Eerder zorgden we al voor een stel onvergetelijk enge binge-sessies met de 9 beste horrorseries op Netflix. Wil je liever iets dat je in één avond kan kijken? Dit is de top 10 horrorfilms op Netflix.

Let op: dit is de top 10 horrorfilms op Netflix van dit moment. Heb je misschien meer behoefte aan slechte content? Check hier de 9 slechtste horrorfilms ooit gemaakt.  

Article continues after the ad

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

10. His House

His House is toch echt wel een van de horrortoppers van Netflix. In deze Original volgen we een uit Zuid-Soedan gevlucht koppel dat in Engeland een nieuw leven probeert op te bouwen. Eenmaal aangekomen in hun nieuwe woning, komen Bol en Rial erachter dat de oorlog niet het enige is dat hen achtervolgt. His House voert je steeds meer plot en ontrafelt stukje bij beetje het grote geesten-mysterie. Naast fantastische acteerprestaties van de twee leads, zit deze film ook vol met oprecht angstaanjagende momenten. Daarnaast is de gecompliceerde relatie tussen Bol en Rial ook adembenemend mooi en aangrijpend in beeld gebracht. 


9. Don't Breathe

We hopen dat je nog wat adem over hebt, want deze horror uit 2016 laat je letterlijk naar adem smakken. En dat allemaal dankzij een blinde veteraan die misschien wel wat aan zijn ogen mankeert maar verre van hulpeloos is. Hij lijkt het perfecte doelwit voor een beroving, maar niets is wat het lijkt. Al snel worden de rollen omgedraaid en raken drie jonge dieven verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel. De vraag is: kan iedereen dit navertellen?

 


8. Gerald’s Game

Deze Stephen King-verfilming (één van de betere op Netflix) maakt je bang om ooit nog iets SM-achtigs te ondernemen. Waarom? Gerald en zijn vrouw Jessie hebben zin in een avontuurtje. Hij pakt de handboeien erbij, maakt haar aan bed vast en… krijgt een hartaanval. Daar ligt Jessie dan; vastgebonden in een afgelegen huisje. Ze kan geen kant op. Gerald’s Game maakt je helemaal gek. 
 


7. The Cabin in the Woods

Alles wat je over deze Netflix-horrorfilm zegt, kan ‘m verpesten. The Cabin in the Woods lijkt op het eerste oog een typische Amerikaanse horrorfilm. Inclusief studentengroepje met types als ‘de nerd’, ‘het knappe meisje’ en ‘de gespierde machoman’, je kent het wel. Deze film gaat er echter zó anders mee om. Hoe? Zeggen we niet. Dit moet je gewoon zien!
 


6. Annihilation

Is dit échte horror? Netflix zegt van wel en we snappen best waarom. In scifi-topper Annihilation gaat bioloog Lena (Natalie Portman) samen met een team specialisten op onderzoek uit in een mysterieus gebied waar haar man doodziek werd. Deze plek gooit de wetten van de natuur volledig overhoop. Wanneer het team face-to-face komt met een zombie-beer, snap je direct waarom hier het label ‘horror’ perfect past.
 

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:


5. Curse of Chucky

Na een reeks melige vervolgen keerde de Child’s Play-reeks met Curse of Chucky terug naar zijn roots. Deze keer duikt de psychopop op in een griezelig landhuis vol lange gangen, krakende trappen en duistere schaduwen. Daar terroriseert Chucky een verlamde vrouw die een mysterieuze connectie heeft met de titelheld. Het is geen toeval dat we Curse of Chucky eerder uitriepen tot onze favoriete Child’s Play-film uit de reeks.


4. Get Out

Get Out gaat over Afro-Amerikaanse Chris (Daniel Kaluuya) die voor het eerst op bezoek gaat bij de witte ouders van zijn vriendin Rose (Allison Williams). Ze lijken hem met open armen te ontvangen, maar Chris krijgt steeds meer het vermoeden dat er iets goed mis is. Dit is een van de origineelste horrorfilms van de afgelopen jaren en staat niet voor niets op de derde plek in onze Top 25 beste horrorfilms aller tijden.

3. The Conjuring

Het begin van deze mega-horrorfranchise kan natuurlijk niet ontbreken op de lijst met beste horrorfilms op Netflix. In The Conjuring maken we kennis met paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga). Hun eerste case staat nog altijd als een huis als het gaat om iconische, enge scènes en jump scares die ons nog steeds – ook na meerdere keren kijken – weten te verrassen. De volgende film in deze franchise? The Conjuring 3!
 

 

2. The Exorcist

Ook bijna een halve eeuw na de première heeft The Exorcist nog niets aan kracht ingeboet. In deze baanbrekende horrorklassieker raakt de dertienjarige Regan bezeten door een meedogenloze demon. Aan Father Merrin de taak om dit boosaardige wezen voor eens en altijd uit te drijven. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de 9 griezeligste feitjes over The Exorcist voor je op een rijtje gezet!


1. The Shining

Stanley Kubrick leverde met The Shining een van de meest geslaagde Stephen King-verfilmingen aller tijden af! Niet in de laatste plaats dankzij Jack Nicholson, die als Jack Torrance een van de beste rollen uit zijn carrière speelt. Deze schrijver vertrekt met zijn gezin naar een verlaten hotel in Colorado om te werken aan zijn nieuwe roman. Maar onder invloed van het vervloekte hotel verandert Jack van een liefhebbende familieman in een bloeddorstige psychopaat...

Het hotel staat in onze lijst met de engste spookhuizen in films. Op welke plek denk je dat 'ie is geëindigd?