitten wij vooraan met een gigantische bak popcorn en een Cola Light. Maar minstens zo goed zijn de short films die de animatiereus voor hun lange films afspeelt, als een amuse om je in de juiste Disney-vibe te krijgen. Voor de nieuwste korte film hoef je niet eens naar de bios toe want Pixar heeft hem op YouTube gezet!

More content below the advertising

De Pixar short Kitbull gaat over een avontuurlijke kitten die in contact komt met een gevaarlijke pitbull. Hoe dat afloopt kun je hieronder kijken, maar het is Disney dus (spoiler alert) er worden geen kittens vermoordt! Anders zouden we het ook niet plaatsen op deze nette site natuurlijk…

SparkShorts

Het is de tweede video in een nieuwe reeks die Pixar SparkShorts noemt en gaat gebruiken om andere medewerkers een keer de regiestoel te geven. Kitbull is geregisseerd en geschreven door Rosana Sullivan en geproduceerd door Kathryn Hendrickson. Je kan ook nog een making-of video kijken hieronder en de tweede SparkShort staat eveneens op het YouTube-kanaal.

Ben je inmiddels klaar voor een Pixar hoofdgerecht? Toy Story 4 draait 26 juni in de Nederlandse bioscopen.

Deze editorial is voor alle vrijgezellen van Nederland die vandaag de sociale druk voelen om romantisch te doen. Fuck die shit en fuck Valentijnsdag! Liefde plan je niet, het is abrupt en meedogenloos als een slasher in een horrorfilm. Dus hier zijn 8 horrorfilms voor alle andere Valentijnsdaghaters. Horror is in the air!

1. The Thing

Wat is er nou romantischer dan een onderzoeksstation op Antarctica waar een alien wetenschappers opvreet en nabootst zodat de overlevenden steeds meer paranoïde worden en elkaar beginnen aan te vallen? Alles op de hele wereld ja. Goed geantwoord!

More content below the advertising

2. Bird Box

Alle Netflix-horrors krijgen bonuspunten, want dan hoef je niet naar buiten en zie je niet al die stelletjes Valentijnsdag vieren en je uitlachen wanneer je niet kijkt. In Bird Box kan Sandra Bullock sowieso niet kijken want ze draagt een blinddoek. Dat komt door een monster waarvan je spontaan zelfmoord gaat plegen als je hem ziet.

3. Happy Death Day 2U!

Draait nu in een lege bioscoopzaal want iedereen gaat naar gezellige romantische komedies toe met hun dates. Happy Death Day 2U gaat over een stel tieners die constant de dag herbeleven waarop ze door een gemaskerde man vermoord worden. Het had natuurlijk erger gekund: ze hadden iedere dag Valentijnsdag kunnen beleven!

4. Velvet Buzzsaw

Net als Valentijnsdag is de meeste kunst pretentieuze bullshit en de Netflix-film Velvet Buzzsaw steekt heerlijk de draak met de cynische industrie eromheen. Jake Gyllenhaal speelt een snobberige kunstcriticus die in contact komt met letterlijk levende kunst. De schilderijen vermoorden iedereen die geld probeert te verdienen aan ze.

5. Hereditary

Valentijnsdag kan je het gevoel geven dat de hele wereld gek is geworden. Datzelfde gevoel hebben de mensen in Hereditary. Een extreem griezelige horrorfilm waarin een familie langzaam bezeten raakt van een demon.

6. The Excorcist

Wil je nog meer demonen? The Exorcist is altijd garantie voor een topavond. Dat en “Your mother sucks cocks in hell” is een van dé meest romantische oneliners uit de geschiedenis, zoals je weet.

7. Annihilation

Nog een horrorklassieker die je gelijk op Netflix kan streamen. In Annihilation gaat een groep vrouwelijke wetenschappers een mysterieuze prismazone in, veroorzaakt door een object dat uit de ruimte is neergestort. Daarbinnen gebeurt een aaneenschakeling van prachtige en tegelijkertijd gruwelijk enge taferelen. We houden het vaag maar je kijkt waarschijnlijk nooit meer hetzelfde naar beren…

8. Evil Dead 2

Een groep vrienden die lekker romantisch een weekendje naar een hutje in het bos gaan. Gelukkig worden ze daar op afgerekend en krijgen ze het aan de stok met een stel demonen. Fucking eng maar ook even vaak hysterisch grappig.

Nog een paar uur, dan is Valentijnsdag weer voorbij. We wensen jullie veel sterkte!