De beste films op Videoland

Zit je af en toe door Videoland te scrollen en weet je het gewoon effe niet meer? No worries. Geef deze lijst, met daarin de beste films op Videoland, eens een kans en je weet zeker dat het goed zit.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Check hier ook de beste series op Videoland.

Article continues after the ad

1. The Wolf of Wall Street

Tijd voor de aftrap van onze lijst met de beste films op Videoland. Regisseur Martin Scorsese en meesteracteur Leonardo DiCaprio wisten de gestoorde, zwendelende beurshandelaar Jordan Belfort perfect te vangen voor de epische, op waargebeurde verhalen gebaseerde film The Wolf of Wall Street.Bereid je voor op krankzinnige wendingen, ruige seks en meer quaaludes dan je kan tellen! Lees hier ook hoe waargebeurd The Wolf of Wall Street eigenlijk is.


2. La La Land

La La Land werd niet alleen de beste musicalfilm van 2016; het is volgens velen zelfs de beste film van dat jaar! De film volgt actrice in spe Emma Stone en jazzmuzikant Ryan Gosling, die het beide proberen te maken in LA en ondertussen natuurlijk stapelverliefd op elkaar worden.

Met La La Land werd het genre musicalfilms weer leven in geblazen. Het is dan ook niet voor niets een van onze favoriete musicalfilms ooit! La La Land hoort absoluut bij de beste films op Videoland.


3. The Revenant

De tweede keer dat we Leo tegenkomen in de lijst met de beste films op Videoland! Ook in The Revenant is zijn acteerwerk van een ander niveau. In deze rauwe en indrukwekkende overlevingsfilm speelt hij de pelsjager Hugh Glass die, anno 1823, letterlijk vecht voor zijn leven in de wildernis nadat een beer hem aanvalt.

 

4. Whiplash

Regisseur Damien Chazelle staat al in deze lijst met de beste films op Videoland, maar een van zijn eerste films, Whiplash, mag ook niet ontbreken. In dit muzikale drama volgen we de ambitieuze jazzdrummer Andrew (Miles Teller) en de manische en sadistische leraar Fletcher (J.K. Simmons).

Andrew gaat tot het gaatje én nog verder om een topdrummer te worden, maar hij dwaalt steeds verder af door Fletchers ongezonde methodieken. Hoe ver moet je gaan in je gedrevenheid? Is ambitie echt grenzeloos? Whiplash onderzoekt het in de vorm van een fenomenaal drama.

 

5. Arrival

Een scifi-topper mag natuurlijk niet ontbreken bij de beste films op Videoland. Arrival van regisseur Denis Villeneuve is dé topper op dat gebied. Mysterieuze ruimtevoertuigen, contact maken met aliens en een topcast met o.a. Amy Adams, Jeremy Renner en Forest Whitaker; Arrival heeft het allemaal. Niet te missen dus.

 

6. The Florida Project

De meest 'indie'-film op deze lijst met de beste films op Videoland is The Florida Project, maar laat je niet door dat label afschrikken. De zesjarige Moonee (Brooklynn Prince) brengt de zomer door in een motel met haar jonge moeder, die enorm veel moeite heeft om rond te komen en worstelt met de opvoeding. Dé rol van deze hartverscheurende, rauwe film komt van Willem Dafoe, die de betrokken conciërge van het gebouw speelt.

 

7. Her 

Veel series en films met een technische twist schetsen een niet zo rooskleurig beeld van de toekomst. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Black MirrorHer is in dat opzicht anders. Geen killer-robots of horror-VR. Toch komt hoofdrolspeler Joaquin Phoenix deze film niet geheel zonder kleerscheuren door... Hij wordt namelijk echt verliefd op zijn virtuele assistent. Maar of die gevoelens wederzijds zijn?

 

8. Birdman

Birdman hoort absoluut bij de beste films op Videoland. Deze dramedy volgt acteur Riggan Thomson (Michael Keaton), die een iconische superheldenhoofdrol van 20 jaar terug maar niet van zich af kan schudden. De man is helemaal paranoïde én ambitieus. Hij gaat een eigen Broadway-stuk regisseren en schrijven én speelt er ook nog eens de hoofdrol in. De film is bij vlagen hilarisch en tegelijkertijd energiek en beklemmend. De drumsoundtrack en het camera-werk - het lijkt op één lang shot - zijn indrukwekkend.

 

9. Schindler's List

Fabriekseigenaar Oskar Schindler (Liam Neeson) is lid van de nazipartij en een echte rasopportunist. Aangezien Poolse Joden bijna niets mogen verdienen van de Nazi’s, vult Schindler zijn emaillefabriek met deze goedkope krachten. Als de situatie voor zijn personeel steeds nijpender wordt, ziet Schindler het licht en gebruikt hij zijn invloed binnen de partij om zijn mensen zo goed mogelijk te beschermen. Schindler’s List is een prachtige film, maar natuurlijk ongelooflijk zware kost.

 

10. Fight Club

De beste films op Videoland lijst is niet compleet zonder klassieker Fight Club. Afgestompte yup Jack (Edward Norton) ontmoet Tyler Durden (Brad Pitt), een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Tyler gelooft dat zelfverbetering voor de zwakken is. Het is zelfvernieling dat het leven meer waarde geeft. Samen met Tyler organiseert Jack de ultieme vorm van (ont)spanning: Fight Clubs, waar mannen het beest in zichzelf loslaten in blote vuistgevechten.

Het bevrijdende effect op de mannen doet een vreemd soort kameraadschap ontstaan, dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt. Brad Pitt en Edward Norton acteren de sterren van de hemel en ook Helena Bonham Carter blinkt uit. Ze speelt de rol van de sexy maar volkomen verknipte vriendin die tussen hen in komt te staan.