Eerder zorgden we al voor een stel onvergetelijk enge binge-sessies met de 9 beste horrorseries op Netflix. Wil je liever iets dat je in één avond kan kijken? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix.

Let op: dit zijn de beste horrorfilms op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse enge content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van december.

Article continues after the ad

10. His House

His House is toch echt wel dé nieuwe horrortopper van Netflix. In deze Original volgen we een uit Zuid-Soedan gevlucht koppel dat in Engeland een nieuw leven probeert op te bouwen. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woning, komen Bol en Rial erachter dat de oorlog niet het enige is dat hen achtervolgt. His House voert je steeds meer plot en ontrafelt stukje bij beetje het grote geesten-mysterie. Naast fantastische acteerprestaties van de twee leads, zit deze film ook vol met oprecht angstaanjagende momenten. Daarnaast is de gecompliceerde relatie tussen Bol en Rial ook adembenemend mooi en aangrijpend in beeld gebracht. 


9. Midsommar

Midsommar tilt de pure angst en waanzin op Netflix naar een hoger niveau. Deze film is echt niet voor tere zieltjes. We volgen de getraumatiseerde Dani (Florence Pugh) die samen met haar vriendje en een stel van zijn maten afreist naar Zweden voor een of ander vaag midzomerfestival. Het wordt er nooit donker en de bewoners van het feestdorpje blijken eersteklas engnekken. Houd je vast: deze enge, bizarre en gekmakende film laat je niet snel meer los.
 


8. Gerald’s Game

Deze Stephen King-verfilming (één van de betere op Netflix) maakt je bang om ooit nog iets SM-achtigs te ondernemen. Waarom? Gerald en zijn vrouw Jessie hebben zin in een avontuurtje. Hij pakt de handboeien erbij, maakt haar aan bed vast en… krijgt een hartaanval. Daar ligt Jessie dan; vastgebonden in een afgelegen huisje. Ze kan geen kant op. Gerald’s Game maakt je helemaal gek. 
 


7. The Cabin in the Woods

Alles wat je over deze Netflix-horrorfilm zegt, kan ‘m verpesten. The Cabin in the Woods lijkt op het eerste oog een typische Amerikaanse horrorfilm. Inclusief studentengroepje met types als ‘de nerd’, ‘het knappe meisje’ en ‘de gespierde machoman’, je kent het wel. Deze film gaat er echter zó anders mee om. Hoe? Zeggen we niet. Dit moet je gewoon zien!
 


6. Annihilation

Is dit échte horror? Netflix zegt van wel en we snappen best waarom. In scifi-topper Annihilation gaat bioloog Lena (Natalie Portman) samen met een team specialisten op onderzoek uit in een mysterieus gebied waar haar man doodziek werd. Deze plek gooit de wetten van de natuur volledig overhoop. Wanneer het team face-to-face komt met een zombie-beer, snap je direct waarom hier het label ‘horror’ perfect past.
 


5. Curse of Chucky

Na een reeks melige vervolgen keerde de Child’s Play-reeks met Curse of Chucky terug naar zijn roots. Deze keer duikt de psychopop op in een griezelig landhuis vol lange gangen, krakende trappen en duistere schaduwen. Daar terroriseert Chucky een verlamde vrouw die een mysterieuze connectie heeft met de titelheld. Het is geen toeval dat we Curse of Chucky eerder uitriepen tot onze favoriete Child’s Play-film uit de reeks.


4. Hereditary

Regisseur Ari Aster kwam vorig jaar met Midsommar (een regelrechte sensatie), en die staat gelukkig ook op Netflix. Zijn vorige horrorfilm óók. Hereditary is een angstaanjagende ervaring die je keer op keer van je stoel blaast. Het begint allemaal met de dood van ‘oma’. Hierna zijn de levens van dochter Anni (Toni Collette) en haar eigen gezin nooit meer hetzelfde. Wanneer haar dochtertje Charlie (Milly Shapiro) ook nog eens verknipt gedrag begint te vertonen (geen wonder dat ze in ons lijstje met engste kinderen in horror staat), breekt de hel letterlijk los. 
 


3. The Conjuring

Het begin van deze mega-horrorfranchise kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst met beste horrorfilms op Netflix. In The Conjuring maken we kennis met paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga). Hun eerste case staat nog altijd als een huis als het gaat om iconische, enge scènes en jump scares die ons nog steeds – ook na meerdere keren kijken – weten te verrassen. De volgende film in deze franchise? The Conjuring 3!
 

 

2. The Exorcist

Ook bijna een halve eeuw na de première heeft The Exorcist nog niets aan kracht ingeboet. In deze baanbrekende horrorklassieker raakt de dertienjarige Regan bezeten door een meedogenloze demon. Aan Father Merrin de taak om dit boosaardige wezen voor eens en altijd uit te drijven. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de 9 griezeligste feitjes over The Exorcist voor je op een rijtje gezet!


1. The Shining

Stanley Kubrick leverde met The Shining een van de meest geslaagde Stephen King-verfilmingen aller tijden af! Niet in de laatste plaats dankzij Jack Nicholson, die als Jack Torrance een van de beste rollen uit zijn carrière speelt. Deze schrijver vertrekt met zijn gezin naar een verlaten hotel in Colorado om te werken aan zijn nieuwe roman. Maar onder invloed van het vervloekte hotel verandert Jack van een liefhebbende familieman in een bloeddorstige psychopaat...

Het hotel staat in onze lijst met de engste spookhuizen in films. Op welke plek denk je dat 'ie is geëindigd?