Horrorfilms nieuw op Netflix

Eerder zorgden we al voor een stel onvergetelijk enge binge-sessies met de 9 beste horrorseries op Netflix. Wil je liever iets dat je in één avond kan kijken? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix.

Let op: dit zijn de beste horrorfilms op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse enge content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van oktober.

Article continues after the ad

10. The Witch

Je bent niet voorbereid op The Witch (of eigenlijk 'The VVitch'), een meedogenloze horrorfilm die sinds maart op Netflix staat. In dit terroriserende mysterie keert een Christelijk gezin zich anno 1630 langzaam tegen zichzelf wanneer het denkt dat een heks hen heeft vervloekt. De setting, aan de rand van een groot bos in New England, maakt het allemaal nog véél onheilspellender. *Bibber*.


9. Child's Play

Wanna play? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze versie van de iconische moordpop Chucky, die vorig jaar verscheen, heeft niets te maken met het origineel van regisseur Don Mancini (die aan een Chucky-serie werkt). In plaats daarvan krijgen we een modernere versie met een Chucky die digitaal in contact staat met het huis van zijn slachtoffer. Star Wars-held Mark Hamill spreekt op geniale wijze Chucky's stem in en alleen al daarom is Child's Play één van de beste horrorfilms op Netflix.  
 


8. Bird Box

Geen enkele horrorfilm op Netflix wist zó veel los te maken als Bird Box eind 2018 deed. In deze recordbrekende productie volgen we Malorie (Sandra Bullock), een vrouw die probeert uit handen te blijven van mysterieuze zelfmoord-veroorzakende wezens. Wanneer je ze in de ogen kijkt, volgt er namelijk een verschrikkelijke dood. Blinddoek op en gaan!
 


7. World War Z

Brad Pitt en honderdduizenden killer-zombies, wat wil je nog meer? Met World War Z stort Netflix ons in een wereld die op het punt staat om keihard om te vallen. Een mysterieus virus zorgde voor een verwoestende zombie-pandemie en aan Brad Pitts personage om een vaccin te vinden. Het is zenuwslopend, zinderend spannend en op geen enkel moment saai.


6. Midsommar

Midsommar tilt de pure angst en waanzin op Netflix naar een hoger niveau. Deze film is echt niet voor tere zieltjes. We volgen de getraumatiseerde Dani (Florence Pugh) die samen met haar vriendje en een stel van zijn maten afreist naar Zweden voor een of ander vaag midzomerfestival. Het wordt er nooit donker en de bewoners van het feestdorpje blijken eersteklas engnekken. Houd je vast: deze enge, bizarre en gekmakende film laat je niet snel meer los.
 


5. Gerald’s Game

Deze Stephen King-verfilming (één van de betere op Netflix) maakt je bang om ooit nog iets SM-achtigs te ondernemen. Waarom? Gerald en zijn vrouw Jessie hebben zin in een avontuurtje. Hij pakt de handboeien erbij, maakt haar aan bed vast en… krijgt een hartaanval. Daar ligt Jessie dan; vastgebonden in een afgelegen huisje. Ze kan geen kant op. Gerald’s Game maakt je helemaal gek. 
 


4. The Cabin in the Woods

Alles wat je over deze Netflix-horrorfilm zegt, kan ‘m verpesten. The Cabin in the Woods lijkt op het eerste oog een typische Amerikaanse horrorfilm. Inclusief studentengroepje met types als ‘de nerd’, ‘het knappe meisje’ en ‘de gespierde machoman’, je kent het wel. Deze film gaat er echter zó anders mee om. Hoe? Zeggen we niet. Dit moet je gewoon zien!
 


3. Annihilation

Is dit échte horror? Netflix zegt van wel en we snappen best waarom. In scifi-topper Annihilation gaat bioloog Lena (Natalie Portman) samen met een team specialisten op onderzoek uit in een mysterieus gebied waar haar man doodziek werd. Deze plek gooit de wetten van de natuur volledig overhoop. Wanneer het team face-to-face komt met een zombie-beer, snap je direct waarom hier het label ‘horror’ perfect past.
 2. Hereditary

Regisseur Ari Aster kwam vorig jaar met Midsommar (een regelrechte sensatie), en die staat gelukkig ook op Netflix. Zijn vorige horrorfilm óók. Hereditary is een angstaanjagende ervaring die je keer op keer van je stoel blaast. Het begint allemaal met de dood van ‘oma’. Hierna zijn de levens van dochter Anni (Toni Collette) en haar eigen gezin nooit meer hetzelfde. Wanneer haar dochtertje Charlie (Milly Shapiro) ook nog eens verknipt gedrag begint te vertonen, breekt de hel letterlijk los.
 


1. The Conjuring

Het begin van deze mega-horrorfranchise kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst met beste horrorfilms op Netflix. In The Conjuring maken we kennis met paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga). Hun eerste case staat nog altijd als een huis als het gaat om iconische, enge scènes en jump scares die ons nog steeds – ook na meerdere keren kijken – weten te verrassen. De volgende film in deze franchise? The Conjuring 3!