Family Guy familie Griffin

Sinds kort kun je op Comedy Central terecht voor het nieuwe seizoen van Family Guy. Om de langlopende animatieserie te eren, zetten we de allerbeste afleveringen voor je op een rijtje!

Comedy Central is inmiddels begonnen met het uitzenden van seizoen 19 van Family Guy. Elke donderdag check je om 20:30 uur een nieuwe aflevering. En goed nieuws: ook na dit negentiende seizoen is het einde van de serie nog lang niet in zicht!

 

10. Emmy-Winning Episode  

Family Guy stopt vaak op hilarische wijze de realiteit in de avonturen van de familie Griffin. In Emmy-Winning Episode is Peter bijvoorbeeld boos omdat de serie nog geen enkele Emmy heeft gewonnen! Zelfs de crossover met The Simpsons – die je later nog terugvindt in deze lijst – mocht niet baten. Zodoende gooit Peter het dit jaar over een andere boeg: hij probeert andere shows die al wél een Emmy gewonnen hebben na te apen. Zo zien we Sofía Vergara (Modern Family) bijvoorbeeld als Lois en lijkt de Drunken Clam plotseling verdacht veel op de bar uit Cheers!

Article continues after the ad

 

9. E. Peterbus Unum

Ondanks dat de animatie in de eerste paar seizoenen inmiddels verouderd aanvoelt, zitten er toch een paar geweldig grappige afleveringen tussen! Neem E. Peterbus Unum. Tijdens een aanvaring met de burgemeester komt Peter erachter dat zijn huis nergens op de kaart staat. Een perfect moment om zijn huis af te scheiden van de rest van de Verenigde Staten en het land Petoria te stichten! Als een ware dictator besluit Peter de VS binnen te vallen en Joe zijn zwembad te annexeren.

 

8. Three Kings

De aflevering Three Kings staat geheel in het teken van Stephen King. Om precies te zijn, worden er drie verhalen van King nagespeeld door de cast van Family Guy. Het gaat om Stand by Me, Misery en The Shawshank Redemption, waarbij we vooral die laatste extreem leuk gedaan vinden. De serie is sowieso ijzersterk in het parodiëren van bekende verhalen én mensen, maar in dit soort thema-afleveringen komt die vaardigheid extra goed tot zijn recht!

 

7. The D in Apartment 23

Afleveringen met Brian en/of Stewie in de hoofdrol zijn bij ons favoriet! In The D in Apartment 23 weet Brian viral te gaan met een tweet. Helaas gaat het niet om een geweldige grap, maar om een racistische tweet over Ride Along 3 en Baywatch… Hoewel Brian de tweet en al zijn social media-accounts verwijdert, is het kwaad al geschied. De Griffins worden door heel Quahog met de nek aangekeken. Er zit maar één ding op: Brian uit huis zetten. Als mislukte schrijver zonder een cent te makken, is hij echter aangewezen op een krot van een appartement.

 

6. Laugh It Up, Fuzzball: The Family Guy Trilogy

Op nummer zes in dit toplijstje met de beste Family Guy-afleveringen vind je nog een hommage/persiflage, namelijk die van Star Wars! De Laugh It Up, Fuzzball: The Family Guy Trilogy bestaat uit drie afleveringen, die de originele Star Wars-trilogie in een Family Guy-jasje steken. De eerste aflevering (Blue Harvest) was bedoeld om het 30-jarig jubileum van de originele film te vieren. Vanwege het grote succes kwamen later ook nog Something, Something, Something, Dark Side en It's a Trap! uit.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:  

 

5. Road to Rhode Island

Brian reist af naar Californië om Stewie op te halen van een vakantie bij zijn grootouders. Voordat ze hun vliegtuig echter kunnen boarden, worden hun vliegtickets en geld gestolen. Hoe komen ze thuis? Wat volgt is een doldwaas, grappig en muzikaal avontuur, waarbij we ook nog zien in welke puppy mill Brian eigenlijk geboren is… Dat deze animatieserie voor volwassenen ook oprecht ontroerend kan zijn, bewijst deze aflevering, getiteld: Road to Rhode Island.

 

4. Meet the Quagmires

We zijn dol op tijdreisavonturen – zie ook onze nummer één in dit toplijstje! In Meet the Quagmires maakt Peter er zoals gewoonlijk weer een zooitje van. Nadat hij Quagmire hoort opscheppen over zijn seksuele veroveringen raakt hij ervan overtuigd dat hij nogal wat gemist heeft in zijn leven… Hij mag van Death voor een nachtje tijdreizen naar 1984. Aldaar weet Peter de tijdlijn zo te verpesten dat niet hij, maar Quagmire uiteindelijk met Lois trouwt! Quagmire is ook de vader van Chris, Meg en Stewie, die in deze alternatieve tijdlijn allemaal zijn neus, kin en maniertjes hebben geërfd… Giggety!

 

3. The Simpsons Guy

We hebben The Simpsons eerder ook al genoemd in dit toplijstje met de beste Family Guy-afleveringen en dat is natuurlijk niet zonder reden! De overeenkomsten zijn duidelijk… Maar van rivaliteit is amper sprake, zo blijkt wel uit de crossover The Simpsons Guy, die met wederzijds goedkeuren van beide partijen gemaakt is. Nadat Peter een aanstootgevende comic schrijft, belandt de familie in het Springfield van The Simpsons. Het klikt enorm goed tussen de families, totdat Peter en Homer ruzie krijgen over welk bier het beste is: Pawtucket of Duff!

 

2. And Then There Were Fewer

And Then There Were Fewer is gebaseerd op Agatha Christie's And Then There Were None. We zien hoe alle inwoners van Quahog uitgenodigd worden voor een feest in een mysterieus huis. Nadat de gastheer en een aantal gasten vermoord worden, moet de rest van de genodigden samenwerken om de moordenaar te vinden… Een heerlijke aflevering, die je echt tot het einde in spanning laat! En dan hebben we het nog niet eens over die keiharde conclusie: alle personages die doodgingen, bleven vanaf dat moment ook echt dood!

 

1. Road to the Multiverse

De tijdreisafleveringen van Family Guy behoren wat ons betreft tot de absolute top! We noemen: Road to Germany, The Big Bang Theory, Back to the Pilot, Yug Ylimaf én onze favoriete aflevering ooit: Road to the Multiverse! We zien in deze aflevering hoe Brian en Stewie een aantal alternatieve werelden verkennen. De makers konden daar overduidelijk al hun creativiteit in kwijt - kijk die schitterende animatie! En dat loonde: voor Road to the Multiverse kreeg regisseur Greg Colton eindelijk zo'n felbegeerde Emmy!

 

Meer animatie zien? Dit zijn volgens ons de 10 leukste animatieseries voor volwassenen. In dat toplijstje vind je trouwens ook American Dad, die andere serie van Family Guy-maker Seth MacFarlane. Heb je wat meer tijd over? Probeer dan ook deze 25 beste animatiefilms ooit gemaakt of deze zeven geweldige tekenfilms die niet van Disney zijn.