3 van de 10 beste horrorfilms nu op Netflix

Eerder zorgden we al voor een stel onvergetelijk enge binge-sessies met de 9 beste horrorseries op Netflix. Wil je liever iets dat je in één avond kan kijken? Dit zijn de beste horrorfilms op Netflix.

Let op: dit zijn de beste horrorfilms op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan verse enge content? Bekijk hier het nieuwe Netflix-aanbod van februari.

Article continues after the ad

10. The Purge

De film die een vrij grote horrorfranchise voortbracht mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. De allereerste The Purge (2013) hoort zeker bij de betere horror op Netflix. We volgen het rijke gezin van James Sandin (Ethan Hawke) en zijn vrouw mary (Lena Headey). Zij sluiten zichzelf samen met hun twee kids op tijdens The Purge - een jaarlijks evenement van de overheid waarbij álles, van moord tot verkrachting, is toegestaan voor een periode van 12 uur. Gelukkig liet James een hypermodern beveiligingssysteem installeren, maar of dat genoeg is om indringers buiten te houden?
 


9. Child's Play

Wanna play? Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: deze versie van de iconische moordpop Chucky, die vorig jaar verscheen, heeft niets te maken met het origineel van regisseur Don Mancini (die ook de latere, wat mindere delen maakte). In plaats daarvan krijgen we een modernere versie met een Chucky die digitaal in contact staat met het huis van zijn slachtoffer. Star Wars-held Mark Hamill spreekt op geniale wijze Chucky's stem in en alleen al daarom is Child's Play één van de beste horrorfilms op Netflix.  
 


8. Bird Box

Geen enkele horrorfilm op Netflix wist zó veel los te maken als Bird Box eind 2018 deed. In deze recordbrekende productie volgen we Malorie (Sandra Bullock), een vrouw die probeert uit handen te blijven van mysterieuze zelfmoord-veroorzakende wezens. Wanneer je ze in de ogen kijkt, volgt er namelijk een verschrikkelijke dood. Blinddoek op en gaan!
 


7. A Quiet Place

Geen enkele horrorfilm uit 2018 maakte zoveel los als A Quiet Place. Dat komt natuurlijk vooral door het interessante concept. Als je ook maar één klein geluidje maakt, komen er meedogenloze monsters op je af. We volgen de familie-Abbott, bestaande uit mama Evelyn (Emily Blunt), papa Lee (John Krasinski), hun dove dochter Regan (Millicent Simmonds) en zoontje Marcus (Noah Jupe). Ze proberen te overleven in deze meedogenloze wereld en dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Krasinski regisseerde de film en doet dat gelukkig óók weer voor deel 2. A Quiet Place is absoluut één van de beste horrorfilms op Netflix.
 


6. Zombieland

Gelukkig is het niet alleen maar pure angst en waanzin op Netflix. Er valt ook nog wat te lachen! Het geniale Zombieland volgt de knotsgekke avonturen van Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee (Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin). Dit groepje doet er alles aan om zombies te slim af te zijn. Deel twee, Zombieland: Double Tap, kwam eind vorig jaar uit.
 


5. Gerald’s Game

Deze Stephen King-verfilming (één van de betere op Netflix) maakt je bang om ooit nog iets SM-achtigs te ondernemen. Waarom? Gerald en zijn vrouw Jessie hebben zin in een avontuurtje. Hij pakt de handboeien erbij, maakt haar aan bed vast en… krijgt een hartaanval. Daar ligt Jessie dan; vastgebonden in een afgelegen huisje. Ze kan geen kant op. Gerald’s Game maakt je helemaal gek. 
 


4. The Cabin in the Woods

Alles wat je over deze Netflix-horrorfilm zegt, kan ‘m verpesten. The Cabin in the Woods lijkt op het eerste oog een typische Amerikaanse horrorfilm. Inclusief studentengroepje met types als ‘de nerd’, ‘het knappe meisje’ en ‘de gespierde machoman’, je kent het wel. Deze film gaat er echter zó anders mee om. Hoe? Zeggen we niet. Dit moet je gewoon zien!
 


3. Annihilation

Is dit échte horror? Netflix zegt van wel en we snappen best waarom. In scifi-topper Annihilation gaat bioloog Lena (Natalie Portman) samen met een team specialisten op onderzoek uit in een mysterieus gebied waar haar man doodziek werd. Deze plek gooit de wetten van de natuur volledig overhoop. Wanneer het team face-to-face komt met een zombie-beer, snap je direct waarom hier het label ‘horror’ perfect past.
 2. Hereditary

Regisseur Ari Aster kwam vorig jaar met Midsommar (een regelrechte sensatie), maar die staat nog niet op Netflix. Zijn vorige horrorfilm wél. Hereditary is een angstaanjagende ervaring die je keer op keer van je stoel blaast. Het begint allemaal met de dood van ‘oma’. Hierna zijn de levens van dochter Anni (Toni Collette) en haar eigen gezin nooit meer hetzelfde. Wanneer haar dochtertje Charlie (Milly Shapiro) ook nog eens verknipt gedrag begint te vertonen, breekt de hel letterlijk los.
 


1. The Conjuring

Het begin van deze mega-horrorfranchise kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst met beste horrorfilms op Netflix. In The Conjuring maken we kennis met paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga). Hun eerste case staat nog altijd als een huis als het gaat om iconische, enge scènes en jump scares die ons nog steeds – ook na meerdere keren kijken – weten te verrassen. De volgende film in deze franchise? The Conjuring 3 later dit jaar