Beste films op Netflix

Geef toe: niet alles dat Netflix online zet, is ook echt goed. En om er voor te zorgen dat je zeker weten géén bagger begint te bingen, hebben wij de beste films op Netflix voor je op een rij gezet. Zo kan het nooit meer misgaan.

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste kijktips? Luister dan onze wekelijkse podcast: Bankplakkers! Overal te luisteren, zoals op Spotify en Apple podcasts.

Dit zijn de beste films op Netflix van dit moment. Ben je eerder op zoek naar wat nieuws? Kijk hier voor het nieuwe Netflix-aanbod van augustus

10. Paddington

Dé leukste familiefilm op Netflix is Paddington! We volgen de avontuurlijke én superschattige beer Paddington. Hij reist vanuit Peru naar Londen op zoek naar een huis. Eenmaal aangekomen blijkt de stad niet helemaal wat de beer ervan had verwacht. Gelukkig is daar echter de familie Brown, die onze Paddington (in ieder geval zo goed mogelijk…) probeert op te vangen!

Article continues after the ad


9. Spirited Away

Sinds vorig jaar staan (bijna) alle legendarische animatiefilms van de Japanse filmstudio Ghibli op Netflix. Eigenlijk verdienen ze allemáál een plekje in deze beste films op Netflix lijst, maar als we dan toch moeten kiezen, en omdat we al een Ghibli-lijstje hadden, gaan we voor veruit de bekendste productie: Spirited Away. In deze wonderschone, mysterieuze animatiefilm komt het 10-jarige meisje Chihiro per ongeluk terecht in de geestenwereld. Hier regeert de onverbiddelijke heks Yubaba. Kan Chihiro ooit nog ontsnappen uit deze fabelachtige, maar enge wereld?

 

8. The Irishman

Martin Scorsese's nieuwste gangster-epos The Irishman gooide hoge ogen. Reviewers buitelden over elkaar heen om te zeggen hoe tof deze nieuwe maffia-film wel niet is en als we alleen al naar de cast kijken, is dat natuurlijk niet gek. Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Harvey Keitel; wát een namen. The Irishman vertelt het beruchte (deels waargebeurde) levensverhaal van maffia-huurmoordenaar Frank Sheeran (De Niro) over een periode van tientallen jaren. Het is een lange rit, maar die is meer dan de moeite waard. Makkelijk een van de beste films op Netflix!

 

7. Gladiator

Geweldige filmsets, uitmuntend acteerwerk en spannende gevechten; wij weten wel wat we binnenkort – voor de zoveelste keer - gaan kijken: Gladiator, absoluut een van de beste films op Netflix. Deze film uit 2000 neemt ons mee naar de tijd van het Romeinse Rijk. Als de Romeinse generaal Maximus (Russell Crowe) door de nieuwe leider Commodus ter dood wordt veroordeeld, laat hij het daar niet zomaar bij zitten. Hij vlucht en zint - als nieuwe held van het volk - op wraak. Alleen krijgt hij die wel?  

6. Paddington 2

Wat is nóg beter dan Paddington? Paddington 2 natuurlijk! Het vervolg op de moderne klassieker gooit er nog een schepje bovenop en is in alle opzichten sterker dan het toch al zo indrukwekkende origineel. Paddington - inmiddels heerlijk gesetteld bij de Brown-family - heeft zijn oog laten vallen op een pop-up-boek, maar... dat wordt gejat. Hij zet alles op alles om het boek te bemachtigen. Hugh Grant schittert als de manipulatieve acteur Phoenix Buchanan, de bad guy van de film.

 

5. Lion

Nog een van de beste films op Netflix: Lion. In dit waargebeurde verhaal over identiteit komt de 5-jarige Saroo uit India per ongeluk terecht in een trein die hem duizenden kilometers van zijn huis brengt. De kleine jongen kan niet noemen waar hij precies vandaan komt, dus wordt hij geadopteerd door een familie uit Australië. Jaren later kan Saroo zijn verleden nog niet laten rusten, dus gaat hij opzoek naar zijn verloren familie. Deze film blaast je weg door het acteerwerk van Dev Patel (Slumdog Millionaire, Hotel Mumbai), maar ook de kleine Saroo, gespeeld door nieuwkomer Sunny Pawar, laat je hart smelten. Pak die tissues er maar bij!

 

4. Jurassic Park

Eigenlijk behoeft een alom bekende Hollywood-mammoet als Jurassic Park geen verdere uitleg, want het is niet alleen een van de beste films op Netflix, maar ook een van de beste films PUNT! We gebruiken deze ruimte dan ook graag om je te wijzen op andere dino-content. Zo bracht Netflix een tijdje terug seizoen 2 van de Jurassic Park-animatieserie Kamp Krijtastisch uit. Check ook vooral onze review!

 

3. The Shining

Meesterregisseur Stanley Kubrick bracht ons met The Shining een van de meest geslaagde Stephen King-verfilmingen aller tijden. Dit komt vooral door Jack Nicholson, die als Jack Torrance een van de beste rollen uit zijn carrière speelt. Deze schrijver vertrekt met zijn gezin naar een verlaten hotel in Colorado om te werken aan zijn nieuwe roman. Maar onder invloed van het vervloekte hotel verandert Jack in een bloeddorstige psychopaat die als een losgeslagen gek met een hakbijl door het hotel rent.

Uiteráárd vind je The Shining ook terug in onze lijst met de allerbeste horrorfilms die nu op Netflix staan.

2. The Green Mile

The Green Mile is net zoals The Shawshank Redemption gebaseerd op Stephen Kings werk en geregisseerd door Darabont én hoor eveneens bij de beste films op Netflix. Hierin zien we Paul Edgecomb (Tom Hanks) die in de crisisjaren de leiding heeft over de dodencellen van een gevangenis. De komst van de reusachtige John Coffey (Michael Clarke Duncan) zet het leven van het hele personeel op stelten. De zachtaardige man heeft namelijk een aantal bovennatuurlijke troeven uit te spelen. De film neemt gelukkig de tijd om het verhaal en de personages – gespeeld door een fantastische cast - te introduceren, wat een prachtig, ontroerend resultaat oplevert.

 

1. Mad Max: Fury Road

Een van de beste actiefilms van de 21e eeuw en een explosieve terugkeer van Mad Max! De roadwarrior (Tom Hardy) wordt gevangengenomen door de stam van Immortan Joe. De dictator is alleen afgeleid door het ontsnappen van zijn slaafvrouwen, die met behulp van de soldaat Furiosa (Charlize Theron) in een truck de woestijn invluchten. Max helpt mee met ontsnappen en een van de spannendste filmachtervolging ooit volgt!