Internationaal gezien is Amazon Prime Video een behoorlijk grote Netflix-concurrent. In Nederland kennen we de streamingdienst pas sinds kort. Daarbij helpen we graag een handje. Dit zijn de 10 beste films nu op Amazon Prime Video!

Eerst echter even dit: Amazon Prime Video is in Nederland natuurlijk nog een relatief nieuwe speler op streaminggebied. Om de komst van de dienst te vieren, komt Amazon met een mooie aanbieding. Je betaalt namelijk tijdelijk slechts 2,99 euro per maand aan abonnementskosten.

 

10. Blinded by the Light

Muziekfilms zijn hotter dan hot op dit moment! Denk maar eens aan Bohemian Rhapsody en Rocketman. Wist je echter dat er ook een Bruce Springsteen-film gemaakt is? Blinded by the Light is alleen geen biopic over The Boss, maar een fictief verhaal over een Engelse jongen van Pakistaanse komaf die helemaal idolaat is van de legendarische Amerikaanse rocker. Dancing in the Dark, The Promised Land en Born To Run, ze komen allemaal voorbij in deze muziekfilm!

Article continues after the ad

 

9. Apollo 11

Apollo 11 is een documentairefilm over de beroemdste Apollo-missie van NASA, die voor het eerst mensen naar de maan bracht! Regisseur Todd Douglas Miller gebruikt voor zijn film een schat aan niet eerder vertoond beeldmateriaal, dat recentelijk ontdekt werd. Het is daarbij enorm bijzonder om te zien hoe goed dat materiaal bewaard is gebleven! Zodoende is het in Apollo 11 ook helemaal niet nodig om CGI of andere moderne fratsen te gebruiken.

 

8. Booksmart

In Booksmart komen bff’s Amy en Molly erachter dat ze de afgelopen jaren enkel in de bibliotheek hebben gezeten… Om alle verloren feesten en partijen in te halen, besluiten ze in ieder geval wel naar hun examenfeest te gaan! Er is echter een probleem: ze weten helemaal niet waar dat plaatsvindt... Bijzonder: ondanks dat Booksmart niet een enorm groot bioscoopsucces was, werd de film wel met veel lof onthaald. Gelukkig geeft Amazon Prime Video de film een tweede kans!

 

7. Shrek

Uiteraard herbergt Amazon Prime Video ook een heleboel klassiekers! Zoveel zelfs dat het enorm lastig was om een keuze te maken… We vonden echter dat Shrek hoe dan ook niet mocht ontbreken in onze top 10! We vinden de animatiefilm namelijk nog altijd schitterend én hartverwarmend. Zodoende zetten we deze DreamWorks Animation-klassieker laatst ook nog op een hoge plek in ons toplijstje met de beste animatiefilms die niet van Disney zijn.

 

6. Jurassic Park

Eigenlijk behoeft een film als Jurassic Park geen verdere uitleg. We kunnen deze ruimte daarom beter benutten door jullie te vertellen dat je niet alleen deze film terugvindt op Amazon Prime Video, maar ook opvolgers The Lost World, Jurassic Park III en Fallen Kingdom. Dat betekent een lekker weekendje bingen in afwachting op het nieuwste deel, waarvoor eindelijk ALLE oude hoofdrolspelers terugkeren!

 

5. Harry Potter-franchise

Ook voor de Harry Potter-saga kun je terecht op Amazon Prime Video. Wat zeggen we: zelfs de meest recente toevoeging aan de Wizarding World (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) maakt zijn opwachting op de streamingdienst. Maar goed, ondanks dat wij ons er niets bij voor kunnen stellen, schijnen sommige mensen inmiddels een beetje Harry Potter-moe te zijn… Voor hen stelden we dit toplijstje met alternatieven samen!

 

4. Back to the Future

YES! Ook onze favoriete jaren 80 comedy heeft een plekje in het aanbod van Amazon Prime Video verovert. We hebben het natuurlijk over Back to the Future. De tijdreisavonturen van Marty McFly (Michael J. Fox) en Doc Brown (Christopher Lloyd) blijven nou eenmaal enorm spannend én grappig. Wil je deel 2 en deel 3 ook weer eens zien? Uiteraard heeft de streamingdienst ook deze opvolgers voor je klaarstaan.

 

3. Saving Private Ryan

Tom Hanks en Steven Spielberg vormen een waar dreamteam. We noemen bijvoorbeeld Catch Me If You Can en The Terminal. De film die echter wel een plekje móést krijgen, is natuurlijk Saving Private Ryan. Deze oorlogsfilms is namelijk een van de beste films van de aardigste acteur ooit! Nog meer van Tom Hanks zien? Dan ben je vast blij dat Amazon Prime Video bijvoorbeeld ook Cast Away, Forrest Gump, The Green Mile en Captain Phillips in het aanbod opgenomen heeft.

 

2. Pulp Fiction

Na lang wikken en wegen, riepen we Pulp Fiction uit tot de beste film van Quentin Tarantino. Deze maffe mix van misdaad, komedie en film noir gooide de filmwereld overhoop en die zou hierna nooit meer hetzelfde zijn. Dat komt natuurlijk mede door de toevoeging van het coolste personage aller tijden: Jules Winnfield (Samuel L. Jackson). In een filmuniversum dat druk bevolkt is met Bad Motherfuckers is The Man from Inglewood gewoon The Baddest of them all.

 

1. The Godfather

Er kan er echter maar één de beste zijn! En volgens ons is dat het epische meesterwerk van Francis Ford Coppola: The Godfather. De trilogie biedt een spannend en mooi inkijkje in het wel en wee van een Siciliaanse maffiafamilie in Amerika. Aangezien Don Vito Corleone ouder wordt, draagt hij de leiding over zijn clandestiene dynastie over aan zijn zoon Michael Corleone, die daar in eerste instantie helemaal niet zo happig op is.

 

Heb je nog geen Amazon Prime Video maar wil je toch een fijne film kijken? Ook voor de andere streamingdiensten zetten we maandelijks op een rijtje wat de hoogtepunten uit het aanbod zijn. Dat doen we onder meer voor Disney Plus, Ziggo Movies & Series XL en Netflix.